HIVATALOS: Bonucci az Union Berlinhez igazolt

bonucci_union.jpgAz elmúlt percekben hivatalossá vált, hogy véget ért a nyár talán leghosszabb ideig húzódó átigazolási sagája, ugyanis a Juventus és az Union Berlin hivatalosan is bejelentették, hogy a torinói klub ikonikus, meghatározó labdarúgója és egykori csapatkapitánya, Leonardo Bonucci a német fővárosi gárdához igazolt egy 1+1 éves szerződés keretein belül, ami azt jelenti, hogy az olasz középhátvéd 2010 után véglegesen is elhagyja az Öreg Hölgy kötelékét. 

A Bianconeri közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"A Juventus és Leonardo Bonucci kapcsolata ma véget ért. Egy sokak által megénekelt és megünnepelt út végéhez érkeztünk, mely telis-tele volt sikerekkel és győzelmekkel, s melynek történetét a felek együtt írták és élték meg. A védő pályafutása mostantól a német Union Berlin alakulatánál folytatódik. 

Bonucci és a Juventus 2010 – mikor a játékos a Juventushoz igazolt a Bari együttesétől – és 2023 között összesen tizenkét, trófeákkal teli szezont osztottak meg egymással, miközben Leo egy legendás védőtrió oszlopos tagjává vált Giorgio Chiellini és Andrea Barzagli oldalán, azt megelőzően, hogy később ő maga lett volna egy másik korszakos hátsó alakzat vezére, immár olyan fiatalokat mentorálva, mint Matthijs de Ligt, Gleison Bremer, vagy Federico Gatti. 

Azt követően, hogy az elmúlt szezonban 500. pályára lépését és mérkőzését is megünnepelhette a zebracsíkos mezben, Bonucci most egy lenyűgöző karrierrel a háta mögött távozik a klubtól, nyolc Scudettóval, négy Coppa Italiával, valamint öt Supercoppa Italianával a vitrinjében.

Nagy köszönet neked, Leo, és minden jót kívánunk a jövőre nézve!"

A fekete-fehérek közleményének értelmében az Európa-bajnok védő egy végleges ügylet keretein belül, szabadügynökként csatlakozik az Union Berlinhez, mely művelet a labdarúgó szerződésének felbontása miatt 5,6 millió eurónyi negatív gazdasági hatással jár a 2022/2023-as pénzügyi évre nézve. 

Az új klubjánál a 23-as mezszámot kapó Bonucci a következőket nyilatkozta klubváltása után a német együttes hivatalos oldalának: 

"Különleges érzéssel tölt el, hogy pályafutásom során először próbálhatom ki magam külföldön. Az Unionnál lehetőséget kaptam arra, hogy továbbra is a legmagasabb szinten játsszak, s hogy tapasztalataim révén legjobb tudásom szerint segítsem a csapatot a három versenysorozatban, ahol érdekeltek leszünk. Már nagyon várom, hogy pályára léphessek karrierem új állomáshelyén."

Oliver Ruhnert, az Union Berlin átigazolásokért felelős ügyvezető igazgatója az alábbi szavakkal értékelte a Bajnokok Ligájában játszó, a csoportkörben pedig a Real Madridot, a Napolit, valamint a Bragát kapó gárda legújabb szerződtetését: 

"Leonardo személyében egy rendkívül rutinos futballistát igazoltunk, aki sok éven át bizonyította tudását, a hazai, valamint a nemzetközi szinten egyaránt. Meggyőződésünk, hogy kiváló mentalitásával és nagyfokú rugalmasságával Bonucci jelentősen bővíti majd lehetőségeinket a védelemben, képességei által pedig ismét képes lesz emelni alakulatunk szintjén."