Elhunyt Mino Raiola

raiola2.pngPár napja futótűzként terjedt végig a világ sportsajtójában, melyek a világ egyik legbefolyásosabb játékosügynöke, Mino Raiola haláláról tudósítottak. Időközben kiderült, hogy a hír alaptalannak bizonyult, melyet maga Raiola cáfolt meg Twitter-oldalán, a rá jellemző kommunikációs stílusban. Sajnos ezen bejegyzés volt az utolsó tőle, ugyanis a mai napon családja megerősítette, hogy a teljhatalmú szakember végleg feladta küzdelmét betegsége ellen, mellyel már télen is kórházba került és intenzív ellátásra szorult.

Az 54 évet megélt, Olaszországban született Raiola családja az alábbi közleményben tudatta a szomorú hírt az ügynök saját Twitter-profilján:

"Végtelen fájdalommal közöljük, hogy a valaha volt legtörődőbb és legcsodálatosabb futballügynök eltávozott. Mino a végsőkig harcolt, ugyanazzal az erővel és hévvel, mint amikor a tárgyalóasztalnál próbálta védeni a játékosainkat. Mint mindig, most is büszkévé tett minket, de sosem tudatosult ez benne.

Mino sok életet megérintett munkája által, új fejezetet nyitott a modern labdarúgásban. Jelenléte örökre hiányozni fog. Mino küldetése, miszerint a futballt egy jobb hellyé tegye a játékosok számára, folytatódni fog ugyanezzel az elhivatottsággal.

Köszönjük mindenkinek a temérdek mennyiségű támogatást ezekben a nehéz időkben, a család és a barátok a magánélet tiszteletben tartását kérik a bánat óráiban.

A Raiola-család."

Raiola az általa képviselt játékosok révén számtalan alkalommal tárgyalt a Bianconeri mindenkori sportigazgatóival, közbenjárásának köszönhetően olyan nevek érkeztek a teljesség igénye nélkül Torinóba, mint Zlatan Ibrahimović, Pavel Nedvěd, Zdeněk Grygera, Blaise Matuidi, Paul Pogba, Matthijs de Ligt, Luca Pellegrini, és Moise Kean (saját nevelés). A felsorolt játékosokon kívül olyan sztárjátékosok képviseletét látta el, mint Erling Håland, Gianluigi Donnarumma, Ryan Gravenberch, Stefan de Vrij, Marco Verratti, Henrikh Mkhitaryan, Mario Balotelli, de korábban képviselte Lorenzo Insignét és Romelu Lukakut is.      

Habár közvetlenül nem állt a Juventus alkalmazásában, a klubbal ápolt jó viszonya és az általa képviselt játékosok okán szeretnénk mi is kifejezni együttérzésünket a gyászoló családnak és barátoknak. Módszerei miatt sokszor lehetett nem szeretni, sokszor úgy ítéltük meg, hogy a hozzá hasonló ügynökök becsvágya okozta a modern futballra jellemző gigantikus fizetési igényeket és a klubhűség elértéktelenedését, melyen hosszasan lehet vitatkozni, azonban ez most mind mellékes, a végtisztelet megadása őt is megilleti.

Nyugodj békében, Mino!