Több fiatal is hosszabbíthat, Rabiot és Di María távozhatnak

di_maria_1.jpgA Juventus a tegnapi nap folyamán hivatalosan is bejelentette, hogy az eddig javarészt a Next Genben lehetőséget kapó, azonban a csapat Arsenal elleni felkészülési meccsén már gólt is szerző Samuel Iling-Junior meghosszabbította korábban már aláírt szerződését a klubbal, melynek alapján az ifjú angol biztosan a felnőttek között fog maradni, új mezszáma pedig a 16-os lesz majd.

Romeo Agresti úgy tudja, hogy az Öreg Hölgy hamarosan két másik fiatal, jelesül Gabriele Mulazzi, valamint az Ágyúsok ellen szintén nagyszerűen játszó Tommaso Barbieri kontraktusát is kiterjesztheti majd. Utóbbi labdarúgó a La Gazzetta dello Sport értesüléseinek alapján az idény hátralévő részében Juan Cuadrado helyettesévé léphet elő a jobbhátvéd-poszton, ami azt eredményezné, hogy a klubnak nem kellene új igazolásokkal megerősítenie a szerepkört januárban. 

A Sky Sport Italia szerint eközben korántsem biztos, hogy a világbajnokságon is eddigi jó formája alapján futballozó Adrien Rabiot a szezon végét követően is maradni fog a Bianconerinél, mivel a francia édesanyja és egyben ügynöke, Veronique Rabiot a jó szereplést követően várhatóan még magasabb bért fog követelni fiának. A Juventus természetesen továbbra sem szeretne irreális összeget megadni a középpályás számára, aki ennek nyomán valamelyik Premier League-klubnál köthet majd ki a nyár folyamán, szerződésének lejárta után. 

Hasonló helyzet állhat elő a friss vb-győztes Ángel Di María esetében is, aki a La Stampa szerint mindenképpen segíteni szeretne a Zebráknak abban, hogy nyerjenek valamint ebben az évadban, ugyanakkor a szezon végét követően búcsút intene Torinónak, hiszen továbbra is Argentínában akarja befejezni pályafutását, s nem változtatott nyári tervein, amikor is nem véletlenül írt alá egy mindössze egy évre szóló kontraktust a fekete-fehérekkel. 

A szélső egykori mestere, a legendás Carlo Ancelotti a minap így nyilatkozott Di María helyzetéről: "Ángel tegnap este megmutatta, hogy egy különleges képességekkel rendelkező játékos, aki még akkor is képes fantasztikus dolgokra, ha nincs 100%-os állapotban. Ha Di María jó formában tudhatja magát, bármelyik együttesnél különbséget tud teremteni, ezért pedig biztos vagyok benne, hogy a Juventusnál is megteszi majd ezt januártól fogva."