FRISSÍTVE 13:40-kor – Mercato-hírek (augusztus 4.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2023. augusztus 4-ének legfontosabb hírei.

00:00

  • Fabrizio Romano: Ugyan az elmúlt hetekben a Juventus és két angol klub is érdeklődést mutatott Franck Kessié iránt, a középpályás végül a szaúd-arábiai Al-Ahlihoz igazolhat. A közel-keleti alakulat hatalmas fizetést ajánlott az afrikai játékosnak, s 15 millió eurós megkeresést nyújtott be érte a Barcelonának, melyet a katalánok el is fogadtak. A futballista elfogadta az együttes által kínált feltételeket, s hamarosan csatlakozni fog a klubhoz. 
  • Fabrizio Romano: A Bianconeri nem hajlandó folytatni a Jean Clair Todibóért folyó tárgyalásokat az OGC Nice által követelt, teljesíthetetlen feltételek miatt. A klub ezzel kiszállt a franciáért folyó versenyből. 
  • Fabrizio Romano: A Los Angeles FC hamarosan leigazolhatja a Juve 2004-es születésű középhátvédjét, Lorenzo Dellavallét, aki egy végleges ügylet keretein belül csatlakozik majd az amerikai klubhoz. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juve és a Chelsea közötti lassú közeledés után a jövő héten komoly fejlemények történhetnek a Vlahović-Lukaku csereügylet terén, melyek döntő fontossággal bírhatnak a felek közötti gazdasági megállapodást illetően. 
  • Gianluca Di Marzio: Kessié Szaúd-Arábiába való igazolásával a Juve újra Thomas Partey felé fordulhat, akivel a klub ismét felvette a kapcsolatot. A ghánai csak akkor csatlakozhatna a torinóiakhoz, ha az együttesnek sikerülne eladnia egy középpályást. 
  • Gianluca Di Marzio: Weston McKennie helyzete megváltozott, s az amerikai maradhat a klubnál. Andrea Cambasio biztosan nem fogja elhagyni a Juventust ezen a nyáron. 
  • Gianluca Di Marzio: Denis Zakaria tárgyalásokat folytat az AS Monacóval. A francia klub szívesen leigazolná az Öreg Hölgynél feleslegessé vált középpályást, legfőbb ütőkártyájuk pedig a vezetőedző, Adi Hütter személye lehet, aki már a Borussia Mönchengladbach kötelékében is együtt dolgozott a svájcival. A Bianconeri 20 millió eurót szeretne kapni Zakariáért, a Monaco pedig tisztában van ezzel, s megegyezésre törekszik. 
  • Matteo Moretto: Kessié elfogadta az Al-Ahli ajánlatát. Az elenfántcsontparti középpályás szezononként 20 millió eurót fog keresni Szaúd-Arábiában. 
  • Alfredo Pedullà: Timothy Castagne abban reménykedik, hogy visszatérhet Olaszországba, s csatlakozhat a Juventushoz. A Fulham ugyancsak szeretné leigazolni a belga jobbhátvédet, ennek érdekében pedig már fel is vette a kapcsolatot a Leicester City-vel, mellettük pedig egy francia klub is érdeklődik a futballista iránt. A Bianconeri azt kérte Castagne-tól, hogy maradjon türelmes, mivel a klubnak jelenleg más prioritásai vannak. Az Öreg Hölgy Emil Holmot is szívesen szerződtetné, ám könnyen lehet, hogy végül egy tapasztaltabb játékos mellett döntenek, ami miatt Castagne még mindenképpen várni akar. 
  • Nicolò Schira: A Monaco előrehaladott tárgyalásokat folytat Denis Zakaria képviselőivel. A Juve korábban a West Ham Uniteddel is egyeztetett a svájci ügyében, azonban a felek nem jutottak dűlőre, lévén, hogy a torinói klub továbbra is egy 20 millió euró körüli összeget kérne a labdarúgóért. 
  • DAZN: Leonardo Bonucci lehetséges Ajaxhoz való igazolása több egy puszta pletykánál. A felek nyitottak a tárgyalásokra, a napokban pedig hivatalos kapcsolatfelvétel várható az ügyben. A Juventus továbbra is az egykori kapitány távozására vár. 

 13:40

  • Fabrizio Romano: Franck Kessié az Al-Ahli játékosa lesz, az üzlet megköttetett, HERE-WE-GO! A szaúd-arábiai klub 15 millió eurót fizet a középpályásért a Barcelonának, aki 2026-ig ír majd alá új csapatához. A felek a következő órákban ellenőrzik a transzfer dokumentumait, majd hamarosan kivitelezik azok aláírását is. 
  • Gianluca Di Marzio: Facundo González megérkezett Olaszországba, ahol várhatóan holnap fog átesni az orvosi vizsgálatokon, mielőtt hivatalosan is csatlakozna a Juventushoz. 
  • Gianluca Di Marzio: Luca Pellegrini továbbra is a Lazio fő célpontjának számít. A rómaiak szoros együttműködésben vannak az Öreg Hölggyel annak érdekében, hogy mielőtt visszakapják az olaszt. A balhátvéd iránt az utóbbi hetekben a Milan, a Fulham, illetve a Nice is érdeklődött, azonban a Bianconeri most abban bízik, hogy a Sasok végre valóban szerződtetik őt. 
  • Romeo Agresti: A következő órákban újabb kapcsolatfelvétel várható a Juve és a Genoa között Koni De Winter ügyében. A felek jelenleg is dolgoznak az üzlet részletein, a Zebrák pedig hajlandóak belemenni abba, hogy a belga játékos kölcsönszerződésébe foglalt vételi opció majd csak a következő szezon végén váljon kötelezővé. 
  • Sky Sport Italia: A Juve és a Monaco megállapodást kötöttek Denis Zakaria ügyében, akiért a francia klub 20 millió eurót fog fizetni az olasz rekordbajnoknak. 
  • Nicolò Schira: A Juventus nemrég visszautasította a Chelsea első ajánlatát Vlahovićért, akiért a londoniak Lukaku mellett további 20 millió eurót kínáltak fel. A Bianconeri ennél legalább kétszer nagyobb összeget szeretne kicsikarni a Kékektől. A következő napokban várhatóan folytatódni fognak a tárgyalások, miközben Lukaku személyes szinten már megegyezett a fekete-fehérekkel egy 3+1 évre szóló szerződésről. 

 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó, nemrég több ponton is frissülő táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2023. augusztus 4-én, 13:40-kor.