Beharangozó – a Lazio elleni meccs

lazio.pngMa végre visszatér a Serie A, a bajnokság negyedik fordulójának nyitómeccsét pedig éppen a Juventus alakulata játszhatja majd, ráadásul egy rangadó formájában, ugyanis Max Allegri fiai a szezont borzalmasan kezdő, ám legutóbb magára találó Lazio alakulatával mérik majd össze tudásukat az Allianz Stadium gyepén. A találkozó kissé szokatlan időpontban, 15 órától kerül megrendezésre, a játékvezető Fabio Maresca lesz, az Öreg Hölgy hazai szerelmesei pedig a SPORT2 közvetítésében követhetik az eseményeket. 

Habár az olasz fővárosi együttes az idei mercato során is megtartott olyan értékeket, mint Luis Alberto, vagy éppen Ciro Immobile – akinek karrierjéről, a Juventus csapatkapitányával, Danilóval párban itt olvashatjátok ismertető cikkünket –, számos nagy név hagyta el a Sasok keretét, akik minden bizonnyal hosszabb távon is érzékeny veszteséget fognak jelenteni Maurizio Sarrinak. A csapat legértékesebb játékosa, a Bianconeri által is megkörnyékezett Sergej Milinković-Savić a pénzt választva a szaúdi Al-Hilalhoz igazolt, ám távozott Gonzalo Escalene (Cádiz), és végleg az Interhez szerződött Francesco Acerbi is. 

Kölcsönadásra került Lúis Maximiano (Almería), Jean-Daniel Akpa Akpro (Monza), Marcos Antônio (PAOK), Raúl Moro (Real Valladolid), Mohamed Salim Fares (Brescia), Marius Adamonis (Perugia), Andrea Marino (Foggia), Marco Bertini (SPAL), s Alessio Furlanetto (Fermana), valamint ingyen távozott Luka Romero (AC Milan), Jony (Cartagena), és Nicolò Armini (Potenza). A veterán Ștefan Radu továbbá visszavonult, míg Riza Durmisi szabadügynökként intett búcsút az örök városnak. 

A bejövő oldalon talán még nagyobb változások érték a gárdát, ugyanis Claudio Lotito tőle szokatlan aktivitást mutatott a piacon, melynek eredményeképp a Biancocelesti megszerezte Taty Castellanost (New Yor City), Gustav Isaksent (Midtjylland), Matteo Cancellierit (Hellas Verona, ám ezt követően kölcsön is adták őt az Empolinak), Christos Mandas (OFI Crete FC), illetve Diego González (Celaya). Kölcsönben, néhány esetben vételi opcióval igazolták le Mattéo Guendozit (Marseille), Nicolò Rovellát és Luca Pellegrinit (Juventus), Luigi Sepét (Salernitana), továbbá ingyen szerződtették a több klub által is üldözött Daichi Kamadát. André Anderson, Dimitrije Kamenović, valamint Cristiano Lombardi pedig kölcsönből tértek vissza, s lettek ismét a keret oszlopos tagjai. 

A Lazio keretének értéke a változásoknak köszönhetően jelenleg 284 millió eurót tesz ki, átlagéletkoruk 27 év, soraikban azonban csak 10 válogatott játékost találhatunk, ami némileg szokatlan egy ekkora klubhoz képest. Az együttes e pillanatban a tabella 12. helyén áll, miután korábban a Lecce és a Genoa is legyőzte őket, ám nemrég már ők mértek 3-1-es vereséget a címvédő Napolira. Legértékesebb labdarúgójuk Mattia Zaccagni, akit a Transfermarkt 30 millió euróra taksál. Az ő jelenléte már csak azért is fontos, mert a felek legutóbbi, 2023. április 8-i megmérettetésén a Sasok az ő 53. percben lőtt találatával győzték le a torinóiakat 2-1 arányban. A kék-fehérek akkori másik gólszerzője, Milinković-Savić ezúttal már nem fog veszélyt jelenteni a Zebrák kapujára, míg a fekete-fehérek részéről beköszönő Adrien Rabiot várhatóan most is a pályán lesz. 

A hiányzók névsora meglehetősen csekély, mivel Maurizio Sarri mindössze Cristiano Lombardival nem számolhat majd, míg a Juventusnak a sérült Mattia De Sciglio mellett a doppingbotrányba keveredő Paul Pogbát kell nélkülöznie. Federico Chiesa és Federico Gatti kisebb problémáik után a minap már ismét a keret többi tagjával edzhettek, így minden remény megvan arra, hogy akár már az első perctől fogva is a pályán tartózkodhatnak majd. 

Gianluca Di Marzio szerint a következő kezdőt láthatjuk majd a pályán: 

(3-5-2): Szczęsny; Danilo, Bremer, Alex Sandro; McKennie, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostić; Vlahović, Chiesa.