Rovella: "Úgy érzem, hogy szerepelek a Juve terveiben"

rovella_2.jpgA Juventus kölcsönjátékosa, a vasárnap véget érő idényt a Monza együttesénél töltő, azonban a Bianconerihez nyáron visszatérő Nicolò Rovella a minap hosszabb interjút adott az olasz médiának, melynek keretein belül szót ejtett a tabella 10. helyén álló csapatnál szerzett tapasztalatairól, az Öreg Hölgynél való esetleges szerepvállalásáról, valamint Massimiliano Allegriről is. 

"Ez egy nagyon pozitív év volt számomra, főleg azért, mert őszintén szólva nem számította rá, hogy a kölcsönjátékom ilyen jól fog elsülni. Bíztam benne, hogy viszonylag sokat játszhatok majd, s hogy szerezhetek némi tapasztalatot, azonban az idei szezon minden várakozást felülírt, ami miatt rendkívül boldog vagyok. Az, hogy Raffaele Palladino ennyiszer számított rám, döntő jelentőséggel bírt, még annak ellenére is, hogy az idény elején Giovanni Stroppa hívására igazoltam ide. Palladino viszont kinevezése után azonnal a kezdőbe jelölt engem, ami nagy önbizalommal ruházott fel. A mester rengeteg tanáccsal látott el, és a pályán kívül is segített nekem, ami szerintem annak is köszönhető, hogy ő maga is csak nemrég fejezte be aktív labdarúgó-karrierjét" – emelte ki Rovella a DAZN riporterének. 

"Adriano Galliani tavaly nyáron több ízben is felhívott telefonon, ami már csak azért sem lepett meg, mert a szakember nagyon jól ismeri Massimiliano Allegrit. Max az évad elején elmondta nekem egy beszélgetés keretében, hogy Galliano nagyon erős érdeklődést mutat irántam, s a Monza vezérigazgatója később személyesen is megdicsért. Természetesen nagyon hízelgő volt, hogy az olasz futball történetének egy ilyen kiemelkedő személyisége értékeli a játékomat, s hatalmas megtiszteltetésként tekintettem arra, hogy le akar igazolni. 

Mikor az ember személyesen beszél Gallianival, azonnal megérti, hogy Adriano miért tudott ilyen nagy hatással lenni a Serie A dinamikáira az elmúlt évtizedekben. Egy hihetetlenül jó emberről van szó, aki egyáltalán nem olyan megközelíthetetlen, mint amilyennek hírneve alapján gondolnánk. Emlékszem, hogy a szezon első napjaiban még a Continassán dolgoztam, s Nicolò Fagiolival laktam egy szobában. Egyszer kaptam egy hívást egy ismeretlen számról, amit nem vettem fel, ezt követően pedig küldtek nekem egy sms-t, amiben leírták, hogy Galliani az, és hogy hívjam vissza, amilyen gyorsan csak tudom. Nyilvánvalóan azonnal tárcsáztam a Monza központi telefonszámát... 

Gyermekkoromban valósággal rajongtam Claudio Marchisióért, jelenleg pedig a Real Madrid középpályása, Luka Modrić az egyik legnagyobb kedvencem. A nyáron lehetőségem nyílt együtt edzeni napjaink egyik legjobb olasz labdarúgójával, Manuel Locatellivel, aki azonnal erős benyomást tett rám, elvégre egy elképesztően erős, nagy minőséggel bíró, s remek rúgótechnikával rendelkező futballista. Nicolò Fagiolival még a korosztályos válogatottak valamelyikében ismerkedtem meg, s mostanában is sokat beszélünk egymással. Nagyon örülök annak, hogy ilyen kiemelkedő produkciót nyújtott idén, és nagyon sajnálom, hogy nemrég súlyos sérülést szenvedett. Nicolò hasonló utat járt be, mint én, mivel az idény első hónapjaiban kissé nehezen ment neki a játék, ezután viszont megmutatta, hogy milyen kvalitások lakoznak benne. 

Egyelőre nem tudom, hogy a Juventus számolna-e velem, ezt majd nyáron meglátjuk. Alapvetően úgy érzem, hogy benne vagyok a torinóiak terveiben, ez a tudat pedig szintén jó hatással volt a fejlődésemre. A bajnokság vége után szerencsére még ott lesz az U21-es világbajnokság is, ahol ismét megmutathatom magam, ezt követően pedig majd elkezdhetünk gondolkodni a következő évadon. Amikor a tavalyi előszezonban az Öreg Hölgy keretével edzhettem, azonnal felismertem, hogy milyen magas szint uralkodik itt, s úgy gondolom, hogy szükségem volt még egy kis tapasztalatra, vagy ha úgy tetszik, még egy lépésre ahhoz, hogy én is megfeleljek ennek a színvonalnak. Innentől fogva arra törekszem majd, hogy én is a Bianconeri szerelésében futballozhassak" – összegzett a fiatal középpályás.