Rabiot: "A BL-szereplés fontos a jövőm szempontjából"

rabiot_vs_roma.jpgA Juventus tegnap esti, Roma elleni kudarcát követően a Bianconeri francia középpályása, Adrien Rabiot is az olasz média kamerái elé állt, hogy röviden értékelje a látottakat, emellett pedig kitért jövőjére, vagyis a szerződéshosszabbítás körüli mizériára, illetve arra is, hogy személyes szempontból nem szeretné lejjebb adni a szintet, ami miatt továbbra is a Bajnokok Ligájában kívánna futballozni. 

"Még nem néztem vissza az első félidő végén kihagyott helyzetemet, ám Rui Patrício nagyot védett a fejesemnél, mivel képes volt a kapufára tolni a labdát. Ma este számos lehetőséget alakítottunk ki, viszont a szerencse nem állt mellettünk, mivel a kapufa, vagy a portugál hálóőr mindig kisegítette ellenfelünket. Természetesen csalódottnak érezzük magunkat az eredmény miatt, ám ez normálisnak mondható, ha ennyi kidolgozott helyzet ellenére sem tudod bezsebelni a három pontot. A futball viszont már csak ilyen: néha sokkal rosszabbul játszottunk, mint ma, s mégis nyertünk, ezen az estén pedig nem érdemeltünk vereséget a Roma ellen" – jelentette ki a Sky Sport Italia kérdésére. 

"A kudarc ellenére a továbbiakban is ezen az úton kell haladnunk, hiszen jó dolgokat valósítottunk meg a pályán, csütörtökön pedig egy nagy meccs következik számunkra az Európa-ligában. Úgy gondolom, hogy joggal bízhatunk a bennünk lakozó erőben, hiszen olyan minőségi játékosaink vannak, mint Federico Chiesa, vagy Paul Pogba. Keretünkben számos kiváló labdarúgó található, ők pedig egytől-egyig nagy segítséget jelenthetnek a csapatnak, attól függetlenül, hogy kezdőként szerepelnek-e, vagy pedig csak csereként lépnek pályára az adott mérkőzésen. 

Személy szerint bizakodó vagyok az előttünk álló találkozókat illetően. A meccs előtt tisztában voltunk vele, hogy a Roma a szezon során nagyon kevés gólt kapott otthon, ellenfelünk pedig bebizonyította, hogy az Olimpicóban valóban nehéz feladat betalálni ellenük. Szerződéshosszabbításom kapcsán egyelőre nem szolgálhatok hírekkel, azonban nyugodt vagyok, ahogy a Juventusnak sincs miért idegeskednie. A klub és én nem beszéltünk a témáról azóta, hogy az illetékesek januárban találkoztak az édesanyámmal, ugyanakkor a vezetőség tudja, hogy alapvetően a pályán zajló eseményekre szeretnék koncentrálni, mivel együttesünk kissé kényes helyzetben van, én pedig szeretnék segíteni abban, hogy a megfelelő eredményeket érjük el. 

Jelenleg mind fizikai, mind pedig mentális szinten jól érzem magam, s örülök, hogy a Juventusnál futballozhatok. Véleményem szerint ez a legfontosabb, arra pedig, hogy kiértékeljük az előttünk álló lehetőségeket, még rengeteg hetünk és hónapunk lesz a szezon végéig. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra tárgyalóasztalhoz ülünk majd a klubbal, ám ez egyelőre még minden érintett számára korai lenne. A magam részéről természetesen továbbra is a lehető legmagasabb szinten akarok futballozni, a BL-szereplés pedig ebből fakadóan nagyon fontos számomra, amit még mindig képesek lehetünk kiharcolni a Serie A-ban, vagy egy Európa-liga-győzelemmel. A klub nemzetközi kupaporondon való kilátásai ugyanakkor egyértelműen egy fontos pontot képeznek a jövőm szempontjából" – szögezte le Rabiot.