Allegri: "A Napoli elleni meccs nem döntő fontosságú"

allegri_pre_napoli_juve.jpgA Juventus holnap este eddigi egyik legfontosabb meccsének megvívására készül, ugyanis a Bianconeri a listavezető Napoli otthonába látogat majd a Serie A-ban, mely találkozó előtt az együttes mestere, Massimiliano Allegri is megtette ilyenkor szokásos nyilatkozatát az olasz média kamerái előtt, szót ejtve az összecsapás főbb kérdéseiről, a sérültekről és visszatérőkről, illetve a gárda további célkitűzéseiről is. 

"Csapatunk tagjai alapvetően jól érzik magukat, az elmúlt három napban pedig produktív munkát végeztünk. Jó formában vagyunk, s bár nem tudjuk, hogy mire leszünk képesek, bízunk a sikeres szereplésben. Danilo megfelelő állapotban van, ahogy mindenki más is, hozzáállásunk pedig egészen kitűnőnek mondható, ami miatt biztosak vagyunk benne, hogy ezt követően is ezen az úton kell folytatnunk" – szögezte le a mester. 

"Sérültjeink minden bizonnyal hamarosan visszatérnek. Nem tartom valószínűnek, hogy ez már a Monza elleni kupameccsen be fog következni, ugyanakkor az Atalantával való összecsapás idejére mindenki elérhetővé válhat. Juan Cuadrado keddtől már ismét a csapattal együtt fog edzeni, ő azonban akár már a Monza ellen is bevethető lehet, míg a többiek egyre jobb formát mutatnak, ami miatt rendkívül magabiztosak vagyunk. 

Federico Chiesa remekül érzi magát, ami miatt nagyon boldog vagyok. Ha biztos lennék benne, hogy szerepeltetése döntő faktorrá válhat holnap, akkor egyértelműen a találkozó legfontosabb szakaszában vetném őt be, ám ilyen tudás sajnálatos módon nincs a birtokomban. Nincsenek csodafegyvereink, az egyes változtatásokról pedig az adott pillanat felmérésével döntök majd, ahogy általában. 

Azok a pontokat, melyeket a szezon elején hullajtottunk el, sosem szerezhetjük vissza, ezért pedig felesleges lenne erre fecsérelni a szót. Nekünk a jövőn kell gondolkodnunk, szem előtt tartva mindazt, amit eddig elértünk. Nagyon fontos, hogy az utóbbi időben jó eredményeket értünk el, mindazonáltal holnap egy újabb mérkőzés következik, amit szintén meg szeretnénk nyerni.

A futballban van egy örök igazság, melynek alapján az, amit tegnap tettél, ma már egyáltalán nem számít, ennek fényében nekünk pedig dolgoznunk kell, s tovább kell haladnunk a fejlődés útján. Csapatszinten továbbra is sok téren lehetünk képesek a javulásra, egyénileg pedig sokkal érettebb játékra lenne szükségünk. A Juventus számára a bajnokság első négy helye jelenti a legfontosabb célt. 

Az általam végrehajtott cserékről mindig stábommal összhangban döntök. Együttesünk kétségkívül a fejlődés jeleit mutatja, mind technikai, mind pedig erőnléti szempontból, ám holnap egy olyan meccs következik, ami a legkevésbé sem fog hasonlítani az elmúlt fordulókban tapasztalt kihívásokra. Nápolyban a mérkőzések sosem érnek véget, különösen akkor nem, ha egy jól szervezett, remekül futballozó, s jó fizikai állapotban lévő alakulattal nézünk szembe. 

Khvicha Kvaratskheliát illetően csak annyit mondhatok, hogy eddigi ellenfeleink nem hoztak minket különösebben nehéz helyzetbe, s szeretnénk, ha ez holnap sem változna meg. A védekezést tekintve sosem egyénekből készülünk fel, azonban két-három apróbb részleten biztosan tudunk még dolgozni e fázist illetően. Holnap egy nagyszerű találkozót kell majd lejátszanunk, ami egyúttal egy gyönyörű futballestét is tartogat számunkra a várható teltház miatt, mindazonáltal az összecsapás kimenetele az időpont miatt egyáltalán nem lesz döntő a bajnokság szempontjából. 

Ez egy egyszerű bajnoki találkozó, melynek esélyese természetesen az eddig 44 pontot gyűjtő Napoli, hiszen a délieknek az a céljuk, hogy a liga féltávjánál 50 ponttal rendelkezzenek majd, amihez még két meccset kéne megnyerniük. A mérkőzés természetesen rendkívül fontos számunkra, mivel ahogy azt a Cremonese elleni találkozó előtt is mondtam, a világbajnokságot követően egy új versenyfutás vette kezdetét a Scudettóért, e helyzetnek pedig megvan a maga furcsasága és nehézsége, ám a srácok eddig kiválóan vették az akadályokat. 

Holnap nagyszerű technikával és nagy intenzitással kell majd futballoznunk, mivel ez egy igazi rangadónak ígérkezik, a liga legerősebb együttesének otthonában. A tabella sosem hazudik, ami miatt nagy feladat áll előttünk, ugyanakkor a kellő lelkesedés megléte mellett képesek lehetünk helytállni a Napolival szemben. A Partenopei jelen állás szerint egyértelműen az aranyérem legfőbb favoritja.

Luciano Spalletti az egyik legjobb olasz szakvezető, amit itteni munkássága is bizonyít, azonban korábban Rómában és Milánóban is jelentős eredményeket ért el csapataival. Két hónappal ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy a Juventus ilyen jó pozícióból készülődhet majd az Égszínkékek elleni találkozóra, mi viszont visszafogottak vagyunk, s egyedül a végső cél, illetve az elvégzendő munka lebeg a szemünk előtt. 

Nagyra becsülöm Spallettit, ám rendkívül szórakoztató, hogy időnként ennek ellenére is összeveszek vele, ahogy az például tavaly is történt. Luciano egy nagyon, nagyon jó szakember, vele szembenézni pedig mindig hatalmas kihívást jelent az embernek. A Napoli számára ez a meccs sokkal fontosabb, mint az Öreg Hölgynek, ami miatt úgy vélem, hogy a jelentősebb nyomás ezúttal ellenfelünkre fog nehezedni. 

Andrea Agnelli elnök úrról sok rosszat és jót lehetne mondani igény esetén, ugyanakkor senki sem vitathatja el tőle a tizenkét éves munkát, amit a klub élén végzett, s akkor még nem is ejtettünk szót az általa elért eredményekről. Úgy vélem, hogy ezek mellett nincs szükség arra, hogy az elnök úrról beszéljünk, azonban, ha már rá terelődött a téma, szeretnék még egy alkalommal köszönetet mondani neki azért, hogy annak idején lehetőséget biztosított számomra a Juventusnál. Andrea nagyon közel áll hozzám, mivel a hosszú ideig tartó közös munka bizonyos szempontból összekovácsolt bennünket" – zárta szavait Max Allegri.