FRISSÍTVE 08:24-kor – Mercato-hírek (július 5.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2022. július 5-ének legfontosabb hírei. 

 00:00

  • Gianluca Di Marzio: Paul Pogba pénteken, vagy szombaton Torinóban lesz, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon, majd aláírja szerződését a Juventusszal. Ángel Di María szintén megérkezik a klubhoz még a hétvége előtt, azonban az argentin esetében egyelőre nem beszélhetünk megerősített időpontról. 
  • Matteo Moretto: A Juventus Christian Pulisic leigazolásáról érdeklődött a Chelsea-nél. A torinói klub szerette volna bevonni az amerikait a Matthijs de Ligt-ügyletbe, azonban a Kékek visszautasították a játékos eladását. A londoniak, illetve a holland védő környezete között folyamatos a kapcsolat, miközben a Bianconeri továbbra is egy 80-100 millió euró közötti összeget követel a futballistáért. 

  • Florian Plettenberg: A Bayern München erősen érdeklődik de Ligt iránt, aki maga is a német együtteshez szeretne csatlakozni, miután a napokban beszélt a klub vezetőedzőjével, Julian Nagelsmannal, illetve sportigazgatójával, Hasan Salihamidžićcsel is. A bajorok és a Juventus már meg is kezdték a tárgyalásokat a labdarúgó ügyében, akiért azonban egy igen magas, 60 és 80 millió euró közötti összeget kérnének a Zebrák, ami gondot jelenthet a Bayern számára. A Chelsea továbbra is optimista a holland megszerzését illetően, mivel ők sokkal inkább ki tudnák fizetni a játékos vételárát, mint a müncheniek, azonban de Ligt egyértelműen Németországban szeretné folytatni pályafutását. 
  • Florian Plettenberg: Benjamin Pavard elhagyhatja a Bayern Münchent a nyáron, a váltást mind a klub, mind pedig a játékos el tudná képzelni, a felek pedig már egyeztettek is a jövőre vonatkozó lehetőségekről. A francia iránt az Atlético Madrid, a Chelsea, valamint a Juventus is érdeklődik. 
  • Christian Falk: A hírek igazak: de Ligt közölte a Juventus vezetőségével, hogy a Bayern München ajánlatát preferálná, s hogy szeretne csatlakozni a bajorokhoz. A klub érdeklődik a holland iránt, s már fel is vették a kapcsolatot a Zebrákkal megszerzésének érdekében, azonban a németek nem akarják megadni az Öreg Hölgy által követelt, nagyjából 70 millió eurós összeget a játékosért. 
  • Alfredo Pedullà: A Chelsea ma újabb ajánlatot tett a Bianconerinek de Ligtért, mely meghaladja az eddigi 70 millió euróról + bónuszokról szóló megkeresés összegét. A holland továbbra is Thomas Tuchel prioritása, azonban a Bayern München is nyomul a játékosért, annak ellenére, hogy a versenyt egyelőre a londoniak vezetik. Amelyik klub közelebb kerül a védő kivásárlási árát jelentő 120 millió euróhoz, az lesz a befutó a játékosért. 
  • Alfredo Pedullà: A Roma és a Juve szerdán vagy csütörtökön ismételten egyeztetnek majd, vagy személyesen, vagy pedig telefonon, hogy előkészítsenek egy konkrét tárgyalást Nicolò Zaniolo ügyében. A Bianconeri viszonylag gyorsan le akarja zárni az üzletet, melynek érdekében akár tiszta készpénzt is hajlandók lenne fizetni a Farkasoknak, akár egy anyagilag megterhelő kölcsön keretein belül is. A Giallorossi továbbra is egy 50 millió körüli összeget kérne az olaszért, azonban nem zárható ki teljes mértékben, hogy az Öreg Hölgy egyes játékosai is a transzfer részét képezik majd a költségek csökkentésének érdekében. José Mourinho rendkívül kedveli Denis Zakaria játékát, azonban a Zebrák nem akarják eladni a svájcit, aki helyett inkább Filippo Ranocchiát ajánlanák fel a fővárosiaknak, ha a felek mégis a csereügyletnél maradnának. 
  • Alfredo Pedullà: Leandro Paredes jelen pillanatban arra vár, hogy a Bianconeri ajánlatot tegyen neki, illetve a PSG-nek, hiszen már nem szerepel a francia klub terveiben. Az argentin szeretne barátja és honfitársa, Di María oldalán futballozni, illetve visszatérni a Serie A-ba, ám a Zebrák egyelőre Zaniolo megszerzésére, valamint de Ligt eladására koncentrálnak. 
  • Alfredo Pedullà: Andrea Cambasio szerdán eshet át az orvosi vizsgálatokon a Juventusnál. 
  • Alfredo Pedullà: Az Inter továbbra is pole-pozícióban van Bremerért. A játékos már januárban megállapodott a Nerazzurrival, s megígérte a klubnak, hogy amíg nem sikerül egyezséget kötni a Torinóval vételáráról, addig nem foglalkozik más együttesek ajánlataival. 
  • Alfredo Pedullà: Arthur és Adrien Rabiot egyértelműen átadólistán vannak. 
  • Romeo Agresti: Jelen pillanatban továbbra is a Chelsea vezeti a de Ligt megszerzéséért folyó versenyt a Bayern München előtt. 

08:24

  • Gianluca Di Marzio: A Bayern egyértelműen érdeklődik de Ligt iránt, a klub és a Juventus között pedig már meg is történt az első kapcsolatfelvétel tegnap, ám kérdéses, hogy a németek mennyit fizetnének a védőért, valamint, hogy a játékos elfogadná-e a müncheniekhez való csatlakozást. A holland futballista inkább a Premier League-ben folytatná karrierjét, s továbbra is Thomas Tuchel első számú prioritásának tekinthető. A Bianconeri nem szeretne más labdarúgókat bevonni de Ligt eladásába, csak tiszta összeget akar érte. 
  • Gianluca Di Marzio: Cambiaso iránt több klub is érdeklődik, melyek szívesen kikölcsönöznék a Juve friss igazolását a torinóiaktól. A legkonkrétabb ajánlatot eddig a Salernitana tette az ifjú balhátvédért. 
  • Ben Jacobs: A Bayern de Ligt iránti érdeklődése komolyabban befolyásolhatja a labdarúgó árát, melynek következtében a Chelsea legutóbbi ajánlata már 80 millió euróról szólt. A Kékek és a Juve továbbra is azon dolgoznak, hogy meghatározzák a hollandért kifizetendő összeget, ám a verseny jelen pillanatban teljesen nyitott. A PSG nem érdeklődik a védő iránt. 
  • Giovanni Albanese: de Ligt értékesítése ismét egy nagyobb összeghez juttatná az Öreg Hölgyet, melyet a klub már a mostani mercato során szeretne lehetőleg minél okosabban felhasználni az erősítésekre. A vezetőség most azon gondolkodik, hogy csak egy középhátvédet igazolnának le a holland távozása után, s Danilót vetnék be belső védőként, mivel így újabb ajánlatot tehetnének Nahuel Molináért, akiért 25-30 millió eurót kérne az Udinese. 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2022. július 5-én, 08:24-kor.