Pogba továbbra sincs bevethető állapotban

polpo.pngAlig tizenkét nap múlva, azaz augusztus 20-án kezdetét veszi a Serie A 2023/2024-es idénye, melynek első fordulójában a Bianconeri az Udinese otthonába látogat majd, hogy ott kezdje meg remélhetőleg minél sikeresebb menetelését a bajnokságban. Max Allegri és a Juventus szakmai stábja ennek kapcsán természetesen abban reménykedik, hogy a rajtra minél több labdarúgó nyeri majd vissza a megfelelő fizikai állapotot, ugyanakkor egyes játékosok pesszimizmusra okot adó mutatói nem sok jóval kecsegtetnek a nyitányt illetően. 

Nicolò Schira arról értekezett, hogy az amerikai turné során 10-15 napra kidőlő Nicolò Rovella várhatóan még egy hétig lábadozni fog a Continassán, s csak ezt követőn kezdheti majd meg az edzésmunkát előbb egyénileg, majd pedig később a csapattal. Az újságíró szerint az olasz védekező középpályás Allegri reményei szerint elérhető lesz majd a Zebrette ellen, ugyanakkor senkit sem lepne meg, ha a labdarúgó hosszabb ideig a kereten kívül rekedne, lévén, hogy a fiatal játékos az előző két idényben összesen 170 napon keresztül volt sérült kisebb-nagyobb problémák következtében. 

Schira szerint a Sevilla elleni Európa-liga-elődöntő visszavágóján kulcscsonttörést szenvedő Nicolò Fagioli várhatóan majd csak a szeptemberi válogatott szünetet követően fogja visszanyerni csúcsformáját, ugyanakkor a tengerentúli felkészülési meccsek idején Torinóban hagyott olasz tehetség nagyon jó úton halad a teljeskörű felépülés felé, s minden bizonnyal lehetőséget is kaphat majd az új évad első találkozóin. A kisebb sérülés miatt ugyancsak otthon maradó Adrien Rabiot ezzel szemben még biztosan nem lesz bevethető az Atalanta elleni, augusztus 12-i felkészülési meccsen, ugyanakkor az Udinesével szemben jó eséllyel újra a pályán lehet majd. 

Paul Pogba helyzete jóval kevesebb bizakodásra ad okot, lévén, hogy Schira tudomásának alapján a francia középpályás visszatérésének dátuma továbbra is kérdéses, és gyakorlatilag semmi esély nincs arra, hogy az elmúlt szezonban csupán 201 percet játszó futballista rendelkezésre állhat a Friuli tartományban székelő, ugyancsak fekete-fehér mezes alakulat ellen. Az orvosi stáb a jelek szerint értetlenül tekint a Pogba körül kialakult helyzetre, s maguk a szakemberek sem tudják pontosan megmondani, hogy a 2022 nyarán visszatérő korábbi klasszist mikor vehetik majd ismét számításba az Öreg Hölgynél. 

Mirko Nicolino úgy tudja, hogy a francia ma reggel gyors látogatást tett a J|Medical épületében, a szakemberek azonban nem sok pozitív dolgot tudtak mondani az állapotával kapcsolatban: az orvosi stáb felméréseinek értelmében Pogba legkorábban szeptember végén állhat majd játékba, ám a reálisabb forgatókönyvek szerint minden csak október elején fog bekövetkezni, ami miatt a Zebráknak mindenképpen a keretben kellene tartaniuk egy, korábban feleslegesnek gondolt középpályást, vagy pedig igazolniuk kéne egy új játékost a csapatrészbe. 

Romeo Agresti mindemellett leszögezte, hogy Pogba egész nyáron kemény munkát végzett annak érdekében, hogy mihamarabb felépülhessen, ugyanakkor Max Allegri igazat mondott, mikor arról beszélt, hogy egyelőre senki sem tudná megmondani, hogy a középpályás mikor lesz ismét egészséges és bevethető. A transzferguru egyúttal leszögezte, hogy Pogba az utóbbi időben nem szenvedett újabb sérülést, s hogy a játékos továbbra is egy meghatározott menetrendet követ edzésmunkája során, ami némi jó hírt jelent a számos negatív értesülés mellett.