FRISSÍTVE 11:50-kor – Mercato-hírek (július 7.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2022. július 7-ének legfontosabb hírei. 

00:00

  • Fabrizio Romano: A Juventus sportigazgatója, Federico Cherubini tegnap késő délután megbeszélést tartott Kalidou Koulibaly ügynökével, Fali Ramadanival. A szenegáli labdarúgó szerződése 2023-ban jár le, s több más játékos mellett egyértelműen ott van a Bianconeri célpontjai között, akiknek pótolniuk kell majd Matthijs de Ligtet. Az Öreg Hölgy mindeddig nem vette fel a kapcsolatot a Napolival a futballista ügyében.
  • Fabrizio Romano: Az olasz média egyes képviselői által közzétett értesülések ellenére a Nottingham Forest nem mutat érdeklődést Moise Kean iránt. 

  • Gianluca Di Marzio: A Juventus immár minden tekintetben egyik fő átigazolási célpontjának tartja Koulibaly-t, melyet az is mutat, hogy Cherubini a tegnap esti órákban egyeztetést folytatott a labdarúgó képviselőivel. A Bianconeri de Ligt utódjának szánná az afrikai kiválóságot, azonban más klubok is érdeklődnek a futballista iránt a Barcelona és a Chelsea személyében, miközben a Napoli sem engedné el könnyen őt a Bianconerihez. A játékos szándékai egyelőre tisztázatlanok, azonban Koulibaly valószínűleg jobban szeretne egy külföldi klubhoz igazolni, ha elhagyná a Partenopeit. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juve és a Fali Ramadani közötti megbeszélésen az ügynök egyik másik képviseltjéről, Nikola Milenkovićról is szó esett. Az Öreg Hölgy kedveli a szerb védőt, s minden bizonnyal érte is folytatni fogja az egyeztetéseket, mivel a vezetőség egyelőre nem döntötte el, hogy de Ligt távozása után egy, vagy két középhátvédet igazol-e majd.  
  • Gianluca Di Marzio: Az esti órákban a Juventus tárgyalásokat folytatott Nicolò Zaniolo ügynökével, Claudio Vignorellivel is. Elképzelhető, hogy a futballista környezete korábban már puhatolózott az AS Románál a klub szándékait illetően. A Farkasok alapvetően továbbra sem szeretnék eladni az olaszt, de egy kellőképpen meggyőző, 40-50 millió körüli ajánlat esetén meggondolhatják magukat, viszont más játékosokat semmiképpen nem akarnának bevonni az üzletbe. A Bianconeri továbbra is keresi a lehetséges megoldásokat, ám mindenekelőtt de Ligtet kell eladniuk a további lépések megtétele előtt. 
  • Gianluca Di Marzio: Az Öreg Hölgy nem egyeztetett Álvaro Morata ügynökével a tegnap este folyamán. A klub, legalábbis a nemrég lezajlott találkozó alapján, jelen állás szerint nem folytat tárgyalásokat a spanyol center kapcsán. 
  • Alfredo Pedullà: Nem kérdés, hogy de Ligt távozni fog a Juventustól. A védő iránt továbbra is a Chelsea és a Bayern München mutat komolyabb érdeklődést, a német együttes pedig nemrég hivatalos ajánlatot tett a hollandért a Bianconerinek, 75 millió eurót + bónuszokat kínálva. A Zebrák minimum 80 milliós alapösszeget + bónuszokat követel a játékosért. Egyelőre nem tudni, hogy az érdeklődők javítanak-e ajánlatukon, azonban annyi biztos, hogy a Bayern remek kapcsolatot ápol de Ligt környezetével, ami mellettük kötelezheti el a futballistát is. 
  • Alfredo Pedullà: Cherubini Koulibaly-t tette meg az Öreg Hölgy első számú célpontjának a védelmet illetően, s mindenáron akarják őt, azonban a Napoli mestere, Luciano Spalletti szeretné megtartani a játékost, szerződésének meghosszabbításával, vagy akár enélkül is. A Bianconeri természetesen más profilokat is kiértékel, akik között ott van az Arsenal középhátvédje, Gabriel is, miközben nápolyi források szerint távozása esetén Koulibaly inkább igazolna külföldre, mint egy másik olasz csapathoz. 
  • Alfredo Pedullà: A Juve legalább 90 millió eurót szeretne kapni de Ligtért, hogy 50 millió euróért szerződtethesse Nicolò Zaniolót, majd legfeljebb 40 millió euróért leigazolhasson egy belső védőt, lehetőleg Koulibaly-t. Az olasz ügynöke, Claudio Vignorelli a mai napon fogja bemutatni a Romának a Juventus első hivatalos ajánlatát a játékosért. Eddig nem történt lényegi előrelépés, de a következő órák létfontosságúak lesznek. 
  • Alfredo Pedullà: Radu Drăgușin meghozta döntését, s nem akar csatlakozni a Genoához, ami magától értetődő módon meggátolja az Andrea Cambasio-ügylet lezárását is, dacára annak, hogy a Juventusnak kész megállapodása volt mind a játékossal, mind pedig a Grifonival. Ennek ellenére a Bianconeri nem mond le a balhátvédről, s dolgozni fog azon, hogy megszerezze az olasz futballistát, akinek ára 6-7 millió euró lenne a román bevonása nélkül. A két klub között remek kapcsolat áll fenn, ami szintén elő fogja segíteni a transzfer gyors lezárását. 
  • Romeo Agresti: A Juve kész lenne 30 millió eurót adni a Napolinak Koulibaly-ért, míg a játékosnak idényenként 6 millió eurós fizetést biztosítana. A klub egyelőre nem tudja, hogy maga a játékos mit szeretne, a vezetőség ennek nyomán tehát most az egyéni szempontok kiértékelésénél tart, azonban zöld jelzés esetén mindenképpen kész ajánlattal szeretnének rendelkezni. 

