Hírek érkezőkről és maradókról

gnonto.jpgA La Gazzetta dello Sport tegnapi száma két érdekesebb hírről is beszámolt, melyek közül az első Adrien Rabiot-hoz kötődik, ugyanis a lap szerint a francia labdarúgó továbbra is boldog Torinóban, ahol élete szezonját futja, a Juventus pedig immár kész lenne megadni neki az általa követelt 10 millió eurós bért, igaz, csak bónuszokkal. Az újság úgy tudja, hogy amennyiben a klub valamilyen úton kvalifikálná magát a Bajnokok Ligájába, a középpályás komolyan elgondolkodna a hosszabbításon, ugyanis jelen helyzetben egyedül a BL-indulás elmaradása távolítaná el őt a Zebráktól. 

A Gazzetta mindemellett egy potenciális érkezőt is megemlített, mivel a lap munkatársai úgy tudják, hogy az Öreg Hölgy élénken érdeklődik a Leeds United olasz válogatott balszélsője, Wilfried Gnonto iránt, aki az idei szezonban 37 meccsen 6 góllal és 6 gólpasszal vette ki a részét a csapat szerepléséből. Az értesülések szerint a Juve egyértelműen szemet vetett a mindössze tizennyolc esztendős játékosra, akinek megszerzése azonban korántsem lenne egyszerű, mivel a Leeds 40 millió eurót követelne a kérőktől. 

A Gazzetta úgy tudja, hogy az olasz tinédzsert a Manchester City, az Arsenal, továbbá a Chelsea is figyelemmel kíséri, a Bianconeri azonban állítólag kisebb helyzeti előnyből indulhatna, mivel a gárda bevonhatná a kölcsönben a Leeds kötelékében futballozó Weston McKennie-t az üzletbe, lévén, hogy az amerikai vételi opciója 38 millió eurót tesz ki, ami megközelíti a Gnontóért kért összeget is. 

A szezont a Liverpoolnál töltő, ám sérülései miatt jóformán a teljes évadot kihagyó Arthur ügynöke, Federico Pastorello mindeközben megerősítette azon értesüléseket, melyek szerint a brazil júniusban visszatér az Öreg Hölgyhöz, arról azonban nem tudott nyilatkozni, hogy ezután hogy alakul majd a középpályás sorsa: "Arthurt sok szerencsétlenség érte, mivel a mercato utolsó napján érkezett a Poolhoz, egy olyan szezont követően, ahol a Juve mesterének döntései és egy makacs sérülés miatt alig játszhatott. Az utóbbi időben három hónapra dőlt ki egy újabb probléma következtében, most pedig érthető módon a kispadra szorult, ami miatt úgy gondolom, hogy az idény végén vissza fog térni a Bianconerihez, ám azt nem tudom, hogy ezután mit hoz a jövő vele kapcsolatban" – jelentette ki a TMW-nek. 

Marco Sommella, Arek Milik képviselője ezzel gyökeresen ellenkező információkról számolt be a minap, ugyanis a menedzser leszögezte, hogy a Juve várhatóan ki fogja váltani a lengyel szerződésében rejlő opciót, mellyel a támadó véglegesen is a torinóiak keretének tagjává válik majd: "Arek mindig is a Juve labdarúgója szeretett volna lenni, korábban azonban a feltételek nem voltak adottak ehhez. Ügyfelem most abban reménykedik, hogy maradhat a klubnál, s mivel a feltételek adottak ehhez, nagy reményekkel tekintünk az elkövetkezendő időszakra. Az Öreg Hölgynek jelenleg még másfajta problémái vannak, ám biztos vagyok benne, hogy hamarosan sor kerül majd a beszélgetésre közöttünk."

A képviselők közül harmadikként Andrea D'Amico, Nicolò Fagioli ügynöke nyilatkozott, aki elmondta, hogy céljaik szerint az ifjú olaszból egy napon a Juve ikonja lesz, s hogy nyáron ő maga javasolta, hogy a középpályás maradjon a rekordbajnoknál: "Nicolò egy napon a Juventus egyik legnagyobb legendájává válhat, legalábbis a célunk minden tekintetben ez lenne. Fagioli minőségét jól megmutatja, hogy ennyi bajnok között is sikerült kivívnia helyét a klub kezdőcsapatában. A nyáron rengeteg ajánlatot kaptunk, ám én azt javasoltam neki, hogy maradjon a Bianconerinél, mivel biztos voltam benne, hogy jól fog teljesíteni" – emlékezett vissza a TMW kérdésére.