Beharangozó - az Atalanta elleni meccs

loghi_400x400_0018_atalanta.pngAz elmúlt bő egy hétben annyi minden történt a csapat háza táján, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Ezzel párhuzamosan itt a Zebrán is igyekeztünk napra készek lenni, így reményeink szerint nem maradtatok le semmilyen lényeges információról. A plusvalenza ügyről Consminor írt bővebb összefoglalót, jómagam és Norbis85 podcast formában mondtuk el a véleményünket, de a kupameccsel kapcsolatos

utózöngéket is olvashattátok. Ennyi minden, illetve a Napoli elleni súlyos vereség, a pontlevonás és, hogy az Atalanta 13 gólt tudott szerezni 2 meccs alatt, ez a Bianconeri szempontjából nem mutat túl jól, de ismerve a klubot, és azt a szívet amit jelent, könnyen lehet, hogy a dac és a harag elsöpri ma a kisebbik Nerazzurri csapatot. Ez ma este 20:45-ös kezdéssel, az Allianz Stadium gyepén fog kiderülni. A televízióban ezúttal a SPORT 2 tűzi műsorára a mérkőzést, a nem túl egyszerű hangulat féken tartása pedig Daniele Martinelli feladata lesz.  

A dirigens 1983. november 4-én Rómában született, az élvonalban 2017-ben debütált, egy Fiorentina-Pescara 2:2-re végződő mérkőzésen, és azóta nem is vezetett a Serie A küzdelmeiben, csupán 3 Olasz Kupa találkozón. Ezen felül csupa alsóbb osztályú találkozón működött közre. Azon az egy meccsen viszont két perc alatt két sárga lapot osztott ki az akkor még lila mezben futballozó Federico Chiesának, aki számára így a 38. percben befejeződött az összecsapás. 

Hazai pályán a Zebrák már négy meccse nyeretlenek a mai vendégeik ellen, akik három döntetlent követően, a legutóbbi vizit alkalmával Duván Zapata góljával elvitték a 3 pontot Torinóból. Ezt megelőzően azonban 10 meccsből álló győztes sorozatot épített a Juve, aminek zárásaként Gonzalo Higuaín és Blaise Maitudi góljaival arattak 2:0-ás sikert. A párosítás gólkirálya Giampiero Boniperti 15  találattal. A mi nap góllövői közül érdemes kiemelni az ellenfelet erősítő holland Teun Koopmeinerst, aki a városi rivális ellen triplázni tudott, és akinek piaci értéke 30 millió euróban mérhető. 

A két gárda torinói ütközetei közül, ma egy 1984-es összecsapásra esett a választásom, amikor a legendás Boniek, Platini páros góljaira alapozva verte a csapat az Orobicit 5:1-re, és az azóta sajnálatos módon elhunyt Gaetano Schirea is betalált. Az összefoglalót már csak Platini góljai miatt is érdemes végignézni. 

Gian Piero Gasperini eddig harminckétszer futott bele az olasz rekordbajnokba, győznie ötször sikerült, döntetlenre 9 alkalommal jutott, vereségei közül a legnagyobb még a Genoa padján egy 4:1-es zakó, a legfájdalmasabb pedig a Coppa Italiana döntőjében elszenvedett 2:1-es vereség, 2021-ből. Ugyanebben a sorozatban két évvel korábban azonban Ő vezette sikerre az övéit 3:0 arányban. 

Massimiliano Allegrivel is ma lesz a jubileumi 25. találkája, az eddigi 24 esetben 6-7-11 a mérleg az Ő szempontjából. 2010-ben egy Genoa-Cagliari meccsen verte meg Maxot 5:3-ra, aki a maival azonos párosításban vágott vissza 3:1-re. 

Allegri és az Atalanta viszonya sem új keletű, a 25 alkalmat számláló légyottjaik közül kiemelkedik egy, a Milan edzőjeként elért 3:0, ahol a legendás brazil aranylabdás Kaká duplázni tudott. Vereségei közül a legcsúnyább a már említett 3:0 a kupában. 

A sérültek listája a már-már szokásos, Pogba, Bonucci, Aké, De Sciglio és Vlahović, míg a túloldalon Zapata és Koopmeiners nem bevethető.

A várható kezdőcsapat a következő, 3-5-2-es felállásban: Szczęsny-Danilo-Bremer-Alex Sandro-McKennie-Fagioli-Locatelli-Rabiot-Kostić-Di María-Milik