Bremer: "Fel kell nőnöm a Juventus szintjére"

bremer_bemutato.jpgA Juventus a ma délután Paul Pogbát és Ángel Di Maríát követően folyamán harmadikként szerződtetett nyári igazolását, Gleison Bremert is bemutatta az olasz sportmédia előtt egy sajtótájékoztató keretein belül, mely alkalomból a Torinótól érkező brazil középhátvéd hosszabban értekezhetett az együttesnél eddig megtapasztalt élményeiről, választásának és a fekete-fehérekhez való csatlakozásának körülményeiről, illetve személyes, illetve csapatszintű célkitűzéseiről is. Az alábbiakban ezen szavak magyar fordítását tesszük közzé. 

"Jó napot kívánok mindenkinek! Mondanivalómat nem is kezdhetném mással, mint hogy köszönetet mondok a Torino alakulatának, az együttesnek, valamint a klub vezetőségének egyaránt, ahol négy gyönyörű évet tölthettem el. Szeretném kifejezni hálámat csapattársaim irányába is, hiszen rendkívül élveztem a velük töltött időt, s meggyőződésem, hogy ők tettek azzá, aki ma vagyok" – vágott bele mondanivalójába Bremer. 

"A Juventus a kezdetektől fogva remek hatást gyakorolt rám, mivel a Bianconeri mindig a győzelem eléréséért futballozik, amit a mester is kifejtett nekem első beszélgetéseink alkalmával. Massimiliano Allegri egy igen ambiciózus projektet vázolt fel nekem, melynek alapján világossá vált számomra, hogy az Öreg Hölgy illetékesei mind nagy sikereket szeretnének aratni, ez pedig rendkívül meggyőző volt számomra. 

A Zebráknál egy kicsit más szerepkörben kell futballoznom a védelemben, mint a Torino szerelésében, azonban annak, aki sikerekre vágyik, mindig alkalmazkodnia kell gárdájához. Az elmúlt hetekben több ízben is beszéltem Giorgio Chiellinivel, aki számomra egy igai bálvány, s az utóbbi generációk legjobb olasz védője. Chiello azt mondta, hogy ne hagyjam, hogy túlzottan nagy nyomást helyezzenek rám, ugyanakkor az a biztos, ha a lehető leggyorsabban alkalmazkodom, mivel ebben az esetben nem érheti szó a ház elejét. 

Már két évvel ezelőtt is szerettem volna alakulatot váltani fejlődésem érdekében, ám ekkor még szóba sem került, hogy a Juventushoz igazolnék. A Bianconeri egy topcsapat, ebből kifolyólag pedig teljesen normális, hogy ide szerződtem. Az egyetlen dolog, ami nem volt magától értetődő, az volt, hogy vajon viselhetem-e majd a legendás 3-as szerelést, azonban Giorgio Chiellini azt mondta, hogy ne aggodalmaskodjak emiatt, s nyugodtan vegyem át mezszámát, ez a gesztus pedig elképesztően sokat jelentett nekem. 

Más klubokat illetően csak kapcsolatfelvételről volt szó köztem, valamint a szóban forgó együttesek között, ez nem volt másképp az Inter esetében sem. A legnagyobb hatást egyértelműen a Juventus gyakorolta rám az érdeklődők közül, mivel a fekete-fehérek Olaszország legtöbb győzelmet bezsebelő, s legfontosabb alakulatának tekinthetők, mely mindig is a sikerekre épített, s ezután is azokra fog. 

Bianconeri melletti döntésemben fontos szempont volt, hogy a torinóiakat a világ minden táján ismerik, részben a csapatnál szereplő, neves külföldi labdarúgók, egyebek mellett brazil honfitársaim miatt is. Természetesen sosem könnyű helytállni egy ilyen klubnál, ám ez a tény csak még nagyobb önbizalommal ruház fel engem, s úgy vélem, hogy valamilyen szempontból éppen azért igazoltam ide, mert meg szeretnék felelni az ezzel járó kihívásoknak és elvárásoknak.

