Rabiot: "Nagyszerűen érzem magam a Juventusnál"

rabiot_telefoot_1.jpgA Juventus francia válogatott középpályása, Adrien Rabiot a nemzeti alakulat edzőtáborából adott rövidebb interjút hazája médiájának, melyben kifejtette álláspontját honfitársa, Paul Pogba doppingvádak miatti eltiltásáról, valamint kitért 2024 júniusában lejáró szerződésének esetleges meghosszabbítására is. 

"A napokban lehetőségem volt beszélni Paullal. Úgy vélem, hogy a játékos rendkívül bonyolult helyzetben van, a klubnál pedig mindannyiunkat megdöbbentették és sokkolták a vele kapcsolatos hírek. Nem is lehet kérdés, hogy mellette állunk ebben a nehéz szituációban" – fogalmazott a Telefoot munkatársának. 

"Pogba tudja, hogy számíthat ránk és a támogatásunkra, mi pedig, bár tevőlegesen nem segíthetünk neki, nagyon erősen reménykedünk benne, hogy sikerül a lehető legjobban átvészelnie ezt az időszakot. Tisztában vagyok vele, hogy egy ember számára milyen nagy terhet jelenthetnek az ehhez hasonló vádak."

Mint ismert, Rabiot tavaly júniusban annak ellenére is meghosszabbította szerződését a Juventusszal, hogy a csapatot kizárták a Bajnokok Ligájából, ugyanakkor a futballista jelenlegi megállapodása csak a mostani idény végéig szól, ami miatt a kontraktussal kapcsolatos téma idén is aktuális lesz. 

"Nagyszerűen érzem magam a Juventustnál, ahol tavaly kiváló idényt futottam, ezért pedig a szerződéshosszabbítás logikus lépésnek bizonyult: egy olyan környezetben maradhattam, melyet ismerek és szeretek, ez pedig nagyon fontos szempontnak számított az Európa-bajnokság előtt egy évvel. 

Az elmúlt néhány szezon során fontos játékossá váltam, s remekül éreztem magam itt, miközben a klub számtalan alkalommal biztosított a bizalmáról, tehát részükről se lenne gondja az újabb megállapodásnak. Egyelőre azonban nem foglalkozom ezzel a kérdéskörrel, mivel a jelenre összpontosítok, s majd csak az évad végén kezdek el gondolkodni a folytatást övező kérdésekről. Annyi mindenestere biztos, hogy kifejezetten elégedett vagyok a Juventusnál és a francia válogatottnál fennálló helyzetemmel" – zárta szavait Rabiot.