Torchia: "Rugani továbbra is itt akar maradni"

daniele-rugani.jpgA Sampdoria elleni hétfői összecsapáson a sérüléssel bajlódó Leonardo Bonucci helyett pályára kerülő Daniele Rugani ügynöke, Davide Torchia a minap rövidebb, exkluzív interjút adott a TuttoJuve munkatársának, melynek keretein belül leszögezte, hogy a labdarúgó remek partnerkapcsolatot alakított ki Gleison Bremerrel, ami mindenképpen a Bianconeri javát szolgálhatja majd, emellett pedig szót ejtett a védőt övező átigazolási pletykákról, s ezek hitelességéről is. Az alábbiakban ezen párbeszéd magyar fordítását tesszük közzé. 

Hogyan értékelné Rugani Sampdoria elleni teljesítményét? 

"Daniele véleményem szerint remekül játszott hétfő este, s nagyszerű összhangban működött Bremerrel is. A Juventus számára fontos volt, hogy a védelem kapott gól nélkül hozza le a meccset, Rugani pedig ennek nyomán mindent megtett a sikerért, hiszen más tényezők mellett kiválóan fedte le az egyes területeket, ami egyébként nem nevezhető kifejezett erősségének, s megbízhatóan, valamint pontosan teljesített a közbeavatkozások során is. Egyszóval, teljes mértékben a csapat rendelkezésére állt, ahogy az eddigiekben mindig."

Elképzelhető, hogy tulajdonságai miatt Bremer lenne az ideális társ Rugani számára? 

"Daniele eddig szinte mindig a bal oldalon szerepelt, a Samp ellen azonban a jobb oldalon kellett pályára lépnie. Ügyfelem, brazil csapattársával ellentétben elsősorban az emberfogásban jeleskedik, ám ezen felül is képes alkalmazkodni az egyes helyzetekhez. Rugani legnagyobb erénye a megbízhatóság és a flexibilitás, s úgy gondolom, joggal dicsérhetjük őt amiatt, hogy minden szituációhoz képes kellően alkalmazkodni."

Max Allegri szavainak alapján az utolsó pillanatig kérdés volt, hogy az ön ügyfele, vagy Federico Gatti jut-e lehetőséghez a meccsen. 

"Allegri hajlamos elbagatellizálni az egyes problémákat a sajtótájékoztatók során, s olyan szinten kezelni őket, mintha egyszerű családi konfliktusokról lenne szó, melynek alapján gyakran találkozhatunk azzal, hogy a mester vicceket mesél, vagy történeteket mond el ahelyett, hogy valódi válaszokat adna a média kérdéseire. Ezzel együtt mindazonáltal tudnunk kell, hogy a Juventus esetében minden apró döntés hatalmas érdeklődést vált ki, ebből kifolyólag pedig Max jól teszi, hogy nem kezeli halálos komolysággal az efféle témákat, mivel ezzel csak felesleges nyomást helyezne a srácokra."

Néhány héttel ezelőtt még Rugani esetleges távozásáról lehetett olvasni a sajtóban, most azonban a legkevésbé sem tűnik úgy, hogy a játékos elhagyná a Bianconerit. Ezzel kapcsolatban mit tud mondani nekünk? 

"Természetesen semmi olyasmiről nincs szó, hogy a Juve átigazolási listára tette volna Danielét, majd később levette volna onnan, azonban elmondhatom, hogy érkeztek hozzánk megkeresések egyes olasz és külföldi együttesek részéről. Ezen ajánlatokat követően nagyrészt az Öreg Hölgyön múlik, hogy mit kezd az érdeklődéssel, melyeket mindig nagy higgadtsággal közölnek az érintettekkel, azonban Rugani kapcsán sosem merültek fel komolyabb gondok, mivel ügyfelem mindig is örült annak, hogy itt szerepelhet, s boldog amiatt, hogy jelenleg is a csapat kötelékébe tartozhat. Elmondhatom, hogy Daniele továbbra is a Juvénál akar maradni, s a novemberi szünetig minden meccsen a Zebrák rendelkezésére akar állni, amikor csak számolnak vele, s bízik benne, hogy Allegri kijelentéseinek alapján minden futballista számára elég lehetőség nyílik majd az idény során" – összegzett Torchia.