HIVATALOS: Arthur kölcsönben a Fiorentina játékosa lett

arthur_official.pngA Juventus az elmúlt percekben hivatalosan is bejelentette, amit már eddig is sejteni lehetett, ugyanis a sikeres orvosi vizsgálatokat követően a klub brazil középpályása, Arthur Melo egy 1 évre szóló kölcsönszerződés keretein belül elhagyta Torinót, s csatlakozott a Fiorentina csapatához, mely együttesnek jövő júniusban véglegesen is lehetősége lesz szerződtetni a dél-amerikait. 

A Bianconeri közleménye az alábbiakat tartalmazza: 

"Arthur megragadta a tollat, s 2026-ig meghosszabbította szerződését a Juventusszal, majd pedig nem sokkal később egy 2024. június 30-ig szóló kölcsönszerződés keretében csatlakozott a Fiorentinához. 

A 26 esztendős játékos, aki a tavalyi szezont kölcsönben a Liverpoolnál töltötte, ezúttal a Violák együttesénél mérettetheti meg magát a Serie A találkozóin. Arthur 2020-ban csatlakozott a Juventus kötelékéhez a Barcelonától, s két idény alatt mindösszesen 63 meccsen lépett pályára az Öreg Hölgynél, melyeken egy gólt szerzett. A középpályás tavaly nyáron igazolt a Premier League-be, most pedig visszatér Olaszországba. 

 Sok sikert kívánunk, Arthur!"

A Juve közleménye arra is kitért, hogy a labdarúgó játékjogáért 2 millió eurót fizet a Fiorentina, mely összeg különféle bónuszok elérésének esetén újabb 2 millió euróval növekedhet, a firenzei gárdának pedig a megállapodás szerint jövőre lehetősége lesz véglegesen is szerződtetni a brazilt, 20 millió euróért cserébe, melyet az opció érvényesítésének esetén 3 év alatt kellene kifizetni. 

Arthur 2020 szeptemberében igazolt az Öreg Hölgyhöz a Barcelona alakulatától, a torinóiak pedig akkor nagyjából 80 millió eurót fizettek játékjogáért a katalánoknak, bár a Blaugranata ezzel egyidejűleg leigazolta Miralem Pjanićot a Zebráktól, melynek köszönhetően a valós összeg ennek csak egy részét tette ki. A brazil középpályás sem Andrea Pirlo, sem pedig Max Allegri kezei alatt nem tudott gyökeret ereszteni az olasz rekordbajnoknál, akik ezért 2022 őszén kölcsönadták őt a Liverpoolnak, abban bízva, hogy Jürgen Klopp gárdája egy évvel később végleg megvásárolhatja őt. 

A játékos angliai karrierjét ugyanakkor ismét csak a kudarc jellemezte, mivel az év nagy részében sérült volt, s gyakorlatilag egy találkozón sem léphetett pályára a Vörösöknél, miközben piaci értéke a Transfermarkt szerint 15 millióra csökkent az egyéni rekordot jelentő 70 millió euróról. Idén nyáron több angol és spanyol klubbal is szóba hozták a dél-amerikait, aki végül azonban a Violáknál kötött ki, minden bizonnyal abban reménykedve, hogy Firenzében végre újjáépítheti karrierjét, s esetleg meghívót kaphat a brazil válogatott keretébe is.