Beharangozó – a Milan elleni meccs

milan.pngElérkezett az egyik legjobban várt rangadó az évben, az észak-olaszországi derby, amit minden Juventino nagyon vár, és amin az a legfőbb cél, hogy csökkenjen a forduló előtti éllovas és a torinói gigász közötti különbség. Az Ördögök mindössze egyszer veszítettek pontokat, amikor is egy nagyon súlyos vereséget szenvedtek a városi riválisuk ellen, a Bianconeri ezzel szemben a Sassuolo elleni kudarcot leszámítva is hullajtott el pontokat, így alakult ki a 4 pontos differencia. Aki szeretné figyelemmel követni a játékot, az kapcsoljon 20:45-kor a SPORT2-re, ahol Maurizio Mariani sípjelére a Stadio San Siróban esnek majd egymásnak a felek. 

A Milan kerete több mint 120 euróval ér többet mint a látogatóé, 543 milliót kóstál, Rafael Leão ennek az egyhatodát egyedül teszi ki. 26,3 év az átlagéletkoruk, és 15 válogatott játékost tudnak csatasorba állítani. A bajnokságban az Inter elleni 1:5 óta minden meccsüket nyerték, a BL-ben két döntetlennel indítottak a halál csoportban. Legutóbb ez a párosítás 2:0-ás hazai győzelemmel zárult, a gólokat Fikayo Tomori és Brahim Díaz szerezte. de a fekete-fehérek meglehetősen régen tudták legyőzni a közeli nagyváros piros-fekete alakulatát. 

Mindkét oldal erősen tartalékos lesz, Pioli csapata talán a harmadik számú kapusát kell bevesse, mivel Mike Magnan piros lapján kívül Marco Sportiello sérüléssel küszködik, de talán Olivier Giroud ezúttal a csatársorban kap szerepet, nem pedig a kapuban. A két hálóőrön kívül még Ismaël Bennacer, Mattia Caldara, Samuel Chukwueze, Theo Hernández, Ruben Loftus-Cheek és Rade Krunić játéka kétséges, míg a torinói stáb a doppingoló Paul Pogba, a szerencsejáték-botrányba keveredő Nicolò Fagioli és a három sérült védő Danilo, Mattia De Sciglio valamint Alex Sandro szolgálatait kell nélkülözze. 

A várható kezdőcsapat a Sky Sport Italia szerint: 


kezdo_vs_milan_2023_oktober_22.jpg