Mauro: "Pogba nem fog megfelelni az elvárásoknak"

mauro.jpgA Bianconeri korábbi középpályása, Massimo Mauro egy friss, tegnap közzétett nyilatkozatában élesebb kritikát fogalmazott meg a Juventusszal kapcsolatban, melyben kijelentette, hogy a klubnak semmi szüksége nem volt Paul Pogba leigazolására, akinek állapotának kezelésével kapcsolatban viszont minden hiba megbocsáthatatlan lesz, emellett pedig arról is beszélt, hogy komoly kételyei vannak Ángel Di Maríával kapcsolatban, viszont Gleison Bremer sokkal szerényebb és jobb játékos lesz, mint amilyen Matthijs de Ligt volt. 

"Ebben a formában semmi szükség nem volt Paul Pogba leigazolására, mivel a francia nem fog megfelelni azon követeléseknek, melyeket elvárnak tőle, holott neki kellene lennie a csapat arcának, valamint legalább 10 találattal kellene előrukkolnia idényenként, miközben beadásai révén az ő feladata volna a csapat hatékonyságának növelése is. Úgy vélem, hogy Max Allegri alapvetően a Bonucci-Pogba-Vlahović tengelyre szeretne építeni, emiatt pedig nyilvánvalóan nem szerencsés, ha ezen labdarúgók közül egy más a felkészülési időszakban kiesik" – jelentette ki a La Gazzetta dello Sport kérdésére. 

"A világbajnokság ez esetben további problémát jelent, mivel a francia válogatott egyik alapembere nyilvánvalóan nem szeretne lemaradni a tornáról, ezért pedig még akkor is képes kikényszeríteni, hogy ne hajtsanak végre műtétet, ha tudja, hogy enélkül nem lehet majd 100%-os formában. Senki sem tagadhatja, hogy rendkívül kockázatos dologról van szó, s én magam csak remélni tudom, hogy a Juventus orvosi stábja nem követ majd el súlyosabb hibákat a sérülés tekintetében, mivel egy baklövés megbocsáthatatlannak bizonyulna Pogba fontossága miatt. 

Nem hinném, hogy bármit is segítene a Bianconerin, ha hirtelen igazolnának egy új középpályást Paul sérülése miatt, mivel alacsony áron biztosan nem fognak olyan labdarúgót találni, aki felérne hozzá, ha pedig egy nagyobb beruházást hajtanak végre, majd a francia visszatér, nem fognak tudni mit kezdeni két dudással egy csárdában. A magam részéről inkább nagyobb bizalommal tüntetném ki Denis Zakariát, s nem aggódnék a jövőn, mivel nagyon kedvelem a svájci labdarúgót, s biztos vagyok benne, hogy jól fog teljesíteni az első teljes szezonjában. 

Ha Arthur, vagy Adrien Rabiot elhagyná a gárdát, egyértelművé válna, hogy a klubnak muszáj megszereznie valakit, azonban arról nem vagyok meggyőződve, hogy ebből a csapatból elsősorban egy regista hiányozna, hiszen Manuel Locatelli, Nicolò Fagioli, sőt szükség esetén akár Paul Pogba is képesek lehetnek betölteni ezt a szerepkört, mivel mindhárman el tudják indítani az egyes akciókat, gondolkodásmódjukkal pedig kreatívabbá tehetik társaikat is. A tavalyi évadban mindenekelőtt a középpályáról származó találatok hiányoztak ahhoz, hogy a Juventus igazán sikeres legyen, ezért pedig egy gólszerzésre is képes futballistát kellene szerződtetni a csapatrészbe, bár Pogba érkezése már önmagában is sokat javít a helyzeten. 

Nagyon remélem, hogy a vezetőség többé nem akar majd nagy potenciállal bíró, ám kiégett játékosokat szerződtetni, mint amilyen a jelenlegi keretből például Adrien Rabiot, vagy Alex Sandro, mivel ez az út semmiképpen sem járható, erről pedig meg is bizonyosodhattunk az elmúlt években. Ángel Di María ellenben hatalmas igazolás lehet, mivel az argentin továbbra is egy pusztító hatással bíró labdarúgó, köszönhetően szokatlan technikájának és óriási sebességének, azonban ezzel együtt sem tagadom, hogy jelentősebb kétségeim vannak vele kapcsolatban, mivel egyelőre nem látom, hogy mit kezd majd magával a Serie A-ra jellemző, keményebben védekező alakulatokkal szemben, illetve az ezen gárdák elleni meccseken. 

Gleison Bremer egy félelmetesen jó futballista, aki Matthijs de Ligtnél sokkal jobban passzol Allegri elképzeléseihez, ezen felül pedig a pályán, s azon kívül is szerényebb, mint holland poszttársa. Max védjegye egyébként is a szilárdság és a szervezettség, s bár a 2021/2022-es szezonban látható Öreg Hölgy nem volt rossz, hiányzott belőle az a magabiztosság, mellyel annak idején félelmet tudott kelteni az ellenfelekben. A mesternek emiatt elsősorban a védelmet kellene rendbe tennie, e téren pedig mindig is kiváló munkát végzett, ezen felül pedig el kell érnie, hogy játékosai helyzetbe tudják hozni Dušan Vlahovićot, hogy a szerb jobban kiaknázhassa elképesztő kvalitásait. 

Úgy vélem, hogy a Scudettóra mutatkozó esélyekről beszélni nem hiba, mivel ezzel a kerettel muszáj elhitetni, hogy képesek lehetnek a nagyobb célok és trófeák elérésére, ehhez pedig be kell vetni a pszichológiai hadviselést is. A magam részéről egy sokkal keményebb Juventusra számítok annál, amit az elmúlt idényekben láthattunk, ehhez azonban Allegrinek mindenképpen vissza kell állítania néhány hitehagyott labdarúgó önbizalmát, én pedig biztos vagyok benne, hogy e tekintetben sikerrel is fog járni.  

Az, hogy a Juve támadósora mennyire lesz hatékony, Moise Keantől is függ, aki kiváló formát mutatott az elmúlt hetek barátságos meccsein. Természetesen félő, hogy az olasz éppen akkor van a csúcson, mikor nincs semmi tétje a dolgoknak, ám ha a center képes lenne megszerezni azt a 15-20 találatot, ami jogosan elvárható tőle, a Zebrák hatékonysága is szinteket léphetne előre. Ha a mester és a vezetőség nincs meggyőződve arról, hogy Kean megfelelhet ennek a kihívásnak, mindenképpen igazolniuk kell egy csatárt, mivel Federico Chiesa, Ángel Di María, illetve Dušan Vlahović önmagukban nem elegendők a megfelelő találatszám előteremtéséhez" – összegzett Mauro.