Beharangozó – a Lecce elleni meccs

lecce_cimer.pngA Juventus szombaton elszenvedte a szezon első vereségét a Sassuolo elleni megsemmisítő, 4:2-es kudarc formájában, Max Allegri fiainak ugyanakkor nincs sok idejük önmaguk emésztésére, ugyanis az Öreg Hölgy ma este a szezont kiválóan kezdő, s 3 győzelemmel, valamint 2 döntetlennel a tabella harmadik helyén álló Leccét kell fogadnia az Allianz Stadium gyepén. Roberto D'Aversa alakulatának ez lesz az eddigi legnagyobb kihívása az évadban, míg a torinóiak minden bizonnyal jó formájuk visszanyerésére törekednek majd, ami egy rendkívül érdekes összecsapást eredményezhet Antonio Giua bíráskodása mellett. A fekete-fehérek magyarországi szerelmesei a SPORT1 közvetítésében tekinthetik majd meg a 20 óra 45 perckor kezdődő összecsapást. 

Ahogy azt a kisebb olasz együttesekkel kapcsolatban már megszokhattuk, a sárga-piros mezben szereplő déli klub kerete is nagy változásokon esett át a mercato során, kezdve azzal, hogy egyik legnagyobb értékük, a korábban a Juventus által is figyelt Morten Hjulmand 18 millió euróért cserébe a portugál Sportinghoz szegődött.

Rajta kívül Assan Ceesay (Damac FC), Lorenzo Colombo (Monza), Federico Di Francesco (Palermo), Tommaso Cassandro (Como), John Björkengren (Randers FC), Simone Romagnoli (Frosinone), Roberto Pierno (Pescara), Antonio Viola (Nardò), Alessio Piazza (Santa Lucia FC), Fabio Lucioni (Palermo), valamint Ilario Monterisi (Frosinone) is elhagyta az alakulatot, míg Youssef Maleh (Empoli), Pablo Rodríguez (Ascoli), Þórir Jóhann Helgason (E. Braunschweig), Joel Voelkerling Persson (Vitesse), Marco Bleve (Carrarese), s Mats Lemmens (Lecco) kölcsönadásra került. 

Alessio Tuiai és Cristian Macrì kontraktusa lejárt, így ők továbbra is klub nélkül állnak, míg a csak kölcsönben a csapatnál lévő Samuel Umtiti (LOSC Lille), Giuseppe Pezzella (Empoli), Kristoffer Asklidsen (Sampdoria), Pietro Ceccaroni (Palerm), továbbá Gianluca Frabotta (Juventus, majd onnan egy újabb ideiglenes biznisz keretében Bari) ugyancsak távoztak.

Érkezőkből természetesen ugyancsak nem volt hiány, mivel Wladimiro Falcone véglegesen is megvételre került, mellette pedig Nikola Krstović (Dunaszerdahelyi AC), Mohamed Kaba (Valenciennes FC), Marin Pongračić (Wolfsburg), Ybler Ramadani (Aberdeen FC), Rémi Oudin (Bordeaux), Giacomo Faticanti (AS Roma), Hamza Rafia (Pescara), Patrick Dorgu (FC Nordsjælland), illetve Zinedin Smaljović (Täby FC) is a klubhoz igazoltak. Ingyen érkezett Lorenzo Venuti (Fiorentina), miközben Roberto Piccoli (Atalanta), Ahmed Touba ( Başakşehir), és Pontus Almqvist (Rostov) kölcsönben kerültek a Leccéhez. Szabadügynökként csatlakozott Nicola Sansone (Bologna), míg Marcin Listkowski éppen egy kölcsön után tért haza. 

A dél-itáliai egyesület felnőtt csapatának piaci értéke így 74 millió eurót tesz ki a Transfermarkt szerint, átlagéletkoruk mindössze 23,4 év, soraikat pedig 6 válogatott labdarúgó erősíti. Legértékesebb játékosuk a csapatkapitány Gabriel Strefezza, akinek értékét 10 millió euróra taksálja a német alapítású szakportál. A felek legutóbb 2023. május 5-én, a Serie A 2022/2023-as idényének 33. fordulójában találkoztak egymással a Juventus otthonában, a Bianconeri pedig akkor Leandro Paredes és Dušan Vlahović góljainak köszönhetően 2-1-es győzelmet aratott. A vendégek részéről az azóta távozó Assan Ceesay talált be. 

A hiányzók névsora az olasz rekordbajnok részéről a szokásos, mivel a sérült (s várhatóan januárban visszatérő) Mattia De Sciglio, a 45 napra kieső Alex Sandro, valamint az eltiltott Paul Pogba továbbra sem állnak General Max rendelkezésére, miközben Moise Kean játéka a tegnapi sajtótájékoztatón elmondottak alapján minimum kérdéses. Roberto D'Aversa ezzel szemben nem számolhat majd az albán középhátvéd, Kastriot Dermaku, valamint a zambiai balszélső, Lameck Banda játékával, ám rajtuk kívül mindenki bevethető. 

Gianluca Di Marzio szerint az Öreg Hölgy kezdőcsapata a következő lesz: 

(3-5-2): Szczęsny; Rugani-Bremer-Danilo; McKennie-Miretti-Locatelli-Rabiot-Cambiaso; Milik-Chiesa