Allegri: "Dícséret illeti a játékosokat és a személyzetet egyaránt"

image_2023-01-23_000054922.pngRendkívül nehéz napok után fogadta a Juventus az Atalantát a Serie A 19.fordulójában. A bomba formában érkező La Dea együttesét négy mérkőzés óta nem tudta legyőzni hazai pályán a Massimiliano Allegri által vezetett fekete-fehér csapat, így volt mit törleszteni Gasperiniék felé, melyet csak tetézett a plusvalenza-ügy okozta büntetés is. A fordulatokban gazdag mérkőzés 3-3-as döntetlennel végződött, de mindenképp a torinóiak számára bosszantóbb az eredmény, hiszen az első félideji fordítás után a második játékrészben percek alatt leadták az előnyt, és végül csak az egyenlítésre maradt energia. A mérkőzést követően Massimiliano Allegri a DAZN riporterének kifejtette, hogy a csapat jól reagált az elmúlt napok eseményére, és mindenkit megillet a dícséret.

"Lenne-e kérdésem Grassani Ügyvéd Úr felé? Úgy hallottam nagyon jó a szakmájában, de nincs kérdésem hozzá, ez nem az én hatásköröm. A nyakkendője viszont csodálatosan volt megkötve ma este." - kezdte nyilatkozatát a szakvezető (a szóban forgó Matti Grassani nevű Napolinak dolgozó ügyvéd a mérkőzés előtt nyilatkozott a DAZN-nak, melyben röviden kifejtette, hogy azért csak a Juventust büntették, mert az újranyitott tárgyalás során hozott ítélet a torinói ügyészségtől származó dokumentumokon alapult, akinek hatásköre csak a torinói csapat ellen volt nyomozni, a többi csapat ellen nem - a szerk.)

"A szezon során komoly foltot csak a Bajnokok Ligája-kiesés jelentette, a csapat 38 pontot szerzett meg, ha a levonást nem számítjuk, illetve ott van még a Salernitana ellen elbukott 2 pont a VAR miatt, ez összesen 40. Ezzel a Napolit leszámítva a több csapat előtt lennénk. Ma este a fiúk felelősségteljes viselkedéssel rukkoltak elő, komolysággal és vággyal, hogy folytassuk az utat, mely egyáltalán nem volt könnyű az elmúlt időszak után. A mérkőzés elég összetett volt. Nem szabad hagynunk, hogy külső tényezők befolyásoljanak, de meg kell dícsérnem a srácokat. Pszichológiai aspektusa volt a dolgoknak. Nem könnyű magad a tabella 10. helyén látnod, miután elvették azt, amiért megdolgoztál. Meg kell köszönnöm nekik és a személyzetnek, hogy büszkeséggel folytatják, amit csinálnak."

Hogy viszonyult a döntetlenhez? "Boldog vagyok azzal, ahogy a csapat reagált, sajnos a hibák megbosszulták magukat, de képesek voltunk mérkőzésben maradni és visszájára fordítani a dolgokat. 5-2 is lehetett volna az eredmény az Atalanta javára, de előnyt kovácsoltunk a lehetőségeinkből, Danilo megérdemelte azt a csodálatos gólt a hibája után. Meg volt a lehetőség a győzelemre Miretti által, aki egy nagyon rendes, fiatal srác, akinek még fejlődnie kell, de nyugodtnak is kell maradnia, mivel övé a jövő. Fagiolira is igaz mindez, Bremernek is jó mérkőzése volt. Di María fenomenális játékos. Hogy gyakoroltuk-e ezt a szabadrúgás-kombinációt? A futball nagyon összetett manapság, olykor fura eszközökhöz kell nyúlnod. Danilo nagyon erősen képes lőni, ennyi a titok."

A Juventus rendkívül távol került a BL-helyezéstől. Hisz-e még a toszkán mester ennek elérésében? "Nem tudom, sikerül-e. Azt gondolom 71 pont elég a BL-helyek eléréséhez. Nem könnyű, de itt van nekünk még a Serie A, Olasz Kupa és Európa Liga, szóval lépésről lépésre kell haladnunk. Nehéz ennyire előre gondolkodni. 38 plusz 2 pontunk volt, a tény azonban az, hogy a Napoli kivételes szezont fut." - zárta interjúját Allegri.