10:41

  • Fabrizio Romano: A Juventus azzal számol, hogy a Chelsea és a Bayern a következő órákban újabb hivatalos ajánlatokat tesznek majd de Ligtért. Bár egyelőre nincs megállapodás egyik csapattal sem, a holland közel áll a távozáshoz, ami miatt a Bianconeri máris elkezdett pótlásán dolgozni. A Zebrák igen sok játékost vizsgálnak, kiknek egyike Koulibaly lenne, akit az együttes mindenképpen szeretne, azonban a szenegáli leigazolása rendkívül nehéz műveletnek bizonyul, már csak azért is, mert a védő prioritása korábban a Barça volt. 
  • Gianluca Di Marzio: A Juve továbbra is 5 millió eurót kérne Matteo Brunoriért a Palermótól, azonban ezt az összeget a szicíliai klub nem akarja kifizetni. A játékos alapvetően maradni szeretne jelenlegi állomáshelyén, ám a helyzetet látva más lehetőségeket is fontolóra vett. 
  • Christian Falk: Hasan Salihamidžić tegnap Olaszországba utazott, hogy először találkozzon személyesen a Juventus illetékeseivel de Ligt ügyében. A sportigazgató Milánóban egyeztetett Federico Cherubinivel, ahol nagyjából három órán át beszéltek egy lehetséges üzletről, miközben a holland ügynökei leállították az egyeztetéseket a Chelsea-vel, mivel arra várnak, hogy a Bianconeri és a Bayern megállapodjanak egymással. 
  • Alfredo Pedullà: A Juventusnak egyértelműen Koulibaly volna a legfőbb kiszemeltje, azonban mellette Gabriel, illetve Benoît Badiashile is szóba került az Öreg Hölgynél. 
  • Alfredo Pedullà: A Bianconeri továbbra sem foglalkozott érdemben Leandro Paredes ügyével, egyelőre mások a prioritások. 
  • Alfredo Pedullà: Kétséges, hogy a Salernitana valóban kölcsönveszi-e Cambasiót, mivel a játékos szeretne a Juventusnál maradni. 
  • Romeo Agresti: de Ligt átigazolása döntő fontossággal bír Zaniolo ügyében, mivel a Juventus csak a holland eladásával lenne képes kifizetni az olasz vételárát. A Roma egyedül pénzt akar, s nem szeretne más játékosokat bevonni a transzferbe, azonban egy kölcsön + vételi opciós konstrukció egyelőre nem zárható ki. 
  • Romeo Agresti: Bremer konkrét ötlet volt a Bianconerinél, azonban a Torino tudja, hogy a Juve el fogja veszíteni de Ligtet, ezért pedig azt akarják, hogy licitháború bontakozzon ki az Inter és a Zebrák között, melybe a torinóiak viszont semmiképpen sem mennének bele. A futballista továbbra is a Nerazzurrihoz való csatlakozást preferálná. 
  • Kerry Hau: Kenan Yildiz Juventusba igazolása gyakorlatilag kész üzlet, a tizenhét esztendős futballista 2025-ig szóló szerződést köt majd a torinóiakkal. A Bayern München nevelésért járó kompenzációs díjat kap a játékosért, ám ezen összeg mindössze hat számjegyű lesz. 

 11:50

  • Fabrizio Romano: Juventushoz közeli források szerint eddig a pillanatig nem érkezett új ajánlat de Ligtért sem a Chelsea, sem a Bayern München részéről. 
  • Romeo Agresti: A Roma alapvetően nyitott lenne Zaniolo eladására egy megfelelő ajánlat esetén. A klub nem szeretne játékosokat bevonni az üzletbe, míg a Juventus mindenképpen ezen a módon kívánná csökkenteni az olasz vételárát, ezért pedig korábban Arthurt és Weston McKennie-t is felajánlották a Giallorossinak, akik azonban nem győzték meg José Mourinhót. Az Öreg Hölgy most Denis Zakariát tervezi felkínálni a fővárosi együttesnek, aki mellett még 25 millió eurót adnának nekik, míg a Farkasok egyelőre legalább 30 milliót szeretnének a svájci mellett. Az egyeztetések nem lesznek könnyűek, de van esély az álláspontok közeledésére. 
  • Rubén Uría: Álvaro Morata a Juventus, valamint egyes angol klubok érdeklődésének ellenére az Atlético Madridnál szeretne maradni, mivel bizonyítani akar a Matracosok kötelékében. 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2022. július 7-én, 11:50-kor.