Sacchi: "Négy csapat küzd a Scudettóért"

sacchi-1-scaled-e1606479716403_1.jpgAz egykori legendás olasz mester, Arrigo Sacchi a minap rövidebb nyilatkozatot adott az itáliai médiának, melyben kijelentette, hogy a következő idényben négy csapat fog versengeni a Scudetto megnyeréséért, ezen alakulatok között pedig egyértelműen ott lesz a Juventus is, hiszen a Bianconeri visszaszerezte a tavaly hiányzó motivációt, ez pedig újabb sikerek eléréséhez vezetheti a fekete-fehéreket. 

"A napokban megtekintettem az AC Milan Marseille elleni felkészülési összecsapását, ezen mérkőzésen pedig igen jó benyomást tett számomra a Rossoneri, s nem csupán győzelmük miatt. A milánóiak egy valódi, európai futballt játszó alakulat benyomását keltették, ennek alapján pedig egészen biztos vagyok benne, hogy egyike lehetnek annak a négy gárdának, melynek esélye lehet a Scudetto megszerzésére, ám csak akkor, ha a keret tagjai nem veszítik el a rájuk jellemző alázatot, hiszen a tavalyi évben is ennek köszönhették sikerüket" – jelentette ki a La Gazzetta dello Sport munkatársának. 

"A Milan mellett természetesen az Inter is képes lehet elhódítani a bajnoki aranyérmet, viszont ehhez meg kell tenniük egy rendkívül fontos dolgot: Simone Inzaghinak meg kell értetnie fiaival, hogy mégis miként tudnak valódi együttesként futballozni, s mind a tizenegyen részt venni a csapat játékában, ugyanis ennek hiányában a Nerazzurri képtelen lenne megvalósítani a biztos labdabirtoklást, ami pedig a győzelmek alapja kellene, hogy legyen. Emellett rendkívül fontos, hogy Romelu Lukaku és Lautaro Martínez kivegyék a részüket a védekezésből, hiszen a csatároknak többé már nem csak az a dolguk, hogy gólokat szerezzenek. 

A Juventus, mely a tavalyi, valamint részben a tavalyelőtti idényben elvesztette motivációját, véleményem szerint ismét régi fényében tündökölhet majd, ekképp pedig vissza fog térni a sikerek útjára, s megmutatja, hogy ki Olaszország igazi ura, ami az eredményeket illetően, továbbá az új igazolások miatt a Zebrák játékának minőségében is meg fog mutatkozni, még ha nem is azonnali hatállyal. 

A három nagy mellett éles figyelemmel kell kísérünk az AS Romával kapcsolatos történéseket is, elvégre José Mourinho egy rendkívül tapasztalt szakember, aki tudja, hogy miként kell motiválnia alakulatát. A Giallorossi nagyszerű műveleteket hajtott végre az átigazolási piacon, hiszen megszerezték Gini Wijnaldumot, s Paulo Dybalát is, azonban megítélésem alapján nem ez teszi veszélyessé az együttest, hanem a lelkesedés, valamint a nagy eufória, amit a mester tavalyi színrelépése, valamint az elmúlt szezon eredményei hoztak a fővárosba" – összegzett Sacchi.