Allegri: "Kétlem, hogy új játékosok érkeznének"

allegri_vs_atalanta.jpgA Juventus az előszezon utolsó barátságos meccsén 0-0-ás döntetlent játszott az Atalanta csapatával, a mérkőzést követően pedig a csapat mestere, Massimiliano Allegri is értékelte a látottakat, szót ejtve Federico Chiesa produkciójáról és annak javulásáról, az idény előtti kilátásokról, valamint arról, hogy a csapat vajon igazol-e még valakit a mercato hátralévő heteiben. 

"A mai meccs egy nagyszerű felkészülési lehetőséget biztosított számunkra egy erős csapat ellen. Az első félidőben remekül játszottunk, s több nagy lehetőséget is kialakítottunk, melyeket a jövőben mindenképpen ki kell majd használnunk. A második játékrészben ezzel szemben számos hibát követtünk el, mivel eddigre viszonylag elfáradtunk, azonban itt is látszott, hogy megvan bennünk az alapvető szándék a fejlődésre. Most az a feladatunk, hogy folytassuk a megkezdett munkát, lehetőleg teljes nyugalomban" – jelentette ki a Sky Sport Italia kamerái előtt. 

"Minden olyan futballistával együtt dolgozunk, aki elérhetőnek számít, mivel a következő szezonban mindenkinek rendelkezésre kell állnia. Úgy gondolom, hogy Dušan Vlahović és Federico Chiesa ma este a védekezés terén is kiválóan teljesítettek, ami miatt egyértelműen jár az elismerés nekik. A támadóknak továbbra is az első védvonalnak kell lenniük, mivel ha ők nem veszik ki a részüket a csapat munkájából, elképesztően nehéz lesz felállni a nehéz helyzetekből, s nyomást gyakorolni az ellenfelekre. 

Még mindig csak az előszezon végén járunk, ám már most azon vagyunk, hogy javítsuk a mutatóinkat. Jövő vasárnap a bajnokság is kezdetét fogja venni, s mint tudjuk, a Serie A teljesen más összecsapásokat tartogat a felkészülési időszakhoz képest. Még nem tudom pontosan, hogy milyen stratégia mentén készülünk majd az előttünk álló idény találkozóira, mivel tizenhárom-tizennégy éve nem voltam abban a helyzetben, hogy csak egy mérkőzést kelljen játszanom egy héten. A kialakult szituáció ugyanakkor nagyszerű lehetőséget jelent arra, hogy még keményebben dolgozzunk, s hogy közösen fejlődjünk tovább. 

Meglátjuk, hogy májusban versenyben leszünk-e még a bajnoki címért. Ha ezt nem mondhatjuk majd el magunkról tavasszal, mindenképpen kudarcként kell tekintenünk az évadra, mindazonáltal egyelőre lépésről lépésre, vasárnapról vasárnapra gondolkodunk, s azt tervezzük, hogy ezen az úton haladunk tovább. Rendkívül elégedett vagyok a kezeim alatt dolgozó kerettel, ami nem változott a tavalyi évhez képest, lévén, hogy alig érkeztek hozzánk új játékosok. Az itt maradó srácokkal azon dolgozunk, hogy még jobbá tegyük őket, s meggyőződésem, hogy számos labdarúgó mutat majd be nagy fejlődést a tavalyi évhez viszonyítva. 

Chiesa ma is kiválóan teljesített, ám a felkészülés első napjától fogva elégedett vagyok vele. A lábai sokkal jobb állapotban vannak, mint tavaly bármikor, én pedig nagyon örülök neki, ahogy más játékosoknak, például Vlahovićnak, Arek Miliknek, vagy a még mindig rendkívül fiatal Kenan Yıldıznek is. A keret egésze jó lelki állapotban, nagy sikeréhséggel, s remek mentalitással tevékenykedik, a továbbiakban pedig ezen a nyomvonalon kell majd folytatnunk. Úgy gondolom, hogy a következő szezont alapvetően ezzel a csapattal fogjuk megkezdeni, ám annyi mindenképpen biztos, hogy a darabszámot nézve minden szerepkörben megvagyunk. 

A klub természetesen továbbra is aktív az átigazolási piacon, s folyamatosan figyeli a kínálkozó lehetőségeket. Nem tudom, hogy mi fog történni a következő tizennyolc napban, azonban a magam részéről változatlanul elégedett vagyok a Juventus keretével. Alapvetően kétlem, hogy új játékosok érkeznének hozzánk, hiszen ezt jelenleg nagyon nehéz lenne kivitelezni, ám mint mindig, most is készen állok az összes lehetséges opcióra. Az utóbbi hetekben lejátszott meccseknek nem szabad félrevezetniük bennünket, lévén, hogy az igazi erőpróba csak jövő vasárnap következik majd, nekünk pedig eddigre kell készenállunk" – összegzett a szakvezető.