Barzagli: "Max el akarja hallgattatni a kritikus hangokat"

barza_1.jpgA Juventus egykori legendás védője, Andrea Barzagli a minap hosszabb interjút adott az olasz sportsajtónak, melyben a Bianconeri aktuális átigazolási ügyei, azaz Adrien Rabiot szerződéshosszabbítása, valamint Juan Cuadrado távozása mellett szót ejtett egyes kiszemeltekről és bizonytalan sorsú játékosokról, valamint arról, hogy mik lehetnek Max Allegri főbb célkitűzései a következő szezonra nézve. 

"Jelenleg éppen az edzői képzésemet végzem, az elmúlt napok egyikén pedig Maurizio Sarri is tartott egy előadást nekünk, melynek végén leültünk beszélgetni egymással, ennek keretében pedig Rabiot is szóba került. Adrien néhány évvel ezelőtt még egy teljesen másik labdarúgó volt, aki persze már akkor is különleges tulajdonságokkal rendelkezett, s első torinói évében, 2019-ben, mikor egy ideig én is Sarri stábjában dolgoztam, sokat diskuráltunk arról, hogy milyen remek játékos is a francia, s hogy mennyi lehetőség rejlik benne" – emlékezett vissza a La Gazzetta dello Sport kérdésére. 

"Ezt persze nem csak mi látjuk így, hiszen egy olyan futballistáról van szó, akit Carlo Ancelotti már nagyon fiatalon a mély vízbe dobott a PSG-nél, s aki később Laurent Blanc és Unai Emery, majd pedig Maurizio Sarri, Andrea Pirlo, s Max Allegri alatt is megállta a helyét az Öreg Hölgynél. Úgy vélem, hogy Rabiot-nak csak némi folytonosságra volt szüksége ahhoz, hogy igazán jól teljesítsen, az elmúlt szezonban pedig végre megtalálta ezt, ennek köszönhetően pedig mindenhol kimagasló produkciót nyújtott, még a kapu előtt is. 

Őszintén szólva nagy meglepetésként ért, hogy Adrien hosszabbított a Juventusszal, mivel úgy gondoltam, hogy nem fogja elfogadni a klub ajánlatát. Az, hogy mégis így döntött, egyértelműen annak bizonyítéka, hogy jól érzi magát Torinóban, s hogy boldog a csapatnál. Rabiot kontraktusának kiterjesztése nagyszerű művelet volt a Bianconeri részéről, még akkor is, ha az új szerződés csupán egy évre szól, mivel manapság nagyon nehéz megtartani egy ilyen kiváló labdarúgót, ha közben sokkal gazdagabb Premier League-klubok érdeklődnek iránta. Nem tudom, hogy a francia kaphat-e majd egy hasonlóan nagyszerű társat maga mellé a mercato későbbi szakaszában Sergej Milinković-Savić személyében, ám annyi szent, hogy jó játékosokból sosem lehet elég...

A szaúdiak az utóbbi időben felfoghatatlanul magas összegekről szóló ajánlatokkal keresik meg az Európában játszó labdarúgókat, vagy éppen az itt dolgozó edzőket, s nem tudom, hogy ezzel milyen téren tesznek jót a futballnak. Max Allegri minden bizonnyal alaposan átgondolta a dolgot, mikor az Al-Hilal felvette vele a kapcsolatot, s ha a Juventusnál maradt, az csak azt jelentheti, hogy meggyőződése szerint még mindig képes nagy eredményeket elérni a fekete-fehérekkel. Fontos lenne minél előbb megtudni, hogy a Bianconerinek csak a bajnokságban kell-e majd helytállnia jövőre, vagy szerepelhet-e az Európai Konferencia Ligában is, ugyanakkor az biztos, hogy a következő szezon jóval egyszerűbb lesz az előző évadnál, hiszen most nem kell majd szembenézni olyan jellegű nehézségekkel, mint tavaly. Max pedig, ha jól tudom, újra ki akarja harcolni a személyes megbecsülést, s el szeretné hallgattatni a kritikus hangokat. 

Cristiano Giuntoli várható csatlakozása remek hír, mivel egy klubnál mindig nagy előnyt jelent egy olyan sportigazgató jelenléte, aki alaposan ismeri a futball világát, s ki tudja választani a csapat profiljához illeszkedő, megfelelő játékosokat. A szakember a Napolinál is megmutatta, hogy munkatársaival együtt képes erre a feladatra, ezért pedig biztos vagyok benne, hogy érkezése nagyszerű hatásokat von majd maga után. A Juve már végre is hajtotta első nyári szerződtetését Timothy Weah leigazolásával, akit volt alkalmam látni néhányszor még a Lille kötelékében, stílusa pedig igencsak felkeltette az érdeklődésemet. Juan Cuadrado egy erős és profi labdarúgó volt, aki mindig mindent beleadott a Zebrákért, s remélem, hogy az amerikai is ezt a szellemiséget képviseli majd. 

Nicolò Zaniolónak remek tulajdonságai vannak. Ha őszinte akarok lenni, néhány évvel ezelőtt még nem igazán láttam a helyét a Juventusban, ám már akkor sem a képességei, hanem elsősorban a mentalitása miatt. A klub új projektjében ugyanakkor biztosan meglenne a maga helye, megszerzése pedig egy igen jó lehetőség, ahogy például Domenico Berardit is érdekes lenne az Öreg Hölgynél, vagy egy BL-induló csapatnál látni. Dušan Vlahovićcsal kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy a mai piacon kevés az igazán jó center, akik pedig elérhetőek, azok is rendkívül drágák. Ha egy csapat magáénak tudhat egy olyan csatárt, mint a szerb, érdemes lenne a klubnál tartani, mivel úgy vélem, hogy egyáltalán nem lenne könnyű megfelelően pótolni egy ilyen labdarúgót. 

Nem gondolnám, hogy bármiféle tanáccsal kéne szolgálnom Leonardo Bonuccinak, ugyanis minden játékos máshogy, mondhatni, a maga sajátos szempontjai szerint éli meg pályafutásának ezen szakaszát, vagyis utolsó éveit. Mivel Leo a barátom, gyakran beszélgetek vele, s az eddigiek alapján úgy érzem, hogy már nagyon várja a következő évadot, amire izgatottan készülődik, s ahol még egyszer meg akarja majd csillogtatni képességeit" – összegzett Barzagli.