Locatelli: "A kupák nélküli idény lehetőség számunkra"

loca_3.jpgA Juventus középpályása, Manuel Locatelli a minap hosszabb interjút adott az olasz sportsajtónak, ennek keretében pedig szót ejtett a következő szezonra vonatkozó célkitűzéseiről, az európai kupákból való kizárás által jelentett kihívásról, továbbá arról is, hogy ő maga hogyan próbálja segíteni a csapat jó szereplését. 

"Úgy gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy csapatunk tagjai ismét kellően lelkesek legyenek az elmúlt, rendkívüli nehézségekkel teli idényt követően, hiszen a májusban véget érő évad nem csupán nekünk, játékosoknak volt megterhelő, hanem a klubvezetésnek, a stábtagoknak, valamint a szurkolóknak is. Bízom benne, hogy mostanra végleg sikerült magunk mögött hagyni ezeket a problémákat, most pedig az a legfőbb dolgunk, hogy megtaláljuk a lelkesedést és az összhangot, hogy jó teljesítménnyel állhassunk elő a most kezdődő idényben" – szögezte le a Tuttosport munkatársának. 

"Részben azért tartom kiemelt jelentőségűnek ezen tényezők megvalósulását, mert tisztában vagyok vele, hogy személyes szinten is többet kell tennem a Juventusért: rendkívül ambiciózus vagyok, s hiszek abban, hogy még számos dolgot adhatok a csapatnak. Ez persze egyúttal egy nagyon fontos feladat is számomra, s kiemelt célként tekintek arra, hogy egyre többet és többet segítsek együttesemnek. Ha csak egy célkitűzést állíthatnék magam elé a következő szezonra nézve, kétségkívül ez lenne az. 

Nagy sajnálattal vettük tudomásul, hogy jövőre egyetlen európai kupameccsünk se lesz, azonban úgy vélem, hogy az első sokkból való felébredést követően tovább kell lépnünk, és végleg le kell zárnunk ezt a témát. Nekünk elsősorban a jövővel kell foglalkoznunk, a Konferencia Ligából való kizárás pedig, amellett, hogy rossz érzéssel tölt el bennünket, egyúttal lehetőséget is teremt számunkra, mivel nemzetközi találkozók nélkül teljes mértékben a bajnokság, valamint a Coppa Italia küzdelmeire fókuszálhatunk. A szóban forgó két sorozat megnyerése minden tekintetben célnak számít a Juventusnál, s úgy vélem, hogy a történtek fényében helyes megállapítás lenne, ha azt mondanánk, hogy az Öreg Hölgy jelenleg egy újjászületési folyamat közepén tart, elvégre egy ilyen év után mindenképpen szükség van erre. 

Egyértelmű, hogy harcba akarunk szállni a Scudettóért. Ezt a célt mi tűztük ki saját magunknak, mivel annak ellenére, hogy még folyamatban van a csapat újjáépítése, világos elképzelésekkel rendelkezünk azzal kapcsolatban, hogy mit akarunk, s mit kell elérnünk ebben a szezonban. A Bajnokok Ligája mezőnyébe való visszatérés elengedhetetlen és alapvető fontosságú egy olyan klub számára, mint a Bianconeri, így tehát egyelőre ez jelenti a prioritást, azonban az álmodozás nem kerül pénzbe, s nem is tiltják meg nekünk, hogy vágyakozzunk olyan dolgok után, amiket hosszabb távon meg akarunk szerezni. 

Ha valaki a Juventusnál akar szerepelni, markáns személyiséggel, valamint vezéregyéniséggel kell bírnia, ugyanis ezek nagyon fontos tulajdonságoknak számítanak egy labdarúgónál. Nagy megtiszteltetés, ha a csapattársak ruháznak fel ezzel a szerepkörrel, mivel ez azt jelenti, hogy a többiek maximálisan bíznak benned. Én magam igyekszem mindent beleadni a sikerek érdekében, és állandóan rendelkezésre állni azért, hogy megfeleljek a Juventus meze által jelentett elvárásoknak. Pontosan tudom, hogy mivel jár, ha az ember az Öreg Hölgy szerelését viseli, s tisztában vagyok vele, hogy szerepemből kifolyólag arra kell törekednem, hogy ezt az érzést másoknak is átadjam, kiváltképp a fiatalokat értve ezalatt. 

Sokan elmondták már, hogy igyekeznek segíteni új játékosunkat, Timothy Weah-t a beilleszkedésben, s elmondhatom, hogy én is ezen focisták sorát gyarapítom. Timo többször is kijelentette, hogy jó lenne, ha első gólja előtt én készíteném le neki a labdát, én pedig természetesen szeretném is segíteni őt ebben, azonban amíg jó produkciót nyújtunk, s meccseket nyerünk, másodlagos, hogy éppen ki veszi be az ellenfelek kapuját, vagy ki tud asszisztot adni. A mester azt kérte tőlünk, hogy az eddigiekhez képest fektessünk sokkal nagyobb hangsúlyt a labdabirtoklásra, az amerikai turnén pedig éppen ezért nagyon erősen koncentrálunk erre az aspektusra, valamint arra, hogy lehetőség szerint hátulról építkezve, intenzíven játsszunk és dolgozzunk. 

Mindig is úgy gondoltam, hogy Federico Chiesa egy nagyon fontos játékos számunkra, aki egy igazi bajnok jellemvonásait tudhatja magáénak. Attól függetlenül, hogy önmagában is egy kiváló labdarúgóról van szó, Fedének is szüksége van a csapat segítségére ahhoz, hogy eredményes legyen. Meglátásom szerint egyébként remek formában kaptuk vissza őt a felkészülés elejére, mivel szerencsére teljes mértékben fel tudott épülni a sérüléséből, jelenleg pedig ismét ő az egyik legfontosabb kerettagunk. Egyértelmű, hogy nagyon számítunk rá a következő évadban. Az elmúlt hetekben sokat beszélgettem Max Allegrivel a pályán elfoglalt helyemet illetően, azonban továbbra is ott fogok játszani, ahol éppen szükség van rám, s ahol a mester be akar vetni engem. A szerepkörömet persze eddig is a saját tulajdonságaim figyelembevételével értelmeztem, a jövőben pedig ugyancsak ezt fogom tenni, poszttól függetlenül. 

Az olasz válogatottal kapcsolatban ugyancsak fontos céljaim vannak, mivel egyértelműen szeretnék a nemzeti együttes keretének tagja lenni, s helyet kapni a jövő évi Európa-bajnokság utazó keretében. Roberto Mancini az elmúlt időszakban számos játékost kipróbált a csapatnál, ám nem kérdés, hogy a végső együttesnek én is szeretnék majd a része lenni. Magától értetődő, hogy a válogatott meghívóhoz a Juventusban is jól kell teljesíteni, az itteni produkció pedig alapvető fontosságú ahhoz, hogy meggyőzze a mester arról, hogy érdemes számolni velem. Biztos vagyok benne, hogy Mancini a lehető legjobb döntéseket hozza majd meg a csapattal kapcsolatban" – összegzett Locatelli.