HIVATALOS: Rovella a Lazióhoz igazolt

rovella_official_1.pngAz elmúlt napokban némiképp váratlan fordulatként felgyorsultak az események a Juventus olasz középpályása, Nicolò Rovella körül, akiért az Öreg Hölgy a nyár elején még több ajánlatot is visszautasított, mondván, hogy mindenképpen a keretben akarja tartani őt, nemrég ugyanakkor a Lazio csapata bejelentkezett a futballistáért, az általuk felkínált kondíciók pedig mégis meggyőzték a Bianconeri vezetőségét, melynek köszönhetően a játékos a mai naptól fogva hivatalosan is csatlakozhatott a Sasok együtteséhez. 

A Juventus témában kiadott közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Nicolò Rovella karrierje mostantól fogva Rómában folytatódik, miután a Juventus labdarúgója egy két évre szóló, vételi opciót is tartalmazó kölcsönszerződés keretében csatlakozik a Lazio kötelékéhez. 

A huszonegy esztendős olasz játékos 2022 nyarán csatlakozott a Juventushoz a Genoa csapatától, majd a klub színeiben megvívott három Serie A-meccs után kölcsönben a Monzába igazolt, ahol az előző szezonban 25 találkozón futott ki a gyepre, s egy találatot szerzett. 

Most pedig egy új kaland vár rá a Biancocelesti színeiben. 

Minden jót, Nicolò!"

A klub az üzlet kondícióinak pontos részleteit is nyilvánosságra hozta a közleményben: 

"Torino, 2023. augusztus 16. – A Juventus Football Club S.p.A. ezennel bejelenti, hogy megállapodást kötött a Società Sportiva Lazio S.p.A. alakulatával Nicolò Rovella játékjogának ideiglenes, kölcsönben való átruházásáról, mely kölcsön két évig, 2025. június 30-ig lesz érvényes.

Az egyezség arra kötelezi a Laziót, hogy a 2023/2024-es, valamint a 2024/2025-ös idényeket követően bizonyos sportszakmai célok teljesülésének esetén véglegesen is megszerezze a labdarúgó regisztrációs jogát. A végleges megvétel ellenértéke összesen 17 millió euró lehet majd, melyet három pénzügyi éven belül kellene kifizetni."