Beharangozó – a Sassuolo elleni meccs

loghi_400x400_0022_sassuolo.pngA Lazio ellen futballra emlékeztető játékkal 3:1-re megnyert mérkőzést követően, a zöld-feketék vendégeként folytathatja a pontgyűjtést a Bianconeri. Papíron sokkal könnyebb feladat lesz mint a múltheti, de a Neroverdi hazai pályán képes a bravúrokra. A tabella 17. helyezettje ellen azonban nincs helye a hibázásnak, hiszen az élbolyban minden elhullajtott pont végzetes lehet. A helyszín a Mapei Stadium lesz, a kezdést 18 órára időzítették, a televízióban a SPORT 2 közvetíti, és a játékvezetéssel Andrea Colombo lett megbízva. A Sassuolo ultráit bemutató cikkünket a linkre kattintva olvashatjátok. 

A mai ellenfél keretének értéke 155 millió euró, az átlagéletkor 26,3 év, és 10 válogatott játékossal rendelkeznek. Domenico Berardi mellett a francia jobb oldali szárnyvédő, Armand Laurienté a legértékesebb spílerük, aki a piacon 18 milliót kóstál. A tabellán jelenleg a még éppen bennmaradást érő 17. helyen állnak 4 forduló elteltével, 3 vereségük mellett egyedül a Hellas Veronát tudták legyőzni 3:1 arányban.

Ugyan a zöld-feketék legnagyobb értéke, Domenico Berardi a nyáron végül nem lett az Öreg Hölgyé, a csapat így is számos nagyobb nevet veszített el a legutóbbi mercato során, lévén, hogy Hamed Junior Traorè (Bournemouth), Davide Frattesi (Inter), Rogério (Wolfsburg), Mert Müldür (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Abdou Harraoui (Frosinone), továbbá Ricchardo Marchizza végleg elhagyták az alakulatot. A legfontosabb kölcsönben távozó játékos, Maxime López a Fiorentinához igazolt, Giorgos Kyriakopoulos a Monza futballistája lett, míg Nadir Zortea visszatért az Atalantához. Rajtuk kívül számtalan fiatal csatlakozott ideiglenes jelleggel alacsonyabb osztályú olasz gárdákhoz, vagy éppen olyan kevésbé erős ligákba, mint a horvát, esetleg a holland pontvadászat. 

Az érkezők terén ugyanakkor szintén nem tétlenkedett Giovanni Carnevali és csapata, mivel a Sassuolo véglegesen is megszerezte Andrea Pinamonti játékjogát az Intertől, továbbá leigazolta Daniel Bolocát (Frosinone), Luca Lipanit (Genoa), Cristian Volpanót (AS Roma), Nedim Bajramit (Empoli), Samuele Mulattierit (Inter), Filippo Missorit (AS Roma), Uroš Račićot (Valencia), s Marcus Pedersent (Feyenoord). Mellettük kölcsönben érkezett Matías Viña (AS Roma), Mattia Viti (Nice), Samu Castillejo (Valencia), valamint Alessio Cragno (Monza), ami már csak azért is érdekes, mert a Neroverdi gyakorlatilag ismertebb labdarúgókat szerződtetett ilyen módon, mint végleges jelleggel. 

Ezt a párosítást tavaly a hazaiak egy 1:0-ás győzelemmel abszolválták, a gólszerző Grégoire Defrel volt. A 32 esztendős játékos jelenleg is a keret tagja, remélhetőleg idén nem okoz kellemetlenséget a Bianconerinek. 

A Neroverdi stábja Augustín Álvarez és Andrea Consigli szereplésében nem bízhat, míg Max Allegrinek az Alex Sandro, Mattia De Sciglio, Paul Pogba hármast kell nélkülözze. 

A Sky Sport Italia a múlt heti győztes csapatot jósolja: 

(3-5-2): Szczęsny; Gatti, Danilo, Bremer; McKennie, Miretti, Locatelli, Rabiot, Kostić; Vlahović, Chiesa.