Az Atlético Madrid elleni barátságos meccsünk igen rosszul sikerült, azonban a találkozónak nem volt különösebb tétje, az eredmények pedig majd csak hétfőtől számítanak igazán. A Sassuolo ellen egyből jó kezdést szeretnénk produkálni, ahogy a többi előttünk álló összecsapáson is nyerni akarunk, hiszen a Juventus mindig a győzelemre törekszik. A tavalyi évben még nem voltam a csapat tagja, ekképp nem tudhatom, hogy milyen érzés lemaradni a Scudettóról, viszont idén meg akarjuk változtatni a dolgok menetét, s vissza szeretnénk ülni Olaszország trónjára. 

A Toro szurkolói természetesen rosszul fogadták átigazolásomat, azonban ha az ő gyermekeik szeretnének egy nagyobb csapathoz igazolni, s ott elérni valami jelentős dolgot, minden bizonnyal ők sem ellenkeznének, ha fiaik a Bianconerinél kívánnák folytatni pályafutásukat. Úgy vélem, hogy jó döntést hoztam, most pedig egyedül a győzelemre akarok koncentrálni, miközben feltett szándékom, hogy tovább fejlődjek, s újabb szintlépéseket tegyek az elkövetkezendő időszakban, s különben is, soha nem mondtam olyat, hogy nem fogok az Öreg Hölgyhöz jönni. 

Tisztában vagyok vele, hogy a Serie A mezőnyében a legjobb középhátvédek egyikének tartanak, azonban ez önmagában nem elég, mivel bizonyítanom kell, hogy valóban itt a helyem, s most, hogy egy top4-es csapathoz igazoltam, ezt elsősorban a közvetlen riválisok ellen kell majd megtennem. Tudom, hogy nehéz dolgom lesz, azonban hiszem, hogy képes lehetek elérni, amit akarok, s amiért a Juventust választottam. 

A brazil válogatottba sosem könnyű bekerülni, s a jövőben sem lesz az, amit a nemzeti együttest korábban megjárt honfitársaim, Alex Sandro, illetve Danilo is elmondtak nekem. A magam részéről mindenképpen arra fogok törekedni, hogy pályára léphessek szülőhazám színeiben, attól függetlenül, hogy ez a világbajnokság előtt, közben, vagy után következik-e majd be. 

Úgy gondolom, hogy az elmúlt idény végét követően eljött az idő a váltásra, s éppen ezért határoztam úgy, hogy elhagyom a Torinót. Mindig is én voltam a legkritikusabb személy magammal szemben, mivel minden apró hibámra kettőzött figyelmet fordítok, botlásaimat követően pedig megpróbálom a lehető legnagyobb mértékben korrigálni azokat, ami természetesen mentalitásomra is hatással volt és lesz. Az edzéseket és a meccseket követően mindig megtekintem az ezekről készült felvételeket, s ha baklövést tapasztalok a magam részérők, megpróbálom kijavítani azt. Tudom, hogy fel kell nőnöm a Juventus szintjére, s biztosíthatok mindenkit, hogy meg is fogok tenni az ehhez szükséges lépéseket. 

Leonardo Bonucci a Bianconeri csapatkapitánya, aki már hosszú ideje szolgálja a Zebrákat, én pedig nagy tisztelettel tekintek rá, s az edzéseken igyekszem mindent ellesni tőle. Készen kell állnom a következő szezonra, valamint az itt végrehajtandó minőségi ugrásra, melyhez korábbi mestereim, Walter Mazzarri, illetve Ivan Jurić is jó alapokat teremtettek számomra. Az ő segítségük rendkívül fontos volt ahhoz, hogy jó játékos váljon belőlem, ám ezzel együtt is úgy gondolom, hogy a legfőbb tényező mentalitásom volt. 

A Bajnokok Ligáját magától értetődő módon minden játékos szeretné megnyerni egy napon, s én is alig vártam, hogy a legrangosabb európai kupasorozatban szerepelhessek, ugyanakkor a Juventusnak minden fronton magam elvárásokkal kell szembesülnie, ekképp pedig nem mellőzhetjük az elsődleges célkitűzést jelentő Serie A összecsapásait sem. Meccsről meccsre kell gondolkodnunk és haladnunk, elközben pedig rengeteg tapasztalatot kell szereznünk, ugyanis csak ezen az úton lehetünk eredményesek" – összegzett Bremer.