Brambati: "Óvatos lennék Bremerrel kapcsolatban"

bremer_best_defender_award.jpgAz egykori ismert olasz védő, az egyéb csapatok mellett a Torino kötelékében is megforduló Massimo Brambati a tegnapi nap folyamán hosszabb interjút adott a TMW Radio munkatársának, melynek keretein belül szót ejtett a Juventus hátsó alakzatjával kapcsolatos legújabb fejleményekről, azaz a Gleison Bremerért indított hadműveletről, az Inter terveinek lehetséges kútba eséséről, Paulo Dybala Romába igazolásáról, valamint az argentin Farkasok általi megszerzésének Nicolò Zaniolo-üzletre való hatásairól is. Az alábbiakban ezen szavak magyar fordítását olvashatjátok. 

Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a Juventus átvette a vezetést a Bremerért folyó versenyben, míg az Inter lemaradhat a brazilról. 

"Ahhoz, hogy felmérjük az Inter szándékait, elsőként azt kellene megértenünk, hogy a klub továbbra is napirenden tartja-e Milan Škriniar eladásának ötletét, s hogy a szlovák iránt erősen érdeklődő PSG ajánlatát vajon érdemes volna-e elfogadni az anyagiak tekintetében. Jelen pillanatban nem tudom, hogy az illetékesek szeretnének-e némi plusz tőkéhez jutni Škriniar értékesítésével, ám annyi biztos, hogy a fejesek a múltban eléggé nyíltan beszéltek arról, hogy a csapat egyik középhátvédje biztosan távozni fog a nyáron. Korábban úgy tűnt, hogy ez a játékos Alessandro Bastoni lehet, akit nagy erőkkel figyelt a Tottenham Hotspur szakmai vezetése, ugyanakkor az olasz egyértelműen a maradás mellett tette le a voksát, s esze ágában sem volt elhagyni az Intert."

A Juventus jelen pillanatban már csupán két, igazán komolyan vehető belső védőt tudhat magáénak: Leonardo Bonuccit, valamint Federico Gattit. Mit kellene lépnie a klubnak? 

"Természetesen olvastam az elmúlt órák Gleison Bremerrel kapcsolatos híreit, azonban én biztosan óvatos lennék a brazil helyében, mivel a Torino, illetve a Juventus teljesen más szintet képviselnek. Urbano Cairo valószínűleg mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a legtöbb pénzt kínáló gárdának adja el a labdarúgót, ám Bremer csatlakozása nem hoz majd magával azonnali sikert, mivel a dél-amerikai alapvetően a háromvédős szisztémához, s a kis, szűk területeken való kemény játékhoz van hozzászokva, ekképp számára egyelőre idegen a Juve stílusa, mely inkább több szabad területet hagy hátul, s ez alapján szervezi meg a védekezést. 

Bárki is szerzi meg Bremert, új együttesének tudnia kell majd, hogy brazil nem említhető egy lapon például Kalidou Koulibaly-val, hiszen ő még nem futballozott igazán jelentős együttes kötelékében, ezáltal pedig nem is érzi át, hogy mit jelent egy topcsapat szerelésének viselése. Ezzel nyilvánvalóan nem azt mondom, hogy a brazil nem való egy jelentősebb célokért küzdő alakulatba, azonban a magam részéről óvatos lennék vele. Rajta kívül van még egy középhátvéd a Serie A jelenlegi mezőnyéből, akit nagyon kedvelek, ő pedig nem más, mint Nikola Milenković, aki egyébként jóval kevesebbe is kerülne, mint a dél-amerikai, a Bianconeri aktuális keretéből pedig nem feledkezhetünk meg Danilóról sem, aki egészen biztosan kezdő lesz, s nagy tételben fogadnék rá, hogy a védelem közepén is megfordul majd."

Mint ismert, Paulo Dybala az AS Romához igazol. Vajon az argentin érkezése megnyithatja az utat a Juve számára Nicolò Zaniolo megszerzése előtt? 

"A madarak azt csicseregték, hogy Nicolò Zaniolo a Juventus jövőjének egyik meghatározó labdarúgója, s a csapat egyik arca lesz. Úgy vélem, hogy az Öreg Hölgy Matthijs de Ligt eladásával feltöltötte kasszáját, azonban a csapatnak jelenleg még más prioritásai vannak, értve ezalatt a holland pótlását, vagyis a védelem megerősítését. A Zebrák fejeseinek helyében biztosan nem csupán egy, hanem egyből két középhátvédet szerződtetnék, emellett pedig nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a torinóiaknak több játékos leigazolását is véglegesíteniük kell majd, mely futballisták közül Federico Chiesa esetében ez már idén aktuálissá válik."

Paul Pogba és Ángel Di María milyen igazolásoknak bizonyulnak a Juve számára? 

"Fantasztikusaknak, hiszen két nagyszerű labdarúgóról beszélünk, akik ráadásul ingyen érkeztek, mindazonáltal a velük kapcsolatos bizakodás ellenére eddig még pályára sem léptek a fekete-fehér szerelésben, nem, hogy megfeleltek volna a velük szemben támasztott elvárásoknak. Az argentin Olaszországon belül egyértelműen képes lehet különbséget jelenteni, s változást hozni a Juve játékába, Pogba elsődleges feladata pedig az lesz, hogy megmutassa: ő az a Paul, aki annak idején oly nagy hírnévre tett szert a Bianconerinél, s nem az, akit a Manchester United kötelékében láthattunk. Az Öreg Hölgynek reménykednie kell abban, hogy a két új játékos azt fogja nyújtani, amit elvárnak tőlük, mivel máskülönben a csapat nem fog túlzottan messzire jutni" – összegzett Brambati.