FRISSÍTVE 14:56-kor – Mercato-hírek (július 9.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2022. július 9-ének legfontosabb hírei. 

00:00

  • Alfredo Pedullà: A tegnapi nap minden bizonnyal döntő fontosságú, ám mindenképpen jelentős fordulópont volt a Zaniolo-ügylet szempontjából. A játékos ügynökének, Claudio Vignorellinek közbenjárásával lehetővé vált, hogy a felek a jövő héten lezárják a transzfert, ugyanis a Roma közölte, hogy hajlandó lenne egy 40 és 45 millió euró közötti összeget elfogadni az olaszért, játékosok (például a Zebrák által felkínált Arthur) bevonása nélkül. A konstrukció alapján a Juventus előbb 10-12 millió euróért kikölcsönözné a szélsőt, akiért később egy 30-33 milliós kötelező vételi opciót is kifizetne. 

  • Alfredo Pedullà: A Bianconeri egy topjátékost szeretne igazolni Matthijs de Ligt pótlására. A vezetőség úgy gondolja, hogy a Serie A-ban futballozó középhátvédek közül csak Kalidou Koulibaly, illetve Bremer felelnek meg ennek a kritériumnak. 
  • Alfredo Pedullà: Lucas Torreira ügynöke felajánlotta a középpályást az Öreg Hölgynek. A klub a védelem elé Leandro Paredest szemelte ki a csapatrész megerősítésére, de immár az uruguayi is lehetséges opciónak tekinthető. 
  • Florian Plettenberg: A Bayern München valószínűleg vasárnap este, vagy a jövő hét elején teszi meg az első hivatalos ajánlatot de Ligtért. A Juventus legalább 80 millió eurót szeretne kapni a védőért, míg a németek első ajánlata 50 és 60 millió euró között lesz majd. A végösszeg 70 millió euró körül alakulhat a várakozások szerint. A játékos egyértelműen a müncheniekhez való csatlakozást preferálná, akikkel egy 2027-ig szóló szerződést kötne. 
  • Florian Plettenberg: Koulibaly a Juventus első számú kiszemeltje de Ligt helyére. A tárgyalások folyamatban vannak. 
  • Giovanni Albanese: Federico Cherubini és a Raiola-ügynökség képviselője, Rafaela Pimenta tegnap éjjel találkozót tartottak, ahol megállapodtak arról, hogy de Ligt ügynökei minden számukra beérkezett ajánlatot ismertetni fognak a Bianconerivel. Nem kizárt, hogy a fekete-fehérek megvárják a holland Torinóba való visszatérését, hogy egyeztessenek vele a jövőt illető kérdésekről. 

02:11

  • Gianluca Di Marzio: A Juve eddig nem kapott konkrét ajánlatot a Bayern Münchentől de Ligtért. 
  • Gianluca Di Marzio: Andrea Cambiaso biztosan a Juve játékosa lesz, azonban az ügylet eddig nem mehetett végbe, mivel Radu Drăgușin késleltette válaszát arról, hogy elfogadja-e a Genoához való csatlakozást. A román azonban mostanra belement abba, hogy a Grifoninál folytassa karrierjét, ekképp hamarosan, előreláthatólag hétfőn sor fog kerülni az orvosi vizsgálatokra, s az üzlet lezárására. 
  • Gianluca Di Marzio: A Salernitana közel áll Filippo Ranocchia megszerzéséhez, emellett pedig a Juventushoz hamarosan csatlakozó Cambiasót is szeretnék leigazolni egy sima kölcsön keretein belül. 
  • Alfredo Pedullà: Az utóbbi órákban a Torino is előre tört Ranocchia szerződtetésének érdekében. 

10:02

    • Paul Pogba megérkezett a J|Medical épületébe, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírja szerződését a Juventusszal, hivatalosan is visszatérve a torinói klubhoz. A francia a 10-es szerelést fogja viselni régi-új együttesénél. 
  • Fabrizio Romano: A Bianconeri lezárta a tehetséges Kenan Yildiz átigazolási ügyét. A Bayern München csapatát ingyen elhagyó játékos a sikeres orvosi után 2025-ig tartó szerződést írt alá az alakulattal. Yildiz számos klub, egyebek mellett a Barcelona érdeklődésének ellenére választotta a Zebrákat. 
  • Carlo Laudisa: A Juventus nem csupán nagy összeget követel de Ligtért, hanem türelmet is kért a védőtől: a vezetőség a holland távozása előtt mindenképpen be akarja biztosítani a futballista pótlását, ekképp előbb garantálni szeretnék a Kalidou Koulibaly-val, vagy egy másik labdarúgóval való egyezséget, mielőtt elengedik a fiatal középhátvédet. Federico Cherubini emellett még egy alkalommal fel fogja kínálni de Ligt számára a szerződéshosszabbítást, melynek elsősorban taktikai okai vannak, hiszen a klub tudja, hogy a játékos a távozás mellett döntött: a Juve ezzel szeretné az Ajax egykori kapitányának tudomására hozni, hogy nem sietnek elengedésével, mivel egy megfelelő nagyságú transzferdíjat akarnak kapni érte. 

12:19

  • HIVATALOS: Koni De Winter 2026-ig meghosszabbította szerződését a Juventusszal. Az U23-as csapat oszlopos tagja Gianluca Di Marzio és Romeo Agresti korábbi hírei szerint kölcsönben az Empoli kötelékébe igazol majd az előttünk álló hetekben. koni_de_winter.jpg
  • Alfredo Pedullà: A Juventus nagyon kedveli Paredest, aki maga is szívesen csatlakozna az Öreg Hölgyhöz, s szóban már igent mondott a torinóiaknak. 
  • Alfredo Pedullà: A Torino élénken érdeklődik a kölcsönben távozó Filippo Ranocchia iránt, azonban a januári Gatti-ügy óta igen rossz a viszony a Bikák és a Juve között, ez pedig a játékos más kérőinek, egyebek mellett a Salernitanának kedvezhet, akik már konkrét lépéseket is tettek a futballistáért. 
  • Florian Plettenberg: Jelen állás szerint a Juventus csak pénz szeretne kapni de Ligtért, s nem akarja sem Serge Gnabry, sem pedig Benjamin Pavard játékjogát bevonni az üzletbe. 

14:56

  • Fabrizio Romano: A Juventus vezetősége tisztában van azzal, hogy de Ligt ügynökei és a Bayern München már egyeztetnek a játékos leigazolásának személyes feltételeiről, azonban az Öreg Hölgy mindeddig nem kapott nyitó ajánlatot sem a bajoroktól, sem pedig a Chelsea-től. A jövő héten folytatódni fognak a tárgyalások a holland ügyében. 
  • Romeo Agresti: A Juventus azonnal kész lenne 30 millió eurót ajánlani a Napolinak Koulibaly-ért, ekképp egyedül a futballistán múlik, hogy elfogadja-e a Bianconeri ajánlatát. 
  • Ben Manga, az Eintracht Frankfurt technikai igazgatója: "Egyelőre egyetlen ajánlatot sem kaptunk Filip Kostićért, sem a Napoli, sem a Juventus részéről."
  • Lucas Torreira ügynöke: "Hogy ügyfelem a Juventushoz igazolhat-e? Nos, Lucas valóban szeretne Olaszországban maradni, azonban az Arsenal behívta őt amerikai turnéjának utazó keretébe, ezért pedig egyelőre a nyári felkészülésre koncentrál."

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2022. július 9-én, 14:56-kor.