Giuntoli: "Január előtt több játékost is ki kell értékelnünk"

giuntoli_max.jpgA tegnap esti Milan-Juvét megelőzően a torinóiak igazgatója, Cristiano Giuntoli is az olasz média rendelkezésére állt néhány kérdés erejéig, ennek keretében pedig szót ejtett a klub januári terveiről, azaz a potenciális érkezőkről és távozókról is, valamint megerősítette, hogy a Bianconeri a továbbiakban is kitart majd Nicolò Fagioli mellett a játékos hibáinak ellenére. 

"Számomra ez az első Milan elleni meccs a Juventus igazgatójaként, ezek a mérkőzések pedig mindig különlegesek, kiváltképp akkor, ha a San Siróban kerülnek megrendezésre. Legfőbb célunk az, hogy az idény végén befussunk a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek valamelyikére, ehhez pedig az kell, hogy a tőlünk telhető legjobb produkciót nyújtsuk az ehhez hasonló rangadókon" – fogalmazott a szakember a DAZN  kérdésére. 

"Nicolò Fagioli egyértelműen hibát követett el, aminek annak rendje és módja szerint meg is fog fizetni, azonban klubunk kitart mellette, hiszen mindannyian nagyon közel állunk hozzá. Biztosíthatok mindenkit, hogy meg fogjuk teremteni a szükséges feltételeket középpályásunk számára ahhoz, hogy a megfelelő ütemben fejlődhessen az elkövetkezendő hét hónap során. 

A Juventus gyakorlatilag egy nagy család, így pedig természetes, hogy kiállunk egymásért, s kitartunk a bajban lévők mellett. Az, hogy Fagioli ma este a stadionban szurkol a társainak, pontosan ennek a jele: labdarúgóink nagyon közeli viszonyban állnak társaikkal, s velünk is szoros kapcsolatot ápolnak, ami egyedülállónak számít a világfutballban. 

Jelen pillanatban még nem tudnék választ adni arra, hogy Fagioli és Paul Pogba eltiltásának fényében szeretnénk-e majd egy új középpályást igazolni a téli mercato során, mivel ennek megállapítása előtt még ki kell értékelünk néhány olyan srácot, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Ilyen például Hans Nicolussi Caviglia, vagy Samuel Iling-Junior, akikkel azonban rendkívül elégedettek vagyunk, fejlődésük pedig egyértelműen bebizonyítja, hogy remek munkát végzünk az ifjúsági szektorban. Ha az átigazolási piacon olyan esélyek nyílnak majd előttünk, melyeket érdemes lesz kihasználni, minden bizonnyal élni is fogunk ezekkel" – összegzett Giuntoli.