Allegri: "Feledtetni akarjuk a hétvégi kudarcot"

allegri_pre_juve_lenne.jpgA Sassuolótól elszenvedett, megalázó vereséget követően a Juventus holnap este a Lecce alakulatát fogadja a Serie A soron következő fordulójában, mely találkozó ugyancsak nehéznek ígérkezik, tekintve, hogy a déli klub remekül kezdte a szezont, s mindeddig veretlennek számít az olasz pontvadászatban. Az összecsapás előtt a Bianconeri mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát, ennek keretében pedig a várható kezdő mellett felvázolta a gárda főbb tennivalóit is, valamint leszögezte, hogy múlt szombaton az egyéni hibák döntötték el a három pont sorsát. 

"Holnap mindenképpen nyernünk kell, ugyanis az a szándékunk, hogy visszatérjünk a győztes útra, s hogy feledtessük a Sassuolo elleni kudarcot, ez pedig nyilvánvaló módon csak egy siker révén lehetséges. Federico Gatti eddig mindössze 26 meccset játszott a Juventus kötelékében, most pedig az a dolga, hogy nyugodt és higgadt maradjon. Szombati hibáitól függetlenül Wojciech Szczęsny továbbra is az első számú kapusunknak számít, holnap este pedig ismét ő fog a gólvonalon állni, bár tisztában vagyunk vele, hogy Mattia Perin is nagyszerű hálóőr. A többi posztot illetően még nem hoztunk végső döntést, főleg, hogy Moise Kean tegnap egy kisebb sípcsontproblémával szembesült. A védelemmel kapcsolatban szintén nem született határozat, így pedig nem tudom megmondani, hogy Gatti a pályán lesz-e" – kezdte mondandóját a szakvezető. 

"A Lecce egy rendkívül stabil csapat, Roberto D'Aversa személyében ráadásul egy kiváló vezetőedzőt tudhatnak a kispadon. Mesterük mellett vezetőségi szinten is rendben vannak, elvégre sportigazgatójuk, Pantaleo Corvino a szakma egyik legjobbja, aki évről-évre remek kereteket bocsát az aktuális tréner rendelkezésére. Továbbra is úgy vélem, hogy az Inter, a Milan, valamint a Napoli a bajnoki mezőny többi szereplője fölött állnak, ami miatt nekünk ádáz harcot kell vívnunk a Bajnokok Ligája-indulást érő pozíciókért, mivel a legrangosabb európai kupasorozatba való visszatérés nagyon fontos lenne az együttes és a klub számára. 

Számos vezéregyéniségünk van, hiszen Danilo és Tek mellett Alex Sandro is a keret tagja, attól függetlenül, hogy utóbbi játékosunk éppen sérüléssel bajlódik. A tavalyi évhez kevesebb tapasztalt labdarúgónk van, ám a fiatalok nagyobb gyorsaságot és több energiát nyújthatnak nekünk. A lényeg az, hogy ezt követően is kiegyensúlyozott munkát végezzünk, tudva, hogy bármikor adódhatnak a szombatihoz hasonló, nehezebb szituációk. 

A Neroverdi ellen inkább egyéni szinten szenvedtünk vereséget, nem pedig csapatként: még nagyon sokat kell fejlődnünk, s alapvetően normális, hogy belső balansz híján a sors újra és újra felültet bennünket a hullámvasútra, aminek persze ideális esetben nem szabadna megtörténnie. Meg kell találnunk a jó eredmények elérésére vonatkozó belső vágyat, hiszen a Juventusnál kötelező a lehető legjobb teljesítményre törekednünk. Ennél a klubnál mindenkinek nagy nyomással és felelősségérzettel kell szembesülnie, ám ennek ellenére is nyugodtnak kell maradnunk, hiszen döntéseink hatással vannak a klub jelenére és jövőjére. 

