Danilo: "Nem vagyunk esélyesek a Scudettóra"

danilo_4.jpgA Juventus tegnap esti, Sassuolótól elszenvedett vereségét követően Max Allegri mellett az Öreg Hölgy csapatkapitánya, Danilo is az olasz sportmédia kamerái elé állt, hogy rövid nyilatkozatában szót ejtsen a kudarc legfontosabb okairól, valamint kijelentette, hogy az ilyen mérkőzéseknek a teljes alakulat számára leckeként kell szolgálniuk. 

"Egy ilyen meccs leckeként kell, hogy szolgáljon számunkra. Tudjuk, hogy milyen hosszú a bajnokság, ezért pedig mindig is azon az állásponton voltam, hogy attól, hogy megnyerünk néhány egymást követő találkozót, még nem leszünk aranyérmesek, vagy nem leszünk a Scudetto esélyesei, annak ellenére, hogy az utóbbi napokban szinte mindenki erről beszélt. Ma este nem váltunk rossz csapattá, ugyanakkor tisztában kell lennünk a ténnyel, miszerint minden nap fejlődnünk kell, s folytatnunk kell a megkezdett munkát" – hangsúlyozta a DAZN munkatársának. 

"Mindig igyekszünk hallgatni a mester megfontolásaira, s teljes figyelmünkkel a pályán zajló eseményekre koncentrálni a meccsek ideje alatt. Ma nagy hibákat követtünk el mentális szempontból, mindazonáltal átlagéletkorunkat tekintve egy rendkívül ifjú együttes vagyunk, nekünk, tapasztaltabb játékosoknak pedig segítenünk kell a fiatalokat, hogy egy napon ők is a Juventus vezérei lehessenek. Ez egy nagyon nehéz este volt számunkra, a felelősséget viszont mindig meg kell osztanunk, s közösen kell vállalnunk tetteink következményeit. 

Holnaptól fogva már a keddi mérkőzésünkre kell gondolnunk, mivel aznap lehetőséget kapunk majd arra, hogy újra nyerjünk, s hogy ismét jól szerepeljünk. A Bianconeri kerete hatalmas potenciállal bír, s nagy fejlődésen mehet keresztül, ha mindannyian elég keményen munkálkodunk a sikerek eléréséért. Gárdánk fiatal labdarúgói közül többen is vezéregyéniségnek számítanak, a rutinosabb futballistáknak pedig mellettük kell állniuk karrierjük első éveiben, hogy képességeiket legjobb tudásuk szerint bontakoztathassák ki. 

Ahogy azt korábban is elmondtam, egy csapat vagyunk, ezért pedig méltatlan lenne bárkit is kiemelni a mai vereség előidézőjeként. Hibák bármikor előfordulhatnak, s kár lenne tagadni, hogy Wojciech Szczęsny ma több hibát is elkövetett, míg én magam Andrea Pinamonti góljánál ejtettem meg egy nagy baklövést, hiszen egyenlítésünket követően szinte azonnal visszahoztam a játékba a Sassuolót, akik harmadik találatukat is megszerezték ellenünk. A felelősség mindig közös: ha diadalt aratunk, akkor együtt ünneplünk, s ha olyan helyzetekkel szembesülünk, mint ma este, akkor együtt kell kiállnunk bocsánatot kérni a szurkolók elé. A dolgok csak úgy fordulhatnak jobbra, ha egységesek maradunk, s ha együttesen próbálunk meg tanulni az ilyen kudarcokból.

Hibák csak azokkal történnek meg, akik a pályán vannak, és ott próbálják segíteni alakulatukat. A futball már csak ilyen, s nem tagadom, én is gyakran éltem át ilyen pillanatokat pályafutásom ideje alatt. A napokban mindenképpen beszélni fogok Federico Gattival, aki mai öngóljától függetlenül egy remek srác, megfelelő hozzáállással és jó mentalitással. Egy találkozón mindig hibázik valaki: ma Tek és Gatti mellett én is az elkövetők sorába tartoztam, a Sassuolo elleni tavalyi összecsapásunkon pedig emlékeim szerint Nicolò Fagiolit mardosta a lelkiismeret. Az ilyen dolgok mindenkivel megtörténhetnek, s most különösen fontos, hogy összezárjunk, valamint, hogy közösen próbáljunk túllendülni a mai eredményen, végtére is mindannyian egyetlen, közös célért harcolunk" – összegzett a brazil védő.