Højbjerg kölcsönben érkezhet?

h_jbjerg.jpgAhogy arról oldalunkon is beszámoltunk, egy napokban felröppenő pletyka szerint a Juventus az utóbbi időben elkezdett érdeklődést mutatni a Tottenham Hotspur dán labdarúgója, Pierre-Emile Højbjerg iránt, s bár az egyik leghitelesebb transzfergurunak tartott Fabrizio Romano később nem erősítette meg ezen információt, maga is arról írt, hogy a skandináv elégedetlen a Londonban fennálló helyzetével, a januári átigazolási időszakban pedig minden bizonnyal új kalandok után nézne. 

A Sky Sport Italia nemrég megerősítette, hogy a torinóiak valóban nagyra tartják a középpályást, akit szívesen leigazolnának Adrien Rabiot, Manuel Locatelli, Weston McKennie, Nicolò Fagioli, Fabio Miretti – valamint az eddig nem sok lehetőséget kapó Hans Nicolussi Caviglia és a doppingvétség vádja miatt éppen eltiltott Paul Pogba – mellé, azonban a Sarkantyúsok legalább 30 millió eurót kérnének érte, ami a Bianconerinek egyelőre túl nagy kiadást jelentene. 

A lap szerint a vezetőség ezért elgondolkodott a már jól bevált kölcsön + vételi opciós konstrukció bevetésén, azonban kérdéses, hogy a Tottenham mennyire lenne nyitott egy ilyen megállapodásra, habár az Öreg Hölgy részéről erős érvnek bizonyulhat, hogy tavaly januárban Dejan Kulusevski is így igazolt Angliába, sőt, a Zebrák a nyáron végül még árengedményt is adtak a Spursnek a svéd támadó transzferdíját illetően. 

Nicolò Schira eközben arról írt, hogy két héttel ezelőtt néhány közvetítő már felajánlotta Højbjerget a fekete-fehéreknek, a Juventus pedig komolyan elgondolkodott az üzlet megvalósításán. Az újságíró ugyancsak úgy értesült, hogy a klub célja a kölcsön + vételi opciós formátum kiharcolása lehet, s akár azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a Bianconeri már januárban ajánlatot fog tenni a Tottenhamnek. A középpályás Schira tudomásának alapján jelenleg új ügynökének kiválasztására összpontosít, s kevésbé foglalkozik a transzferlehetőségekkel, ám természetesen számon tartja a vele kapcsolatban reális opciót jelentő klubokat. 

Schira emellett arról is beszámolt, hogy Daniele Rugani szerződéshosszabbítása hamarosan valósággá válhat, ugyanis az olasz védő kész belemenni fizetésének csökkentésébe, annak érdekében, hogy egy új, 2026-ig szóló, 2027-ig kiterjeszthető kontraktust kössön az Öreg Hölggyel. A labdarúgó jelenleg évi 3 millió eurót keres, mely további 0,5 millió euróval növekedhet különféle bónuszok formájában, az illetékesek célja pedig az, hogy ezt az összeget Rugani játékperceinek és csapaton belül vállalt szerepének arányában faragják le.