Angelozzi: "Soulé visszatérhet a Juvéhoz, Huijsent pedig leigazolnánk"

guido-angelozzi-frosinone-gdm.jpgA Frosinone sportigazgatója, Guido Angelozzi a minap hosszabb nyilatkozatot tett a Tuttosportnak, melyben szót ejtett a Juventus kölcsönben a Giallazzurri kötelékében szereplő labdarúgóiról, így Enzo Barrenecheáról, Kaio Jorgéről, s Matías Souléról is, valamint nem feledkezett meg az elmúlt napok olaszországi híreiről sem, melyeknek értelmében alakulata szeretné kölcsönvenni Dean Huijsent a torinói gárdától. 

"A Juventustól érkező srácok jól teljesítenek, s folyamatosan játszanak. Úgy vélem, hogy mutatóik napról napra javulnak, ami miatt meggyőződésem, hogy mindegyikük előtt nagy karrier állhat. Enzo Barrenechea, Matías Soulé, valamint Kaio Jorge egytől-egyig profi és tehetséges labdarúgók, akiknek hatalmas jövőjük lehet a sportágban. Tudomásom szerint a Zebrák menedzsmentje élénk figyelemmel követi itteni útjukat, ennek alapján pedig csak remélni tudom, hogy egy napon a Bianconeri szerelésében futballozhatnak majd" – jelentette ki a szakember. 

"Enzo és Matías jelenléte alapvető fontosságú számunkra, mivel érkezésük pozitív hatással volt ránk, s természetesen továbbra is ragaszkodunk hozzájuk. Ennek ellenére, ha a Juventus kinyilvánítaná azon szándékát, hogy januárban visszarendelje őket Torinóba, a két fél közötti remek kapcsolat miatt minden bizonnyal tárgyalóasztalhoz ülnénk velük, s megvitatnánk az előttünk álló lehetőségeket. Baráti viszonyt ápolunk az Öreg Hölggyel, ezért pedig ha találunk egy olyan megoldást, amivel mindenki elégedett lehet, nem zárkózunk el a fekete-fehérek felvetéseitől. 

Soulé egy kiváló focista, aki nagy minőséggel bír, s nem mellesleg kiválóan cselez, amit a Serie A mostani mezőnyéből nem sokan mondhatnak el magukról. Teljesen normális, hogy az argentin az utóbbi időben magára vonzotta a bajnokság kedvelőinek tekintetét, elvégre nagyszerű teljesítményt tesz le az asztalra klubunknál. Úgy vélem, hogy ő és Domenico Berardi sok tekintetben hasonlítanak egymásra, mivel mindketten támadó szellemiségű játékosok, akik ballábas létükre a pálya jobb oldalán szerepelnek. Ugyan jelenleg még egyértelműen látszik, hogy kettejük között fennáll egy kilenc éves differencia, amennyiben Mati képes lesz javítani a rúgótechnikáján, s könyörtelenebbé tud válni a kapu előterében, minden bizonnyal képes lesz utolérni a Domenico által produkált gólmennyiséget. 

Barrenechea ugyancsak egy nagyon erős futballista, aki meglátásom szerint két éven belül az argentin válogatott oszlopos tagjává válhat. Mivel középpályásunk előbb érkezett együttesünkhöz, mint Soulé és Kaio, neki kellett bevezetnie társait a Frosinone világába, amit hatalmas érettséggel vitt véghez, tökéletesen átadva nekik futballfilozófiánk alapjait. A nyári mercato utolsó heteiben nem voltunk biztosak benne, hogy sikerül leigazolnunk a két támadót, Enzo azonban szívesen játszotta el Cupido szerepét, s érte el, hogy a srácok beleszeressenek a Giallazzurriba. Az Atalanta ellen kiharcolt győzelmünk után Mati szinte azonnal beadta a derekát, végül pedig Kaiót is megszereztük, nem kis részben amiatt, hogy a Juve és a Next Gen közötti barátságos meccsen személyesen tekintettem meg a játékát, majd győzködtem őt a csatlakozásról. 

Kaio Jorge egyébként szintén remek kvalitásokat tudhat magáénak, ám mivel az előző szezonban szinte mindvégig egy súlyos sérüléssel bajlódott, türelmesnek kell lennünk vele szemben, s időt kell adnunk neki a teljeskörű felépüléshez. Biztos vagyok benne, hogy rövidesen kiharcolja majd a helyét a csapaton belül, s meg fogja mutatni, hogy milyen remek futballista valójában, hiszen minden képessége megvan ahhoz, hogy elérje a tőle elvárt szintet. Hans Nicolussi Caviglia és Dean Huijsen kapcsán csupán annyit mondhatok, hogy mindig is ígéretes fiatalokként tekintettünk rájuk, s nem tagadom, hogy már nyáron is szerettük volna leigazolni őket. Természetesen azóta is rajtuk tartjuk a szemünket, s majd meglátjuk, hogy mit tudunk tenni ügyükben a januári átigazolási ablakban. 

Federico Gatti leigazolásánál a Juve akkori sportigazgatója, Federico Cherubini játszotta a főszerepet, s az ő érdeme, hogy az üzlet egyáltalán létrejöhetett. Akkoriban a Torino, az Inter, illetve a Napoli is meg akarta szerezni a védőt, akik már azonnal a csapatukhoz vitték volna őt, míg a játékos inkább maradni szeretett volna, s csak a szezon végén akart elhagyni bennünket. Cherubini okos volt, s meghallgatta Gatti álláspontját, majd azt javasolta, hogy csinálják meg az orvosit, kössék meg a szerződést, Fede pedig nyugodtan maradjon júniusig a Frosinone kötelékében. Mikor ez a mondat elhangzott, fél órán belül lezártuk a tárgyalásokat, holott ekkor éppen a vonaton ültünk, s Torino felé robogtunk, hogy megállapodjunk a Juve városi riválisának képviselőivel. Cherubini hívása a lehető legjobbkor érkezett, így pedig mikor leszálltunk a mozdonyról, a Torino központja helyett a Continassa felé vettük az irányt...

Klubunk már régóta szívélyes viszont ápol a Bianconerivel, én pedig személy szerint is remek munkakapcsolatban állok az alakulattal, mivel korábban már a Sassuolónál is lehetőségem volt együtt dolgozni velük. Cristiano Giuntoli érkezése még szorosabbá fűzte a barátságot, hiszen én magam a civil életben is kedves ismerősömként tekintek az igazgatóra. Mellette mindenképpen szót kell ejtenem Giovanni Mannáról is, aki egy szemtelenül fiatal, ám igazán eszes srác. Gio azonnal tanúbizonyságot tett felkészültségéről és hozzáértéséről, ami már önmagában is jó alapot adott a nyári megbeszéléseknek. Meggyőződésem, hogy egy napon ő is korszakos menedzserré válik majd, akárcsak mostani felettese" – szögezte le Angelozzi.