FRISSÍTVE 19:18-kor – Mercato-hírek (július 4.)

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely az augusztus végéig tartó nyári átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzferjeivel, valamint az ezt illető pletykákkal és hírekkel kapcsolatban, mint mindig, most is a megbízhatóságot tartva szem előtt. Következzenek tehát 2022. július 4-ének legfontosabb hírei. 

00:00

  • Fabrizio Romano: A Juventus szívesen leigazolná a Bayern München tizenhét esztendős, tehetséges középpályását, Kenan Yildizt, aki nem hosszabbít a müncheniekkel, ekképp ingyen szerezhetné meg őt a torinói klub. A futballista, aki iránt a Barcelona is érdeklődik, az ifjúsági együtteshez kerülne. 

  • Gianluca Di Marzio: A Fiorentina egy közösségi médiás felületein megosztott képpel gyakorlatilag hivatalossá tette az orvosi vizsgálatait a napokban befejező Rolando Mandragora érkezését. A Violák 9 millió eurót fizetnek a Juventusnak az olasz középpályásért. 
  • Gianluca Di Marzio: A Serie B-ben szereplő Ascoli megpróbálja leigazolni a Juve U23-as csapatában játszó Christopher Lungoyit, akinek értékét a Transfermarkt 600 ezer euróra becsüli. 
  • Alfredo Pedullà: Az elmúlt napokban a Bayern München, valamint a Manchester City is érdeklődött az Öreg Hölgynél Matthijs de Ligt helyzetéről, azonban egyelőre a Chelsea ajánlatán van a reflektorfény. A londoniak 70 millió kínálnak majd a játékosért, mely összeg akár 80 millióra is felszökhet. A transzferdíj kevés lenne a Bianconerinek, de mivel a felek még csak a tárgyalások legelején tartanak, érdemes megvárni a további fejleményeket. 
  • Ben Jacobs: A Chelsea napok óta készül a lépésekre de Ligt ügyében. A Juventus csak készpénzt fogadna el a futballistáért, s annak ellenére, hogy a torinói klub érdeklődik Jorginho iránt, az olasz egyelőre nem képezi részét a tárgyalásoknak. A klubok még mindig távol állnak egymástól az ajánlat és a követelés tekintetében, így minden bizonnyal a Kékek által felkínált bónuszokban rejlik majd a kulcs. A holland továbbra is nyitott a váltásra, s csatlakozni szeretne a Chelsea-hez. 
  • Giovanni Albanese: A Juve július közepéig el akarja rendezni Nicolò Zaniolo és Matthijs de Ligt ügyeit. 

 

 19:18

  • HIVATALOS: Ronaldo Mandragora a Fiorentina játékosa lett. Az olasz labdarúgó Romeo Agresti szerint 8,2 millió euróért + 1 millió eurót kitevő bónuszokért cserébe igazolt a Violákhoz, mely pénzügyi művelet összességében 1,3 millió eurós negatív hatást eredményez a klub 2021/2022-es költségvetésére. 
  • HIVATALOS: Luca Zanimacchia a Cremonese labdarúgója lett. A játékos kölcsönben, bizonyos feltételek érvényesülése esetén kötelezővé váló vételi opcióval igazolt a Serie A újoncához, ahol már az előző idényben is szerepelt. 
  • HIVATALOS: Paolo Bianco csatlakozott Massimiliano Allegri stábjához, technikai munkatársként. 
  • Fabrizio Romano: Kenan Yildiz egyre közelebb kerül ahhoz, hogy ingyen igazolható játékosként csatlakozzon az Öreg Hölgyhöz. A Bayern München tizenhét esztendős tehetsége nem akar hosszabbítani a német együttessel, a Juve pedig jelen pillanatban vezeti az érte folyó versenyt, s jobb pozícióban tudhatja magát, mint a szintén érdeklődő Barcelona. 
  • Alfredo Pedullà: A mai nap folyamán telefonos egyeztetésekre került sor a Juventus és a Chelsea között Matthijs de Ligt ügyében. 
  • Fabiana Della Valle: Amellett, hogy de Ligt eladása jelentősebb bevételekhez juttatná a Bianconerit, Federico Cherubini más játékosokat is értékesíteni szeretne: az egyik potenciális jelölt Adrien Rabiot, akit a Chelsea, a Manchester United, valamint a Newcastle United személyében több angol klub is követ, míg édesanyja és ügynöke azon dolgozik, hogy fia visszatérhessen a PSG-hez. A Zebrák 20 millió eurót szeretnének kapni a franciáért, hogy ezen összegből, valamint de Ligt árából megtalálják a holland pótlását, s szerződtessék Nicolò Zaniolót. 
  • Fabiana Della Valle: A Juve eltökéltnek számít Zaniolo leigazolását illetően. A klub és a futballista ügynöke, Claudio Vignorelli között állandó kapcsolat áll fenn, a fekete-fehérek pedig újabb találkozókat szorgalmaznak a Romával is, az ügylet lezárásának érdekében. A Bianconeri korábban felajánlotta a Farkasoknak McKennie, Arthur, valamint Moise Kean játékjogát is, azonban a Giallorossi visszautasította az ajánlatot, ami miatt a Zebrák egy kölcsön + vételi opciós konstrukcióban kezdtek el gondolkodni, melynek teljes értéke akár a 45 millió eurót is elérhetné (10+30-35 milliós felosztásban). Maga a labdarúgó egyértelműen a Juventust akarja, ahol egy 4 évre szóló, 4 millió eurós bért garantáló szerződést írna alá, azonban a Roma továbbra sem fogadta el az Öreg Hölgy megkereséseit. 

 

 

 

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat az Adatbázisban található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2022. július 4-én, 19:18-kor.