Bonucci: "Az elmúlt évek nem feleltek meg a Juve szintjének"

bonucci_vs_milan.jpgA Juventus Milannal szemben elszenvedett vereségét követően az együttes csereként pályára lépő csapatkapitánya, Leonardo Bonucci is értékelte a látottakat, valamint a szezon egészét az olasz sportsajtó kamerái előtt, leszögezve, hogy ezt az idényt jó lenne minél hamarabb elfelejteni, valamint, hogy a Bianconeri nem engedheti meg magának, hogy zsinórban két évadban is trófeák nélkül maradjon. 

"Ahogy azt Tek is kijelentette egy korábbi nyilatkozatában, csapatunk képes volt összefogni a nehéz pillanatokban, ez az egység pedig olyan értékeket hozott ki belőlünk, hogy a kellemetlenségek ellenére is képesek voltunk 69 pontot szerezni a bajnokságban. Hétfőn az Európa-ligában elszenvedett kudarcot, és az újabb büntetés bejelentését követően kellett pályára lépnünk, ez utóbbi pedig voltaképpen az egész évadot befolyásolta, s egy hatalmas keresztútnak bizonyult számunkra, még akkor is, ha a saját hibáink is befolyással voltak az idény végeredményére" – szögezte le a DAZN munkatársának. 

"Teljes mértékben egyetértek a mesterrel, mivel alapvetően egy jó együttest alkotunk. Egységesek vagyunk, az elmúlt hónapokban pedig mindenki keményen dolgozott annak érdekében, hogy a Juventus elérje a kitűzött célokat. Nagy sajnálat van bennünk, s csalódottak vagyunk a szezon végeredménye miatt, ám a futball sajnos ilyen, ezért pedig nem tehetünk mást, mint hogy elfogadjuk a történteket, és előre tekintünk. Felesleges lenne a múlton rágódni, vagy sajnáltatni magunkat, elvégre a nehézségek mellett az az agilitás is hiányzott belőlünk, ami megváltoztathatta volna az idény menetét, nem is beszélve arról, hogy sok esetben a szerencse sem állt mellettünk. 

Természetesen nagyon szomorú vagyok, sajnálatot és csalódottságot érzek, mivel az elmúlt néhány szezonban mutatott produkció egész egyszerűen nem felel meg a Juve szintjének, ez pedig nagyon fontos nekem, s éppen ezért rossz megélni ezt az időszakot. Számomra kiemelt cél, hogy megmutassam, hogy mit jelent az Öreg Hölgyben játszani, idén azonban ezt nem tudtam megtenni, mivel csapatként olyan nehézségekkel kellett szembesülnünk a pályán, valamint azon kívül is, mint korábban még soha. 

Az évad sajnálatos módon személyes szinten is nagyon nehéz volt számomra, melynek ellenére igyekeztem mindig hozzájárulni a csapat mindennapjaihoz és szerepléséhez, ami néha sikerült, néha pedig kevésbé. Igyekeztem mindig jelen lenni az öltözőben, azonban a Bianconerinél sosem lehetsz elégedett magaddal, s nem lehetsz boldog a produkciód miatt, ha nem éred el a céljaidat, bármilyen kicsik is legyenek azok. Egyelőre nagy kérdőjel, hogy mit tartogat számunkra a jövő, tekintettel a pályán kívül zajló folyamatokra is. 

Játékosként nem az én dolgom megmondani, hogy milyen irányt kellene vennünk az idei kudarcok után, mivel erre megvannak a megfelelő szakemberek. Nekem, társaimmal együtt, mindig az volt, s az is lesz az elsődleges feladatom, hogy a pályán a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtva küzdjek a csapatért. A Juventus nem engedheti meg magának, hogy sorozatban két évig trófeák nélkül maradjon, s szerintem ez jelenti a legnagyobb bánatot számunkra. Alapvetően jó keretünk van, melynek tagjai közül néhányan maradni fognak, néhányan pedig búcsút intenek nekünk, ami persze attól is függ, hogy milyen változások fognak lezajlani vezetőségi szinten. A jövő évben biztosan építhetünk majd néhány tapasztaltabb labdarúgóra, illetve a most is fontos szerepet játszó fiatalokra. 

Én vagyok a Juventus csapatkapitánya, szerződésem pedig 2024 júniusáig szól. Ha a klub azt mondja, hogy számítanak rám, én továbbra is rendelkezésre fogok állni, mivel számomra megtiszteltetést jelent, hogy ezt a szerelést viselhetem, nem is beszélve a karszalagról. Az a feladatom, hogy minden nap megkérdőjelezzem aktuális produkciómat, hiszen csak ezen az úton fejlődhetek és felelhetek meg az elvárásoknak. Személyes tekintetben nincsenek bennem kérdőjelek a jövőt illetően, azonban a végső döntést minden esetben a klub mondja ki az egyes játékosok felett. Idén számos olyan mérkőzésünk volt, ahol jobban kellett volna teljesítenünk, mind védekezés, mind pedig labdabirtoklás terén. Sok esetben az önbizalmunk is hiányzott, ami még nagyobb nehézségekbe sodort bennünket, ezen pedig jövőre mindenképpen változtatnunk kell" – zárta szavait Bonucci.