Iling-Juniorral hosszabbított, Scalvini iránt érdeklődik a Juve

scalvini_atalanta.pngA két talán legmegbízhatóbb olasz transzferguru, Fabrizio Romano és Gianluca Di Marzio szinte egyidejűleg számolt be a hírről, miszerint a Juventus fiatal angol szélsője, Samuel Iling-Junior a napokban aláírta új, 2027-ig szóló szerződését a torinói klubbal, melynek alapján továbbra is az első csapat kötelékében fog maradni, hiszen Max Allegri töretlenül számol a Next Gentől idén felemelt labdarúgóval. 

Giovanni Albanese mindeközben arról írt, hogy az olasz védő távozásáról szóló hírek ellenére Federico Gatti nagy valószínűséggel januárt követően is maradni fog a Bianconerinél. Az újságíró szerint az elmúlt hetekben számos itáliai klub tett ajánlatot a középhátvédért, aki azonban jelentős szerepet tölt be Allegri terveiben, mivel a mester szeretné, ha a játékos több lehetőséget kapna a védelem tengelyében, mely csapatrész így egy plusz fővel egészülhetne ki Bonucci, Danilo, Bremer, illetve Alex Sandro mellett. 

Daniele Longo egyébként is úgy tudja, hogy a Juve előrehaladott egyeztetéseket folytat Danilóval a brazil szerződésének meghosszabbításával kapcsolatban. A hírek szerint a harmincegy esztendős, s az utóbbi időben már szinte csak középhátvédként bevetett dél-amerikai egy 2024-ig, vagy 2025-ig tartó kontraktust írhat majd alá a fekete-fehérekkel, ami további egy-két évre az alakulathoz láncolná őt. 

A Bianconeri természetesen ezzel együtt sem tett le egy újabb középhátvéd leigazolásáról, e tekintetben pedig az Atalanta ifjú kiválósága, a 2003-as születésével mindössze tizenkilenc esztendős Giorgio Scalvini jelenti az egyik legfőbb kiszemeltet, aki a jelenlegi idényben valósággal berobbant a La Deánál, hiszen mindeddig 11 meccset kapott a Serie A-ban, miközben piaci értéke 20 millió euróra emelkedett. 

A La Gazzetta dello Sport értesüléseinek alapján a bergamóiak legalább 40 millió eurót szeretnének kapni Scalviniért, aki iránt a Juventus mellett a Bayern München, a Manchester City, valamint a Liverpool is érdeklődik a hírek szerint, ami azt jelenti, hogy a torinóiaknak igen komoly konkurenciával kell megküzdeniük, ha valóban soraik közt akarják tudni a futballistát.