Allegri: "Elégedett vagyok a kerettel"

max_pre_season_1.pngA Juventus holnap hajnalban második felkészülési meccsét is megvívja majd az Amerikai Egyesült Államokban, az ellenfél pedig ezúttal a Real Madrid alakulata lesz. A mérkőzést megelőzően a Zebrák mestere, Massimiliano Allegri a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva fejtette ki megállapításait a várható taktikáról, a sérültek helyzetéről, valamint arról, hogy mi lehet igaz a Vlahović-Lukaku cseréből, s hogy általánosságban véve mennyit foglalkozik az átigazolási piac történéseivel. 

"Romelu Lukakuval kapcsolatban csupán annyit tudnék mondani, hogy továbbra is elégedett vagyok a rendelkezésemre álló kerettel, ugyanakkor tudom, hogy a klub gazdasági és pénzügyi szükségletei miatt minden ajánlat kiértékelésre fog kerülni a mercato során. Ennek figyelembevételével én magam alkalmazkodni fogok a változásokhoz, s a vezetőség döntéseihez, ahogy mindig is tettem" – szögezte le a livornói szakember. 

"Dušan Vlahović a kerettel együtt dolgozhatott tegnap, s ma is így fog tenni, ebből kifolyólag pedig jó esély van arra, hogy holnap rendelkezésünkre áll majd. Nagyon örülnék annak, s boldog lennék amiatt, ha legalább a meccs egyik szakaszában bevethetném őt. Paul Pogbáról jelen pillanatban nem tudjuk megállapítani, hogy mikor térhet majd vissza a pályára, mivel eddig csak egyetlen tréningen vehetett részt a többiekkel közösen, s akkor is csupán a foglalkozás egy részéhez csatlakozhatott, mivel még nem képes arra, hogy teljeskörű munkát végezzen. 

Reméljük, hogy Paul augusztus 7-től fogva már emelhet edzésmunkájának tempóján és intenzitásán, mindazonáltal ebben az esetben is biztosnak tűnik, hogy a bajnoki idény kezdetén még nem számolhatunk a játékával. Természetesen mindannyian abban bízunk, hogy a lehető leghamarabb visszakapjuk őt, azonban tisztában vagyunk vele, hogy ez egy hosszadalmas, és korántsem egyszerű folyamat. 

Nagy örömet jelent számunkra, hogy Amerikában turnézhatunk a felkészülési időszak keretében, s hogy rövidesen a világ egyik legrangosabb együttesével mérhetjük majd össze a tudásunkat. A holnapi nap mindannyiunk számára nagy próbatételt fog jelenteni, többek között az új szezon közelsége miatt is. A Real Madriddal való szembenézés remek lehetőséget tartogat nekünk. Karrierem során ez már a sokadik olyan alkalom, hogy az Egyesült Államokban vezényelhetem fiaimat ehhez hasonló megmérettetéseken, hiszen a Juventus mellett korábban az AC Milannal is szerepeltünk itt néhány nyáron. 

Az ilyen találkozók amellett, hogy nagyszerű szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget jelentenek a drukkerek számára, egyúttal megfelelő módon fel is készítenek bennünket az előttünk álló évadra. Ami az európai kupasorozatokból való kizárásunkat illeti, a döntéssel járó hátrányok ellenére nagy nyugalommal tölt el bennünket, hogy végre lezárhattuk ezt a történetet, elvégre a szóban forgó ügy az egész tavalyi évünkre rányomta a bélyegét, s nagy nyugtalansággal töltött el minket. Most az a feladatunk, hogy az érdekeltségi körünkbe tartozó versenysorozatok függvényében felmérjük, hogy pontosan hány játékosra van szükségünk a keretben, ám a mercato zárásáig még rengeteg idő van hátra, így pedig nyomástól mentesen tevékenykedhetünk az átigazolási piacon. 

Úgy vélem, hogy az előző idényben látható játékrendszerünkön idén sem fogunk változtatni, bár erőnléti és atlétikai szempontból mindenképpen javulnunk kell. Reményeink szerint az előszezon utolsó, Atalanta elleni barátságos meccsén már jó állapotban leszünk majd. Az elmúlt év rengeteg nehézséget tartogatott számunkra, azonban a srácok nagyon jól vették az akadályokat, a kellemetlenségek pedig csak még inkább összehozták a csapatot. Most az a feladatunk, hogy előnyt kovácsoljunk a hátrányosnak tűnő helyzetekből, s hogy lehetőségeket teremtsünk az esetleges problémákból. 

Nem aggódom a jelenleg még sérült játékosok állapota miatt. Nicolò Fagioli és Adrien Rabiot turnénk ideje alatt Torinóban munkálkodtak, s hamarosan minden szempontból készen fognak állni a bevetésre. Előnyként tekintek arra, hogy keretünk aránylag keveset változott az utóbbi időszakban, mivel a focisták ismerik egymás jellemzőit és stílusát, ami mindenképpen pozitív tényezőnek mondható. Álvaro Morata tekintetében annyit tudnék mondani, hogy személyes szinten nagyon közel állok a labdarúgóhoz, ugyanakkor jelenleg is versenyképes kerettel bírunk, melyben négy kiváló támadó kap helyet" – összegzett Allegri.