Milik és Chiesa nyilatkozatai a Juve-Lecce után

image_2023-09-26_232747892.pngHa szűken is, de sikerült győzni a Juventusnak a Lecce ellen, így a torinói együttes átmenetileg a tabella második helyére lépett elő az éllovas Inter mögött. A hazaiak egyetlen találatát a lengyel Arkadiusz Milik szerezte, akinek ez volt az első gólja a szezon során. Ennek okán értelemszerűen a DANZ munkatársai a mérkőzést eldöntő csatárt igyekeztek meginterjúvoltatni, aki elmondta, hogy örül idei első góljának és a győzelemnek, de a csapatnál sok még a teendő. Milik mellett a szezont parádésan kezdő Federico Chiesa is megtette a maga értékelését, azonban polák társával ellentétben ő inkább a vendégek tabellán való megelőzésének jelentőségét emelte ki. 

Mit gondol Milik a góljáról? "Nagyon fontos találat volt, mert ezzel győztünk, fontos volt, hogy a vereség után sikerüljön 3 pontot szereznünk. Örülök a szezon első góljának, ami önbizalmat ad."

A csapat az első félidőben haloványabbnak tűnt. "Küzdöttünk, de néha vannak ilyen meccsek a fontos az volt, hogy nyerjünk, ez mindent felül írt. Még javulnunk kell, és javulni is fogunk, de ehhez idő kell. Otthon nem veszíthetünk pontokat."

Hol van a helye a csapatban? "Idén nagy a verseny, elöl erős játékosok vannak. Én teszem a dolgom, ha az edző játékra hív, kötelességem a legjobbamat nyújtani, magamra koncentrálok, és nem nézem a többieket" – zárta interjúját Milik

geza_lecce.jpgAz olasz támadó ezúttal nem szerzett gólt, azonban így is elégedett az eredeménnyel, hiszen sikerült a Leccét megelőzni a tabellán. Chiesa méltatta a fiatalok akarását, említést tett a csapat vezéreiről és a Dušan Vlahovićtyal való különleges kapcsolatáról is beszélt.

"Az első félidőt talán kicsit elpazaroltuk, három napja játszottunk. Elemeztük a játékot, az első 20 percben nagyon jól teljesítettük a korábbiakhoz képest. A továbbiakban ezt a modern futballt akarjuk játszani, amit az edző kér tőlünk, s magasan le akarjuk támadni az ellenfeleket. Hibákat követtünk el. A második félidőben nyertünk a Lecce ellen, akik előttünk voltak a tabellán, három alapvető pontot szereztünk, és itt láttuk a csapat fejlődését."

Chiesát a csapat vezetőiről kérdezték. "Ha a Juvénál játszol, az nagy felelősséggel jár, nagy múltú klubról beszélünk, ha ezt a mezt viseled, nagy a felelősség. Sok olyan játékos van, aki nagyszerű vezető, mint a Capitano és Adrien, és fiatal játékosok, akik bizonyítani akarnak, mint Miretti és Fagioli. Szeretnénk javítani a tavalyi évhez képest, a legjobb 4-ben végezni, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába."

A csapat modernebbnek tűnik idén az elmúlt két évhez képest. "Ezen a rajton megmutattuk, hogy a modern futball a presszingről és nem a várakozásról szól. Az első félidőben meg kellett érteni, hogy várni kell, és nem szabad kibillenni az egyensúlyból. A Sassuolo ellen kiegyensúlyozatlanná váltunk, nem lehet mindig nyomni és kezdeményezőnek lenni. Bár mindannyian ezen az úton haladunk, ahogy az edző akarja, meg kell értenünk a kisebb pillanatokat is, várni kell, amikor várni kell."

Chiesa idén új szerepkörben játszik, mely a gólok számán is látható. "Javulnunk kell. A szélen megállsz és céloznod kell, középen sok játékos van körülötted. Ez része a fejlődésnek, amit az edző akar, azt mondta, azt akarja, hogy közelebb legyek a kapuhoz. A Fiorentinában játszottam Dušannal, akivel nagyon jó a viszonyom, de Kean és Milik is nagyszerű játékosok, akik segíteni fognak nekünk, ahogy Yıldız is, aki egyre jobban fejlődik. Mint említettem, Dušannal különleges kapcsolatunk van, még a Fiorentinából ismerem őt. Barátok vagyunk, ám azt nem mondhatom el, hogy mit mondtam neki a pályán (nevet – a szerk.)."

Allegri több lövést kér a játékostól. "Hogy milyen a védhetetlen lövés? Egy bal lábasat csináltam, amit túlságosan leszorítottam, a jobb lábasnál pedig annyira dühös lettem magamra... Az edzéseken Dušan, Kean, Milik és én kapuralövési feladatokat végzünk, és csak fejlődhetünk. Az apám? Ő soha nem árulta el nekem a titkát."