Odriozola és Pau Torres is felmerült a klubnál

odriozola.pngAzt eddig is lehetett tudni, hogy Juan Cuadrado küszöbön álló távozása, illetve Mattia De Sciglio további több hónapos kieséssel járó súlyos sérülése miatt a Juventus akár két jobbhátvédet is szerződtetne a nyári mercato során, a lista pedig hiteles olasz források szerint most egy újabb névvel bővült a Real Madrid kötelékébe tartozó Álvaro Odriozola személyében. 

Mint ismert, a spanyol jobbhátvéd a 2021/2022-es szezont kölcsönben a Fiorentina gárdájánál töltötte, ahol nem is szerepelt rosszul, majd a most véget érő idényben visszatért a madridi klubhoz, ahol azonban Carlo Ancelotti szinte egyáltalán nem számított rá, holott idén még sérülések sem akadályozták volna meg őt a pályára lépésben. 

Gianluca Di Marzio szerint Odriozola egyértelműen felkerült a Bianconeri listájára az eddig is ott lévő Lucás Vázquez és Emil Holm mellé, míg Giovanni Albanese arról írt, hogy a Juve nemrég hivatalosan is információt kért a Blancóktól a futballista helyzetével kapcsolatban. A forrás leszögezte, hogy a hispán szélső védő mindenképpen távozni akar a Királyiaktól, a torinói klub illetékesei pedig már fel is vették a kapcsolatot környezetével, egyelőre csak puhatolózó szándékkal. 

A Bayern Münchenhez közel álló Kerry Hau eközben azt fejtegette, hogy a német klub nemrég beszállt a Pau Torresért folyó versenybe a Villarreal belső védője iránt eddig is érdeklődő Aston Villa és Juventus mellé, a labdarúgó pedig nyitott is lenne a Bőrnadrágosok ajánlatának elfogadására, ám a helyzetet némiképp bonyolíthatja, hogy a müncheniek eközben a Napoli kiválóságának számító Kim Min-jae kapcsán is felgyorsították lépéseiket. 

Gianluca Di Marzio egyébként Davide Frattesi helyzetére is kitért, akinek szerződtetésén továbbra is nagy erőkkel dolgozik az Inter, míg a Juventus a Sky Sport Italia szerint egyelőre inkább kivárja Adrien Rabiot válaszát a francia számára felkínált hosszabbítása ajánlatra, mivel Max Allegri magabiztosnak számít azt illetően, hogy a középpályás végül elfogadja a megkeresést. Di Marzio mindenesetre arról írt, hogy a Nerazzurri június 13-án ismét találkozott a Sassuolo képviselőivel, mivel feltett szándékuk, hogy megelőzzék az Öreg Hölgyet és a Romát a mezzaláért folyó versenyfutásban. 

Frattesi állítólag személyes tekintetben már igent mondott a váltásra, a felek között lévő kiváló kapcsolat pedig jó esélyt jelent a milánói gárdának, akik egyébként a Lazio szerb labdarúgóját, Sergej Milinković-Savićot is szemmel tartják Di Marzio szerint. Az Öreg Hölgy mindeközben még egyetlen játékos terén sem tett igazán konkrét lépéseket, a legnagyobb változást pedig az jelenti az alakulatnál, hogy Romeo Agresti információnak alapján a klub menesztette az első csapat egészségügyi stábjának eddigi vezetőjét, Nikos Tzouroudis-t, akinek helyét Marco Freschi vezeti majd át a szektor élén.