Több név is felmerült a januári mercatóval kapcsolatban

bernardeschi_1.pngMint ismert, a Juventus lépéskényszerbe került a három hónap múlva kezdetét vevő januári mercatót illetően, ugyanis a torinói klub a francia játékos doppingvétsége miatt elveszítette Paul Pogbát, s ha ez nem lenne elég, a napokban Nicolò Fagioli helyzete is kérdésessé vált, miután az olasz középpályás illegális sportfogadásban vett részt, ami miatt szintén az eltiltást kockáztatja. 

Gianluca Di Marzio korábban arról írt, hogy a Bianconeri vezetősége és Max Allegri egyetértenek abban, hogy a télen mindenképpen szükség lesz egy új középpályás megszerzésére, a felek között pedig megállapodás van arról, hogy a klub tető alá is fogja hozni az üzletet. Romeo Agresti ezzel párhuzamban kijelentette, hogy Pogba ügye már önmagában is elegendő okot szolgáltatott arra, hogy az Öreg Hölgy új labdarúgó után nézzen, Fagioli botránya viszont tovább súlyosbíthatja a szituációt, még akkor is, ha az illetékesek egyelőre nem igazán szeretnének beszélni a fiatal játékos ügyeiről a nyilvánosság előtt. 

Agresti szerint még túl korai lenne arról beszélni, hogy ki válhat a Juve fő célpontjává a középpályát illetően, ugyanakkor a már nyáron is szóba kerülő Habib Diarra továbbra is a kiszemeltek közé tartozik, a Bianconeri játékosmegfigyelői pedig nemrég egy francia bajnoki mérkőzésen is megtekintették a tehetséges futballistát. Az újságíró mindemellett arról is beszámolt, hogy az brit sajtóban felröppenő pletyka, miszerint Jadon Sancho is opciót jelenthet a Zebráknál, nem számít teljesen alaptalannak, ugyanis a támadó környezete számos alakulatnak felajánlotta a Manchester Unitednél csak önmagát kereső angolt, aki maga sem zárkózna el a Torinóba igazolás ötletétől. 

Nicolò Schira értesüléseinek alapján az olasz rekordbajnok a fenti neveken túl a Monza középpályását, Andrea Colpanit is figyeli, aki az évad eddigi részében már 4 ízben is beköszönt az ellenfeleknek. A huszonnégy esztendős labdarúgó a Juve mellett az Inter érdeklődését is felkeltette, azonban leigazolása legkorábban csak a nyár folyamán jöhetne szóba a piros-fehér mezes együttes által szabott feltételek miatt.

A szakíró szerint a fekete-fehérek az Olympique Lyonnais francia reménységét, a 2003-as születésű Rayan Cherkit is kiszemeltként tartják számon. A Zebrák scoutjai (az AC Milan által küldött megfigyelők mellett) néhány mostani találkozón meg is tekintették az egyébként olasz felmenőkkel is bíró támadó középpályás játékát, akinek szerződése egyébként 2025-ben jár majd le, tehát klubja valószínűleg meghallgatná az érte befutó megkereséseket. 

A La Gazzetta dello Sport mindemellett egy érdekes, ám sokak számára bizonyára kétségbeejtő pletykát is bedobott a köztudatba, ugyanis a lap állítása szerint a Juve listáján nem csupán Pierre-Emile Højbjerg neve szerepel potenciális erősítésként, hanem Federico Bernardeschié is, aki kölcsönben térhetne vissza a Juventushoz a Toronto FC-től, bár a felek között még nem kezdődtek tárgyalások a témában. A milánói orgánumnál úgy tudják, hogy Domenico Berardi, valamint a Shakhtar Donetsknél szereplő Georgiy Sudakov szintén a kiszemeltek között vannak, ám ők inkább csak egyfajta B-tervet jelentenek Bernardeschi mögött. 

Az olasz sportsajtó átigazolási szakemberei végezetül néhány, jelenleg is a klub kötelékébe tartozó labdarúgó helyzetéről is beszámoltak. Nicolò Schira leszögezte, hogy Federico Gatti szerződéshosszabbítása a terv szerint halad, a védő pedig hamarosan 2028-ig terjeszti majd ki kontraktusát, miközben bére 1,4 millió euróra emelkedik, míg Romeo Agresti arról értekezett, hogy Samuel Iling-Junior várhatóan el fogja hagyni a klubot a télen, mivel eddig meglehetősen kevés játékpercet kapott Allegritől, a vezetőség pedig a keret egyik legpiacképesebb labdarúgójaként tekint rá.