Deschamps: "Pogbának meg kell találnia önmagát"

pogba_injury.jpgMióta az Öreg Hölgy francia középpályása, Paul Pogba visszatért a csíkos mezes csapatba, mindössze 161 perc játékidőt tudott a pályán tölteni, ezáltal képtelen volt segíteni egyesületét az elmúlt szezonban. Adódik tehát a kérdés, hogy majd egy teljes évadnyi kihagyása után hazája válogatottja mennyire számíthat a klasszis futballistára? Didier Deschamps a L'Equipe című lapnak adott interjújában vetett számot a francia válogatottról, ebben pedig a Bianconeri játékosáról is ejtett néhány szót. 

"Még mindig a válogatott kerettagja-e? Igen, potenciálisan az, de egy nagyon problémás év van mögötte, sérülések és sporton kívüli gondok egyaránt jellemezték a közelmúltját, emiatt idő kell ahhoz, hogy újra megtalálja a helyét" – mondta a francia nemzeti alakulat vezetőedzője.

Arról, hogy jelenleg Pogbának van-e helye a francia válogatottban, illetve egyáltalán mit lehet elvárni tőle, a Juventus korábbi játékosa úgy nyilatkozott: "Természetesen beszélek vele, de a felépülési ideje egyszerűen meghatározhatatlan. Edzenie kell, aztán regenerálódni, majd meccseket játszani, és ezt fizikailag is el kell tudnia viselni. Csak akkor akarom Pault a csapatban tudni, ha rátalál korábbi önmagára. A magam részéről úgy gondolom képes lesz újraépíteni magát, megvan hozzá az esze és a képessége is."

A Juve korábbi mestere egyébként benevezte a középpályást a közelgő válogatott mérkőzésekre vonatkozó névsorra. Ezalatt Pogba továbbra is edz, és az a célja, hogy mihamarabb pályára lépjen, miközben abban bízik, hogy ezt már a Bologna elleni találkozó vége felé meg is ejtheti vasárnap, hazai közönség előtt az Allianz Stadiumban.