Carnevali: "A Juve érdeklődik Frattesi iránt"

carnevali-e1547468502818.jpgA ma reggeli órákban egy érdekesebb interjú jelent meg a La Gazzetta dello Sportban a Juventus mai ellenfelének számító Sassuolo vezérigazgatójával, Giovanni Carnevalival, melyben a szakember elismerte, hogy a torinóiak érdeklődnek játékosuk, Davide Frattesi iránt, ezen felül pedig beszélt saját jövőjéről, s arról is, hogy szeretné, ha Girogio Chiellini a fekete-zöldeknél fejezné be karrierjét. 

"Nagy kár, hogy Domenico Berardi ma este nem léphet majd pályára a Juventus ellen, mivel a Sassuolo kicsit olyan nélküle, mintha a Manchester Citynek kellene játszania Erling Haaland nélkül. Ha nem lehet velünk, minden egyes alkalommal megérezzük a hiányát, azonban természetesen ennek ellenére is a jó játékra, és a győzelemre fogunk törekedni a torinóiakkal szemben" – fogalmazott a lap munkatársának. 

"Tisztában vagyunk vele, hogy a Juve érdeklődik Frattesi iránt, ám mellettük számos más klub is figyeli a labdarúgót. Meggyőződésem, hogy Davide készen áll a szintlépésre, s arra, hogy egy topklubhoz igazoljon, azonban az ezt illető kérdésekről még rengeteg alkalmunk lesz beszélni vele a szezon végéig, majd a mercato ideje alatt. Mint mindig, most is abban reménykedünk, hogy távozásának esetén Olaszországban folytatja majd pályafutását, azonban ellenpéldák is akadnak, hiszen nemrég adtuk el Gianluca Scamaccát és Hamed Traorèt a Premier League-be. 

Alessio Dionisinek még fel kell építenie magát, ugyanakkor minden esélye megvan ahhoz, hogy olyan kaliberű szakember váljon belőle, mint amilyen Massimiliano Allegri. Bár a Juve mestere nem mindig játszat látványos futballt együttesével, gárdái rendkívüli eredményeket értek és érnek el, még a mostanihoz hasonló, rendkívül nehéz helyzetekben is. A trénert jelenleg is nagyon sok kritika éri, többek között Dušan Vlahović formája miatt is, viszont a szerb javarészt saját sérülései miatt van rosszabb állapotban. Remélem, hogy a Bianconeri csütörtöki, Sporting elleni mérkőzésére ismét jó kondícióba kerül majd. 

Még nem ért véget az utam a Neroverdinél, mivel különleges kötelékek fűznek a klubot tulajdonló Squinzi-családhoz, mindazonáltal továbbra is megvan bennem az arra irányuló ambíció, hogy egy nap egy topklubnál tevékenykedjek. Tudomásunk van róla, hogy a Sassuolo neve is érintett a jelenleg folyó PRISMA-ügy nyomozati anyagaiban, azonban nyugodtan várjuk a további fejleményeket, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy mindenben tisztán és törvényszerűen jártunk el. 

Nem titok, hogy tavaly nyáron megkerestük Giorgio Chiellinit egy esetleges kontraktus megkötésének céljából, ő azonban nemet mondott, s a Los Angeles FC-hez igazolt. Valahol még mindig reménykedem benne, hogy a védő az USA-ban való kalandját követően meggondolja magát, s hozzánk igazol pályafutásámak utolsó évében... A Squinzi-család mindig is érdeklődött a kivételesen nagy tehetséggel megáldott veteránok iránt, tavaly ilyenkor például az is felmerült bennük, hogy ajánlatot tesznek a Juventus idei legjobbjának, Ángel Di Maríának" – összegzett Carnevali.