Manna és Allegri keményen dolgoztak Rabiot maradásáért

allegri_rabiot.jpgA megbízható olasz sportújságíró, Gianluca Di Marzio tegnap éjjel exkluzív részleteket közölt Adrien Rabiot nemrég bejelentett szerződéshosszabbításával kapcsolatban, melyben a szakember rávilágított a francia középpályás döntésének hátterére, a meggyőzéséhez vezető lépcsőfokokra, valamint az iránta érdeklődő klubok ajánlataira is. 

Mint ismert, Rabiot a Juve egyik legfontosabb játékosává nőtte ki magát Max Allegri kezei alatt, melynek ékes bizonyítéka, hogy a futballista az előző évad során 11 gólt szerzett, mellyel a csapat második legeredményesebb labdarúgója lett a csatár Dušan Vlahović mögött, a livornói szakvezető ezért pedig mindenképpen arra törekedett, hogy rábírja a világbajnoki ezüstérmes gallt a maradásra, hiszen úgy véli, hogy ezáltal az Öreg Hölgynek is jobb esélyei lehetnek a következő évad során az egyes versenysorozatokban.

Di Marzio arról értekezett, hogy az elmúlt hetekben a Bayern München, valamint a Manchester United is ajánlatot tettek Rabiot-nak, ezeknél a kluboknál pedig a francia jelentősen többet kereshetett volna mostani, 7 millió eurós bérénél, ráadásul szabadügynökként valószínűleg tetemes aláírási összeg is üthette volna a markát. A Bianconeri jelenlegi és egykori sportigazgatói, azaz Federico Cherubini és Giovanni Manna, továbbá vezetőedzője, Massimiliano Allegri ugyanakkor rendkívül sokat győzködték a futballistát a maradásról, mind formális, mind pedig informális találkozók és egyeztetések keretein belül. 

A szakíró úgy tudja, hogy Manna az elmúlt tíz napban összesen háromszor látogatott a francia Riviérára, ahol a középpályás pillanatnyilag szabadságát tölti, annak érdekében, hogy hatást gyakoroljon Rabiot-ra a játékos előtt álló döntés szempontjából, ezen utak során pedig a labdarúgó édesanyjával és ügynökével, Veronique Rabiot-val is beszélgetett. Di Marzio leszögezte, hogy a sportigazgató nem helyezett nyomást a játékosra, csupán egyszerű diskurzust folytatott vele, ám mindezzel elérte, hogy a francia az Öreg Hölgy kötelékében képzelje el a jövőt, mivel meggyőződött arról, hogy a klub továbbra is maximálisan hisz benne, s vezérszerepet szán neki, amit egyébként Allegri is kifejtett számára egy telefonbeszélgetés során. 

Rabiot a Juventus oldalán közzétett videóban egyébként így beszélt döntéséről: "Boldognak és büszkének érzem magam amiatt, hogy megerősíthetem, hogy a következő szezonban is a Juventus játékosa leszek. Ezt a döntést a szívemre hallgatva hoztam meg, mivel erősen kötődöm ezekhez a színekhez, s a csapat szereléséhez: úgy érzem, hogy ez az otthonom. Itt nőttem fel, itt váltam férfivé a pályán, valamint azon kívül. Alig várom, hogy megkezdjük az új szezont, és ahogy korábban megígértem, továbbra is az lesz a célom, hogy 100%-os teljesítményt nyújtsak a Juventusért és a drukkereinkért. Sok mosolyban és még több sikerben akarok osztozni veletek. Nagy felelősségként és kiváltságként tekintek arra, hogy ezt a mezt viselhetem, s teljes mértékben készen állok arra, hogy folytassam ezt a gyönyörű kalandot. Fino alla Fine, Forza Juventus!"