Bonucci: "Hinnünk kell a Juve iránti szenvedélyben"

leonardo-bonucci-1.jpgA Juventus csapatkapitánya, Leonardo Bonucci a minap karácsony alkalmából hosszabb üzenetet tett közzé személyes Instagram-oldalán a csapat szurkolóinak címezve, melyben kifejtette, hogy a legszebb ünnepi ajándék az lenne, ha a drukkerek és a játékosok képesek lennének összefogni a mostani, sok szempontból nehéz pillanatban, a közös nevező pedig véleménye szerint a Bianconeri iránti szenvedély és elkötelezettség lehet ennek megtételéhez. 

"Te vagy az én karácsonyom. Gyermekként sokszor álmodtam rólad, a sötét szobában, szemem a plafonra szegezve. Ma már nem csak álmodom rólad, hanem érezlek téged. Gyakran az öltözőben, vagy a pályán is. Ha hallom a hívásod, eszembe sem jut, hogy megszökjek előled. Te vagy az én karácsonyom. Te, aki egyszerűen csak te vagy, és senki előtt nem akartál több lenni. 

Ugyanaz vagy, mint gyermekkori álmaimban, melyeket akkor talán még nem is mertem volna valóra váltani. Olyan vagy, mint aki már régóta űzi, amit csinál, s mégis olyan, mintha most tenne meg egy dolgot először. Olyan vagy, mint azok, akik az autójukban ülve mély lélegzetet vesznek, mikor a vonat elhaladása után megindulnak a felnyíló sorompó felé, gyakran az ismeretlen irányába. Olyan vagy, mint azok a lelkes férfiak, akik mások megkímélése miatt inkább elfedik gondjaikat. Olyan vagy, mint azok a nők, akik lassacskán igazi szenvedélyt kezdenek érezni valami iránt, amit korábban van ismertek, vagy olyan, mint azok a gyermekek, akik életükben először lehetnek tanúi ikonok és legendák születésének. 

Olyan vagy, mint a barátságok, melyek megszületnek, vagy mint a nézeteltérések, melyek elhalványulnak, ha megtalálják a közös nevezőt, vagyis ugyanazon hangok kórusát. A sort a végtelenségig lehetne folytatni az általunk megélt életek ezernyi más lehetséges árnyalatát felvillantva. Ezek az életek néha színesek. Néha elmosódottnak tűnnek. Néha megrágják őket. Néha pedig összegyűrik. 

Olyan életek, melyek még ma is azt mondják nekünk, hogy az igazi, s a lehető legszebb ajándék, amit a fa alatt találhatunk, nem csak nekem, hanem mindannyiunknak az lenne, ha visszatérnénk korábbi énünkhöz, összefognánk, újra felismernénk önmagunkat, s továbbra is hinnénk abban, amiben mindig, s egytől-egyig hittünk: a Juventus iránti szenvedélyben. Boldog karácsonyt" – fogalmazott az olasz védő.