Moggi: "Allegri hozzáadott értéket jelent a Juvénak"

max_allegri_vs_sassuolo.jpgA Juventus egykori legendás általános igazgatója, Luciano Moggi a minap ismételten megszólalt az olasz sportmédia mikrofonjai előtt a klub aktuális helyzetével kapcsolatban, leszögezve, hogy a csapat meggyőző teljesítményt nyújtott a Sassuolo ellen, melynek alapján úgy véli, hogy a Bianconerinek minden eszköze megvan ahhoz, hogy felvegye a versenyt az Interrel, továbbá a Milannal, ezen felül pedig arra is kitért, hogy Max Allegri egyértelműen hozzáadott értéket jelent az együttes számára, ez alapján pedig a mester valószínűsíthetően sokkal jobb produkciót tesz majd le az asztalra idén, mint az elmúlt évadban. 

"A Sassuolo ellen látott Juventus egy remek csapatnak tűnt, elsősorban azért, mert három olyan alappillért tudhatott magáénak, melyek egyáltalán nem jellemezték az Öreg Hölgyet az előző idényben. Az első ezek közül Gleison Bremer jelenléte volt, aki szilárd bástyát képzett a hiányos védelemben, s egy olyan erőt hozott a Bianconeri hátsó vonalába, melyre a gárdának igen nagy szüksége volt Giorgio Chiellini távozását követően" – fogalmazott a Radio Bianconera adásában. 

"A második elem nem más, mint Ángel Di María, aki minden szempontból a saját elképzelései alapján játszhat, elsősorban kreativitásának köszönhetően, ez pedig nagy támaszt nyújt a Juvénak, hiszen az argentin egy hatalmas bajnok, aki már puszta jelenlétével is képes megfélemlíteni az ellenfeleket. A harmadik tényezőnek Dušan Vlahović vadságát tekintem, aki azonnal megcélozza a kaput, amint hozzá kerül a labda, s az, hogy az általa elvégzett büntetőn túl is számos lehetősége volt a meccs során, önmagában is jelzésértékű. 

Úgy vélem, hogy a Juventusnak minden szükséges eszköze megvan ahhoz, hogy felvegye a versenyt az Interrel és a Milannal. Bár a Nerazzurri kerete valamivel teljesebb, mint a torinóiaké, megítélésem szerint a Juventus egy szempontból biztosan lépéselőnyben van fő történelmi riválisával szemben, még akkor is, ha a szurkolók nem fogják elfogadni, amit most kijelentek: ezt a többletértéket ugyanis Massimiliano Allegri testesíti meg. 

Nincs kétségem azt illetően, hogy Max hozzáadott értéket jelent a Bianconeri számára, ahogy afelől sem, hogy a mester a tavalyi, szokatlan kudarcokkal teli szezont követően idén ismét régi fényében fog tündökölni, s remek teljesítményt nyújt majd úgy emberileg, mint sportszakmai szempontból. Az elmúlt idény értékeléséhez mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy ekkor egy versenyképesnek még erős jóindulattal sem nevezhető gárda állt Allegri rendelkezésére, a helyzet azonban most teljesen más. Innentől egyedül rajta múlik, hogy mit hoz ki az adott szituációból, ám a fenti kijelentés véleményem szerint megállja a helyét attól függetlenül, hogy a Juve sikeres lesz-e idén, vagy sem" – összegzett Moggi.