Llorente: "Vlahović a világ egyik legjobb centere lesz"

fernando_llorente_1.jpgAz Öreg Hölgy egykori spanyol támadója, Fernando Llorente a minap rövidebb nyilatkozatot adott az olasz médiának, melyben arról értekezett, hogy a Juventusnak a sikerhez való visszatérés érdekében olyan mentalitással kellene felruháznia magát, mint amilyet Giorgio Chiellini, vagy Carlos Tévez képviselt, emellett pedig szót ejtett egyes játékosokról, valamint Max Allegri alkalmasságáról is. 

"Tiszta szívemből remélem, hogy a Juventusnak sikerül összekapnia magát. Ezen a ponton még semmi sem dőlt el, ennek nyomán pedig a csapat még mindig továbbjuthat a Bajnokok Ligája-csoportköréből, ezzel együtt viszont nem lehet kérdés, hogy most győzelmekre van szükség, hogy a szurkolók és a játékosok könnyebben elfeledhessék az AC Milan elleni kudarcot" – szögezte le a La Gazzetta dello Sport kérdésére. 

"A mostani Bianconerit nagyon nehéz lenne összehasonlítani azzal a csapattal, melyben én szerepeltem, mivel a 2014/2015-ös együttes egy rendkívül friss gárda volt, ami az Antonio Conte alatt megszerzett három Scudetto miatt hozzászokott a diadalokhoz, míg a mostani alakulat két év sikertelenség után azért küzd, hogy visszaszerezze a korábban alapvetőnek tekinthető győztes mentalitást. Ahhoz, hogy a Juve kimásszon a gödörből, s újra esélyessé váljon a BL-ben, illetve a Serie A-ban is, meg kell lelni azt a szellemiséget, melyet egykor Giorgio Chiellini, Carlos Tévez, vagy Andrea Barzagli képviseltek. 

Természetesen mindannyian többet várunk a Zebráktól, azonban Max Allegri egy kiváló edző, aki karrierje során már átélt hasonló pillanatokat, ezért pedig ő a megfelelő személy arra, hogy kivezesse a csapatot a mostani helyzetből. Pályafutásom ideje alatt számos nagy formátumú labdarúgóval szerepelhettem egy keretben, úgy klubszinten, mint a válogatottban, a Bianconeri pedig nincs híján a hozzájuk hasonló klasszisoknak, mivel Ángel Di María, Dušan Vlahović, valamint Arkadiusz Milik is a fekete-fehérek játékosa, ők pedig véleményem szerint remekül kiegészítik majd egymást a támadósorban. 

Dušan Vlahović egy szemtelenül fiatal, ám máris nagyon erős labdarúgó. Nem tudom, hogy statisztikák tekintetében képes lesz-e utolérni az emberfeletti számokkal rendelkező Erling Haalandot, azonban abban egészen biztos vagyok, hogy a szerb a világ egyik legjobb centerévé fog válni a következő években. Arek Milik már akkor is a Juventusról álmodozott, mikor csapattársam volt a Napoli kötelékében, s ez idő tájt többek között az én véleményemet is kikérte arról, hogy érdemes lenne-e az Öreg Hölgyhöz igazolnia. 

Én ekkor csupán annyit mondtam a lengyelnek, hogy ha egy olyan szintű klub hívja az embert, mint a Bianconeri, akkor nem szabad gondolkodni, hanem azonnal el kell fogadni az ajánlatot. Úgy látom, hogy Milik boldog, s erőnlétileg is jó passzban van, mivel a Juventus ismét megadta számára a szükséges örömöt, ő pedig ezt gólokkal hálálja meg. Arek mindig is egy komplett csatár volt, aki harcias és erős a kapu előterében, kiváló bal lába van, s pontosan tudja, hogy milyen módon kell futballozni. 

Az elmúlt években több ízben is chateltem Paul Pogbával, s jó látni, hogy a francia ismét otthonában, azaz Torinóban futballozik, még ha jelenleg sérült is. Mint minden Juve-szurkoló, én magam is alig várom, hogy ismét a csapat szerelésében láthassam a franciát, aki egy hatalmas bajnok, ezért pedig meggyőződésem, hogy amint maga mögött hagyja jelenlegi gondjait, sokat segít majd az együttesnek a talpraállásban"  – összegzett Llorente.