Vieri: "Vlahovićnak jó futball kell, nem pedig játszótárs"

vieri-2-scaled-e1592221817425.jpgAz egykori ismert olasz futballista, Christian Vieri a tegnapi nap folyamán hosszabb nyilatkozattal állt elő, melynek keretein belül számos, a Juventus helyzetét érintő témáról értekezett, egyebek mellett szót ejtve Dušan Vlahović kilátásairól, Ángel Di María és Paul Pogba várható leigazolásáról, a védelemben fennálló szituáció lehetséges megoldásairól, az Öreg Hölgyre leselkedő, Inter által jelentett veszélyről, valamint a két alakulat párhuzamairól is. 

"Az olasz bajnokság számára nagyszerű, hogy két olyan futballista, mint Romelu Lukaku és Ángel Di María is a ligában fognak játszani a következő idényben. Nem tartok attól, hogy az argentin leigazolásáról szóló tárgyalások megszakadnának, mivel úgy tűnik, hogy a szélső végleg elkötelezte magát a Juventus ajánlata mellett, a Serie A-nak pedig jó, ha minél több csapat erősödik a mercato ideje alatt" – jelentette ki a La Gazzetta dello Sportnak. 

"Úgy vélem, hogy egyetlen labdarúgó sem képes úgy mozgatni csapatát, mint Lukaku, s itt nem csak az Inter közvetlen riválisaira gondolok. Az elmúlt szezon legfontosabb kérdését az jelentette, hogy Lautaro Martínez képes lesz-e egy minőségi ugrás megtételére, s mivel ez bekövetkezett, Romelu és ő most egy 50-55, talán 60 gólos párost alkothatnak, Európa öt-hat legerősebb támadóduójának egyikét létrehozva ezzel. A belga és az argentin kiválóan ismerik egymást, mindig megtalálják a másikat a pályán, emellett pedig rendkívül magas szinten állnak, s nem csupán fizikai vagy technikai, hanem mentális tekintetben is. Lukaku remek igazolás az Inter számára. 

Lautaro biztosan maradni fog a Nerazzurrinál, ám Paulo Dybala kapcsán egyelőre várakozó álláspontot vettek föl a felek: az argentin mindeddig nem egyezett meg fizetéséről a vezetőséggel, akik jelenleg még nem is volnának képesek szerződtetni őt. Az, hogy a milánóiak mely támadókat fogják értékesíteni, nagyban függ attól, hogy kik vállalnák be a padozást. Ha rajtam múlna a döntés, Edin Džekót mindenképpen a keretben tartanám tapasztalata miatt, ami főként a Bajnokok Ligájában bizonyulhat majd fontosnak, elvégre egyértelmű, hogy az Internek idén Európában is egy másfajta, erősebb arcát kell mutatnia. 

Egy olyan jó képességekkel rendelkező játékos, mint Di María, valósággal berobbanhat egy új klubban, mivel az argentin veteránban megvan minden, ami a sikerhez kell: minőség, gólok, gólpasszok, valamint hatalmas tapasztalat, melyre a Real Madrid, a Manchester United, illetve a Paris Saint-Germain együtteseinél, s a válogatottban tett szert. Mindazonáltal adja magát a kérdés, hogy a Juventus ékkövének számító Dušan Vlahovićnak vajon tényleg erre volt szüksége? Nem, nem. A szerbnek a Fiorentina szerelésében nem volt szüksége senkire, hiszen egyedül is képes volt találatokat lőni, méghozzá meccsenként átlagosan egyet. 

Nem tartom valószínűnek, hogy most, mikor Dušan a Bianconerinél futballozik, egyből szüksége lett valakire, aki segíti őt. Ez egyszerűen nem igaz, mivel Vlahovićnak nem játszótárs kell, hanem jó futball. Ha az Öreg Hölgy leigazolja Di Maríát, de ugyanúgy fog játszani, mint tavaly, semmi változás nem lesz a gárdánál. Való igaz, a Zebrák minden bizonnyal több gólt szereznek majd, hiszen az argentin kellő kreativitással bír ahhoz, hogy egy-egy nehéz helyzetben feltalálja magát, s kiosszon egy parádés asszisztot, ebből pedig az következik majd, hogy a Juventus több mérkőzés után fogja győztesként elhagyni a pályát a Vlahović-Di María-Chiesa hármasnak köszönhetően. 

Úgy vélem, hogy Álvaro Moratát lehetőség szerint a csapat kötelékében kellene tartani, azonban centerként, nem pedig balszélsőként, Allegri őrült ötletét követve. A Juve a középpályán ugyanakkor szintén fontos lépést tett a siker érdekében, hiszen sikerült visszaszerezniük Paul Pogbát, akiben huszonkilenc éves kora ellenére is hatalmas vággyal és sikeréhséggel bír, az elmúlt időszakban adott nyilatkozataiból pedig úgy gondolom, hogy valóban mindent meg fog tenni a Bianconeri győzelmének és eredményességének érdekében, mivel ismét egy olyan környezetben szerepelhet, ahol boldog volt, s ahol igazán jól érezte magát, ami mellette egyébként Romelu Lukakura is igaz, természetesen az Inter vonatkozásában. 

Ha egy alakulat valóban futballozni szeretne, minden labdarúgónak olyan mentalitással kell felruháznia magát, mint Pogba, vagy Lukaku, s minden erejükkel a diadalért kell küzdeniük, ahogy azt az Inter tavaly is tette. A Juventus a magunk mögött hagyott szezonban nem volt képes erre, s meggyőződésem, hogy ha a csapat ezt követően is hasonló mentalitást fog követni, s ugyanolyan visszaállásokat produkál, mint a Villarreal elleni első mérkőzésen, akkor még Di María, Vlahović, Chiesa, illetve Morata sem lesz elegendő a sikerekhez. Erről szól a Bajnokok Ligája. 

A védelemmel kapcsolatban csak annyit mondhatok, hogy ha Milan Škriniar valóban elhagyja az Intert, a klub azonban megszerzi a helyére Gleison Bremert, vagy Nikola Milenkovićot, a Nerazzurrinak nem lesznek különösebb gondjai a hátsó alakzatot illetően, mivel a brazil már most eléri a szlovák által képviselt szintet. Matthijs de Ligt ugyanakkor mindössze huszonkét esztendős, s kétségkívül Európa egyik legkiemelkedőbb középhátvédje, távozása ebből kifolyólag pedig rendkívül nagy érvágás lenne az Öreg Hölgy számára. Sokkal nagyobb, mint Škriniar búcsúja az Internek" – összegzett Vieri.