Sissoko: "Depay leigazolása komoly esélyessé tenné a Juvét"

deapy.jpgA Juventus egykori mali labdarúgója, Mohamed Sissoko a minap exkluzív interjút adott a TuttoJuve stábjának, melynek keretein belül hosszabban értekezett a Bianconeri körüli jelenlegi történésekről, egyebek mellett a csapat új, s tervben lévő igazolásairól, valamint a Sassuolo ellen mutatott játékról, leszögezve, hogy a Zebrák jó alapokkal rendelkeznek, melyekre bátran lehet majd építeni a későbbiekben. Az alábbiakban ezen nyilatkozat magyar fordítását olvashatjátok. 

A Juventus mérlege eddig egy győzelem, illetve három pont és gól a szezonban: hogy tetszett a Sassuolo elleni meccs? 

"Nagyon tetszett, még annak ellenére is, hogy a Juve kissé szenvedett, ami azonban teljesen természetesnek mondható, hiszen a futballban sosem könnyű meccseket nyerni. Gleison Bremer valósággal lenyűgözött, mivel áthatolhatatlan falat képezett az ellenfelek számára, ebből fakadóan pedig úgy vélem, hogy hosszú távon ő lehet majd Giorgio Chiellini valódi örököse is. Ángel Di María remek meccset játszott, s igen látványos módon futballozott, alátámasztva ezzel korábbi sejtésemet, miszerint rendkívül fontos eleme lesz a Bianconerinek."

Mekkora érvágás lehet az argentin hiánya, aki a hírek szerint legalább tíz napig nem lesz bevethető? 

"A kieső játékosok hiánya biztos súlyos érvágást jelent az alakulatnak, mivel nagyon bonyolult helyzetet teremtett, hogy két olyan bajnok, mint Di María és Paul Pogba rögtön a szezon elején kidőltek a csatasorból. Ennek ellenére természetesen a legjobbakat kell remélnünk, s bíznunk benne, hogy hamarosan újra megszokott helyükön, azaz a kezdőcsapatban láthatjuk majd ezen klasszisokat."

Visszatérve a Sassuolo elleni találkozóra, milyen benyomást tett rád a Juventus együttesként? 

"Egy magabiztos, kellően agresszív és cinikus, s a kínálkozó lehetőségeket mindenáron kihasználni akaró Juventust láttam hétfő este. Úgy vélem, hogy a Bianconerinek valahol kötelessége jóvá tenni az előző idény kudarcait, hiszen a legutóbbi szezonban a gárda a legkevésbé sem volt képes beváltani a hozzá fűzött reményeket. Biztos vagyok benne, hogy a keret tagjai most meg akarják mutatni, hogy ők Olaszország legjobbjai, s azt hiszem, hogy ezt is kell tenniük, mivel az Öreg Hölgynek ideje lenne visszatérnie oda, ahová mindig is tartozott."

Vajon ez alapján kijelenthető, hogy a Juventus a bajnoki cím legfőbb esélyese? 

"Juve-drukkerként nyilvánvalóan mindig abban reménykedem, hogy a csapat az idény végén elfoglalhatja majd Olaszország trónját, azonban mindenképpen el kell mondanom, hogy megítélésem szerint a Serie A idén Európa egyik legkiegyensúlyozottabb bajnokságának számít az erőviszonyokat tekintve, mivel rendkívül sok erős csapat van a mezőnyben, akik fontos igazolásokat hajtottak végre a mercato során, ekképp pedig biztosan nagy verseny veszi majd kezdetét a Scudetto elhódításáért."

Mit gondolsz Vlahovićról? 

"A szerb támadó ugyancsak remek meccset játszott, elvégre kétszer is bevette a Neroverdi kapuját, emellett pedig külön pozitívum, hogy ezt követően sem nyugodott meg, s mindenképpen meg akarta szerezni harmadik találatát is. Véleményem szerint Victor Osimhen mellett jelenleg ő a legjobb center Olaszországban. Rajta kívül szeretnék szót ejteni a másik téli érkező, Denis Zakaria produkciójáról is, aki egyelőre kissé formán kívül futballozik, ám öt-hat meccsen belül a Juve legkiemelkedőbb labdarúgói közé fog tartozni, elvégre minden szükséges képessége megvan ahhoz, hogy fontos alappillére legyen a fekete-fehéreknek."

A Juve nagyon közel áll Leandro Paredes megszerzéséhez, azonban az argentin leigazolásához el kellene adni Adrien Rabiot-t, aki jelen állás szerint viszont többé nem kell a Manchester Unitednek. Mindenesetre, a Bianconeri vajon nyerne, vagy veszítene egy ilyen üzlettel, ha mégis bekövetkezne a francia klubváltása? 

"A két labdarúgó más profillal rendelkezik, mivel Rabiot egy box-to-box középpályás, Paredes pedig egy kiváló regista, illetve játékmester. Az argentin jó vételnek bizonyulna a Zebrák számára, ugyanakkor Adrien eladása miatt kissé csalódott lennék, mivel ha a Juve nem tart rá igényt, akkor kijelenthetjük, hogy a francia képtelen volt megcsillogtatni egyébként nagyszerű kvalitásait a torinóiak szerelésében."

Vajon a Premier League ideális célállomás lett volna Rabiot számára? 

"Igen, az angol bajnokság tökéletes színtér lenne számára képességeinek kibontakoztatásához, mivel a PL a világ legerősebb pontvadászata, melynek stílusa nagyszerűen passzolna Rabiot játékmódjához is."

Mondj egy jelzőt Memphis Depay-ra!

"Fenomenális. Ő egy abszolút topjátékos, emiatt pedig nagyon szeretném, ha valóban a Juventusnál kötne ki. Ha a holland valóban Torinóba szerződne, a riválisoknak mindig ébernek kellene lenniük a meccsek ideje alatt, s alapvetően is, hiszen meggyőződésem, hogy a támadó a világ egyik legjobb futballistájává válna a Bianconerinél. Azt, hogy a labdarúgó milyen poszton szerepelne az Öreg Hölgynél, Max Allegrinek kellene eldöntenie, én laikusként csak látni akarom őt a csapatban, s továbbra is szurkolni szeretnék az együttesnek. Mindazonáltal egyértelműen úgy gondolom, hogy Depay szerződtetésével a Juve komoly esélyese lenne a bajnoki címnek" – összegzett Sissoko.