Helyzetjelentés – a Juventus többi csapata

yildiz_1.jpgA női csapat az elmúlt másfél hétben három mérkőzést is letudott, a bajnokságban 1:1-re végeztek a Sassuolo vendégeként, aztán a BL-selejtező visszavágóján 2:0-ra diadalmaskodtak a HB Køge csapata felett, míg szintén a bajnokságban hazai környezetben 3:0-ra verték a Pomigliano együttesét. 

A gólokat a Neroverdi ellen Cristiana Girelli (Juventus) a 20, Davina Philtjens (Sassuolo) a 63. percben érték el, míg a kiállítás sorsára Valentina Cernoia (Juventus) a 79., míg Asia Bragonzi (Sassuolo) a 90+1. percben jutott. 

A Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóját 1:1-es idegenbeli eredmény után várhatta a fekete-fehér csapat, és a 2:0-ás győzelmet Sara Gunnarsdóttir a 11. percben Julia Grosso passzából, és Sofia Centore a 77. percben szerzett góllal szállították. a Bianconeri így 3:1-es összesítéssel jutott tovább. A hölgyek így a BL "C" csoportjába nyertek besorolást, ahol az Olympique Lyon, az Arsenal és az FC Zürich lesznek az ellenfelek, a küzdelmeket a svájciak ellen idegenben fogják megkezdeni. 

A bajnokán sokkal könnyebb feladat várt a lányokra, és a torinói összecsapáson habkönnyű 3:0-ás győzelmet könyvelhettek el. Virginia Di Giammarinot a vendégektől az 50. percben kiállították, Az 55. percben aztán Amanda Nildén beadása után Sofia Cantore szerzett vezetést, Arianna Caruso a 80.-ban érte el a másodikat, Annahita Zamanian pedig a 90+3. percben beálította a végeredményt. A csapat a tabellán a negyedik helyet foglalja el, kettő pontra vannak az éllovas Intertől.  A következő fordulóban a hatodik helyezett Sampdoria vendégei lesznek. 

A Next Gen is egynél többször volt látható, hiszen két alkalommal is pályára lépett, a bajnokságban  két vereség után  hazai pályán értek el 1:1-et a Pergolettese ellen, aztán idegenben múlták felül 3:1-re a Lecco csapatát, de ezt már a Coppa Italia Serie C sorozatban. A Pergolettese csapatából Matteo Lucentit kiállították a 73. percben, de addigra már kialakult az 1:1, Michele Besaqggio (Juventus) és Kevin Varas Marcillo (Pergolettese) góljaival. Előbbi a 45+2., utóbbi a 62. percben érte el a gólt. Ezzel együtt az új generáció csak a 13. helyen áll, öt ponttal, a Pergolettese a 9.,  a táblázaton. Legközelebb a Piacenza vendégei lesznek a fiúk.

Az kupában is volt a másik csapatból piros lap, a 89. percben Lorenzo Pinzautit küldték idő előtt az öltözőbe, a csapattársa Mattia Sangalli pedig hiába lőtt gólt a 69. percben, ha a Zebrák háromszor is betaláltak. Félix Nzouango Bikien a 22., Cosimo Marco Da Graca az 52., Samuel Illing pedig a 84. percben lőtt gólt. 

Az U19 is fellépett a bajnokságban, a városi rivális otthonában értek el 3:4-es győzelmet, úgy, hogy a Bikák már 3:1-re is vezettek, de az utolsó 25 percben véghez vitték a csodát. A Torinó góljait Luigi Caccavo a 8., és Oliver Jürgens a 20. és a 29. percben szerezték, míg a Bianconeri Ange N'Guessan öngóljával a 28. percben zárkózott, míg a második félidőben Kenan Yıldız is duplázni tudott, a 68. és a 82. percben, míg a kettő között a 77. minutumban Dean Huijsen talált a kapuba. A Sampdoria látogat majd Torinóba a következő körben, a Juventus vezeti a tabellát, a Torino az 5., a Sampdoria a 11. a bajnokságban.

Végül az UEFA Youth League "H" csoportjában hazai pályán verték 3:1-re a Maccabi Haifa korosztályos gárdáját. Yıldız kezdte a gólgyártást a 46. percben, aztán Hamza Shibli egyenlített az 53.-ban, Luis Hasa a 71. percben kihagyott egy büntetőt, de a kipattanót értékesítette, aztán a 79.-ben Lorenzo Anghelé állította be a végeredményt. A száz százalékos PSG mögött a 4 pontos Juve a második, a Maccabi 3 ponttal a harmadik a tabellán. A következő fordulóban ennek a meccsnek a visszavágója jön.