Kenan Yıldız a hétvégén gyönyörű gólt szerzett a Next Gen alakulatánál, aminek nagyon örültem, hiszen egy olyan srácról van szó, akit rendkívül nagyra tartok, s igencsak kedvelek. Mint mondtam, a csapat többi tagját ki kell értékelnem a holnapi megmérettetés előtt, ennek fényében pedig nem tudnék olyan kérdésekre válaszolni, hogy azok a labdarúgók, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak – mint például Daniele Rugani és Arkadiusz Milik – kifuthatnak-e majd a gyepre. Ezen felül Moise Kean szereplése is kérdéses, s mint említettem, az ő állapotát is a következő órákban fogjuk megvizsgálni. 

Federico Chiesa remekül teljesített az idény eddigi részében, s úgy gondolom, hogy ez még csak az út kezdetét jelenti számára, mivel továbbra is nagy potenciál lakozik benne, melynek kamatoztatásával meglehetősen sokat fejlődhet. Ahogy mindenki mást, úgy út és Dušan Vlahovićot is ki kell értékelnem a mai edzésen, ám nem elképzelhetetlen, hogy az elmúlt meccsek után változtatni fogunk valamit a csapat összeállítását illetően.

Kettejük közül egy támadó a kispadon kezdhet majd, mivel gondolnunk kell a vasárnapi, Atalanta elleni meccsre is. Dušannak ezt követően is a nemrég megkezdett úton kell haladnia, s meg kell találnia a szükséges egyensúlyt. A legfontosabb az, hogy mindig az adott mérkőzésre koncentráljon, mivel képességei alapján nem képezheti vita tárgyát, hogy egy rendkívüli futballistáról beszélünk, aki hamarosan teljesen más karakterisztikával fog bírni, mint most. 

A múltkori kudarc ellenére nem szabad teret engednünk a negatív gondolatoknak. Töretlenül hinnünk kell abban, hogy jó dolgokat csinálunk, s hogy a számunkra megfelelő úton haladunk. A Sassuolo ellen borsos árat fizettünk az egyéni hibákért, hiszen egyértelmű, hogy több játkosunknak, egyebek mellett Szczęsny-nek is rossz estéje volt, ami természetesen bárkivel előfordulhat. Az, hogy hetente csak egyszer léphetünk pályára, magától értetődő módon szokatlan helyzetet eredményez a rutinosabb kerettagok számára.

Az ő feladatuk az, hogy megszokják azt a tudatot, hogy egy héten csak egy alkalommal van lehetőségük bemutatni az adott időszakban végzett munka gyümölcsét, miközben nincs esélyük arra, hogy nemzetközi környezetben is megmérettessék magukat. A szombati eseményeken már nem változtathatunk, így tehát jelenleg az az egyetlen dolgunk, hogy előre tekintsünk, s megpróbáljuk begyűjteni a három pontot a Leccével szemben. 

Az elmúlt héten nagy eufória munkálkodott bennünk, ami valójában figyelmeztetésnek számított: tudnunk kellett volna, hogy a jó eredményektől függetlenül nem szabad elengednünk magunkat, s bár próbáltuk orvosolni a helyzetet, a futball nem egy egzakt tudományág, ahol csak úgy ki lehet küszöbölni az éppen felmerülő gondokat. A legutóbbi, negatív teljesítményről együtt, közös erővel igyekeztünk gondolkodni, csapatunk pedig rendkívül motivált, s dühös a Sassuolo ellen történtek miatt. Holnap biztosan nagyobb odafigyeléssel fogunk szerepelni, egy jól játszó, s kevés gólt kapó ellenféllel szemben, ami bizonyára egy nehéz mérkőzést eredményez majd. 

Tegnap megkíséreltünk fényt deríteni a legutóbbi vereség okaira, s megállapítottuk, hogy technikai szinten nem nyújtottunk rossz teljesítményt, mivel összességében véve jól kezdtünk, s jól futballoztunk. Ezt követően kisebb-nagyobb hibák léptek fel, főként technikai szinten, ám a mostani csapatmegbeszélésen inkább mentális szempontokkal foglalkozunk. Reméljük, hogy a hét során két diadallal tudjuk feledtetni kudarcunkat, ám egyelőre csak a holnapra fókuszálunk, nagy haraggal, s talán még nagyobb elszántsággal" – összegzett General Max.